حمله به کلیساها، آغاز بهانه ای تازه برای جنگ طایفه ای در مصر

خبرگزاری شبستان: جریان های تکفیری با حمله به کلیساهای مسیحیان و ارتش مصر با حمله به مساجد، مسئله مصر را بحرانی تر از پیش کردند و همین امر می تواند بهانه ای برای تشدید جنگ داخلی و حتی جنگ طایفه ای مذهبی باشد.

به گزارش خبرگزاری شبستان: درپی اعتراض های هواداران «محمد مرسی» و جماعت الاخوان المسلمین به متفرق کردن متحصنان در میدان النهضه در الجیزه و میدان رابعه العدویه در قاهره، برخی از مسلمانان تندرو مصر طی 24 ساعت به 52 کلیسا و تعدادی از ساختمانهای وابسته به آن و مستغلات مسیحیان در استان های مصر حمله کردند و تعدادی از آنها را به آتش کشیدند.
اگرچه حمله جریان های تکفیری به کلیساها با حمله ارتش به برخی از مساجد مصر که هواداران مرسی و جماعت الاخوان المسلمین در آنجا تحصن کردند، همزمان شد؛ اما این اقدام دو طرف وضعیت مصر را با چالش بیشتری رو به رو کرده است؛ چرا که گروه های تکفیری بی دلیل مسئله را مسئله ای طایفه – مذهبی کردند و ارتش نیز به جای چاره اندیشی و ارایه راه حل منطق به حمله به مساجد اقدام کرد؛ به طوری که می بینیم دکتر«محمد البرادعی» معاون امور بین الملل مصر از سمتش استعفا می دهد و از حادثه میدان رابعه العدویه و النهضة تبری می جوید.
پس از حمله گروه های تکفیری به کلیساها، موج محکومیت ها از سوی الازهر و گروه ها و احزاب مختلف مصر نسبت به این حادثه آغاز شد تا وضعیتی ایجاد شده را آرام کند؛ به همین دلیل جماعت اسلامی مصر نیز با انتشار بیانیه ای مدعی شد که برخی از عناصر وابسته به نیروهای امنیتی مصر برای بدنام کردن اسلامگرایان و نابود کردن آنها، به برخی از کلیساها در مناطق مختلف مصر حمله کرده اند.
حمله به کلیساهای مصر تداعی کننده حادثه سال گذشته کلیسای خیابان شبرای قاهره است که سلفی های تکفیری در فتوایی حکم به تکفیر مسیحیان این کشور داده بودند و درگیری خونینی بین قبطی ها و سلفی ها درگرفت.
اگرچه شیخ «محمود عاشور» معاون پیشین الازهر در آن دوره برای آرام کردن اوضاع از مردم مصر خواست تا از عمل به فتواهای سلفی‌ها بپرهیزید، چرا که سلفی‌ها حق ندارند فتوای قتل فردی و ممانعت از امری را بدهند و اینگونه فتواها باب فتنه را در جامعه اسلامی باز می‌کند.
برهمین اساس، برخی تحلیلگران معتقدند که جریان های سلفی تکفیری در حمله به کلیساها دست داشتند، چرا که آنها مسیحیان را کافر می دانند و خونشان را مباح. تروریستهای تکفیری حاضر در سوریه نیز با تکیه برهمین ایدئولوژی به قتل عام علوی ها و دروزی ها و مسیحیان سوری دست می زنند.
برخی دیگر از تحلیلگران نیز براین باورند که حمله به کلیساها و اماکن عبادی مصر توطئه ای طراحی شده برای ناامن کردن این کشور و بهره برداری از این وضعیت به نفع رژیم صهیونیستی است.
این تحلیلگران معتقدند که با ناامن کردن و بی ثبات کردن مصر، این کشور به سمت جنگ طایفه ای سوق پیدا می کند و مسئله تجزیه این کشور اسلامی به خودی خود امکان پذیر می شود، هدفی که استکبار برای بسیاری از کشورهای اسلامی در سر دارد.
این تحلیلگران با اشاره به قرارداد سایکس پیکو برای تجزیه امپراطوری عثمانی می گویند: ابرقدرتها تلاش دارند نقشه سایکس پیکو را تغییر دهند و برخی از کشورها اسلامی را براساس طایفه ای تقسیم کنند، همانگونه که تلاش می کنند، کردهای عراق را از مسلمانان و شیعه ها را از اهل تسنن جدا کنند و همان اقدامی که تقسیم سودان به سودان شمالی و جنوبی انجام دادند.
اما مسئله ای که امروز در مصر درجریان است، نشان می دهد که تدبیر امور از دست هر دو گروه( دولت و اسلامگرایان) خارج شده است و انقلاب مصر از مسیر اصلی اش منحرف شده و به دست کسانی افتاده است که شاید هیچ تلاشی برای این انقلاب انجام نداده اند و هربار با موجی به سمت دیگر می روند.
اگر هدف هر دو گروه اعتلا و ارتقای مصر و ملت مصر است پس باید هر دو صبور باشند و نسبت به عملکردشان تامل و تدبر کنند تا بتواند با یکدیگر از راه منطقی امور را از دست غیر به دست خویش درآورند و بتوان کشور فراعنه را از بحران کنونی خارج کنند و این امر با صبر و تامل امکان پذیر است.
پایان پیام/

کد خبر 283832

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha