به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، حسین امیرانی، رئیس دبیرخانه ستاد مناسب سازی بهزیستی کشور، امروز(28 مرداد) در نخستین جلسه کمیته مناسب سازی استان که در فرمانداری صومعه سرا برگزار شد، گفت: روانسازی و تسهیل دسترسی آحاد جامعه به امکانات تکلیفی است که بر دوش همه افراد جامعه قرار دارد.
وی با بیان اینکه 5 تا 10 درصد جمعیت جامعه را معلولان و 15 تا 20 درصد را سالمندان تشکیل میدهند، افزود: این افراد نیازمند مناسبسازی محیط هستند و این یک حق قانونی است که باید تمهیدات لازم برای پیاده سازی آن در جامعه فراهم شود.
رییس دبیرخانه ستاد هماهنگی و پیگیری مناسب سازی بهزیستی کشور تصریح کرد: قانون جامع حمایت از حقوق معلولان و قانون کنوانسیون حقوق معلولان از جمله قوانینی است که در این زمینه به تصویب رسیده است.
وی پروژه شهر بدون مانع را طراحی سیستمی دانست که در آن تمامی اعضای جامعه حتی معلولان بتوانند از همه فرصتهای موجود به طور یکسان بهره برند و بیان کرد: این پروژه یک طرح ملی است.
امیرانی با اشاره به جامعه هدف این طرح اظهار کرد: علاوه بر معلولان، بیماران موقتی، زنان باردار، کودکان، سالمندان، نوزادان در کالسکه و ... افرادی هستند که نیازمند ایجاد فضاهایی بدون مانع در سطح شهر هستند.
وی استان گیلان را جزو سه استان نخست در پیگیری اجرایی شدن موضوع مناسبسازیاعلام و بیان کرد: بستر مناسبی برای حساسسازی و مناسبسازی در گیلان فراهم شده است.
امیرانی با بیان اینکه صومعه سرا کاندیدای شهر بدون مانع برای معلولان کشور است، اذعان کرد: گیلان جزو سه استان نخست در پیگیری اجرایی شدن موضوع مناسبسازی است.
وی با بیان اینکه مناسب سازی یکی از شاخصهای توسعه یافتگی کشورهای توسعه یافته است، اذعان کرد: با توجه به سند چشم انداز که بر هویت بخشی به سیمای شهر و روستا و روزآمد سازی معماری ایرانی و اسلامی تاکید دارد باید مناسب سازی را جدی گرفت.
امیرانی اذعان کرد: اجرای مناسب سازی نباید مختص شهرداری و بهزیستی باشد بلکه همه دستگاهها یک تکلیف عمومی شامل مناسب سازی ساختمانهای خود و یک تکلیف اختصاصی دارند.
پایان پیام/
نظر شما