فشار سبب شکفتن خلاقیت می‌شود/ نویسندگان در رشدحقوق شهروندی مسئول هستند

خبرگزاری شبستان: واقعیت این است که هر خلاقیتی مبتنی بر اینکه چه کسی به شما کاری را سفارش می دهد، نیست؛ آدم در فشار گاهی خلاق تر می‌شود و به عبارتی تا وقتی زور بالای سر آدم نباشد خلاقیت هم شکفته نمی‌شود.

به گزارش خبرنگار ادبیات خبرگزاری شبستان، «مصطفی رحماندوست» شاعر و سرپرست دوره سوم کارگاه های شعر و قصه، در مراسم رونمایی از مجموعه 26 جلدی کتاب های این کارگاه، با اشاره به اینکه به این مشهور است که کاری را الکی انجام نمی دهد، گفت: یکی از دلایلی که در این کار گروهی همکاری کردم، این است که تهران روستای بزرگی است و همه ما ساکنان آن هستیم و شهروند به معنای صحیح کلمه نیستیم. دلیل دیگرم که درون گروهی است، به موضوع تولید این نوع کار بر می گردد، البته برخی آن را سفارشی می نامند، اما اگر به ذات سفارشی بودن کار توجه کنیم، متوجه می شویم که حتی چخوف نیز که این همه داستان های متنوع دارد نیز توسط یک ناشر مجبور به نوشتن آنها شده است.

 

وی تاکید کرد: واقعیت این است که هر خلاقیتی مبتنی بر اینکه چه کسی به شما کاری را سفارش می دهد، نیست؛ آدم در فشار گاهی خلاق تر می شود و به عبارتی تا وقتی زور بالای سر آدم نباشد خلاقیت هم شکفته نمی شود.

 

رحماندوست همچنین اضافه کرد: می شود آدم متعهد به یک تئوری باشد در حالی که قبل از تصمیم به شعر سراییدن و نوشتن، کار خلاقانه کند. آثار این کارگاه شعر و قصه نیز در عین سفارشی بودن، خلاقانه هستند.

 

این شاعر کشورمان در ادامه به تاثیر «رولد دال» نویسنده ادبیات کودک انگلستان اشاره کرد و توضیح داد: من نیز دوست دارم که در حد «رولد دال» تاثیری بر آموزش و پرورش کشورم داشته باشم و به همین دلیل اول باید با عشق و علاقه به بچه ها، منتظر الهاماتی باشیم که خداوند از طریق بچه ها به ذهن ما وارد می کند و دوم اینکه نگذاریم بچه ها به خاطر اینکه همشهری هستند نه شهروند، بمیرند.

 

وی با اشاره به آماری از مرگ 17 کودک در پیاده روهای تهران در عرض یک هفته، بیان کرد: من این درد بزرگ را تا زمانی که دخترم در پیاده رو با موتور تصادف کرد، درک نکرده بودم. آیا ما به عنوان نویسنده نقشی در تربیت بچه ها و فرهنگ سازی آنها نداریم؟ البته هر چه که باشیم هنوز به تاثیرگذاری آثار رولد دال نرسیدیم، اما باید در مقابل جامعه شهروندی خودمان مسئول باشیم و موثر واقع شویم.

 

مصطفی رحماندوست در ادامه برخی فعالیت هایی که در زمینه فرهنگسازی شهروندی کودکان موثر است را برشمرد و گفت: برخی از شعرهایی که زیبایی هم دارند تبدیل به ترانه شوند و ترانه ها نیز به صداوسیما واگذار شوند تا از تلویزیون پخش شوند و از زبان بچه ها زمزمه شوند واین ابتدای راه تاثیرگذاری در این زمینه است.

 

وی همچنین در پایان اضافه کرد: کتاب الکترونیک و گویا و کتاب های تعاملی (تلفیقی از کتاب و بازی های رایانه ای) در زمینه فرهنگسازی بسیار موثر است.

 

پایان پیام/

کد خبر 284035

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha