نخستین همایش ملی اعطای جایزه حسن تحصیل به نخبگان حوزوی و دانشگاهی

نخستین همایش ملی اعطای جایزه حسن تحصیل به نخبگان علمی کشور سه‌شنبه پنجم شهریور با حضور قریب به 160 نفر از نخبگان علمی سراسر کشور در سالن همایش‌های بین‌المللی صدا و سیما برگزار می‌شود.

به گزارش خبرنگار معارف خبرگزاری شبستان، حسین حاجی‌بزرگی، مدیرعامل بنیاد فرهنگی البرز (از مؤسسات وابسته به سازمان اوقاف کشور) پیش از ظهر امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به پنجاهمین سالروز تأسیس این بنیاد فرهنگی از برپایی اولین دوره اعطای جایزه ملی حسن تحصیل به نخبگان تحصیلی، مخترعان، مبتکران، دانش‌آموزان، دانشجویان و طلاب علوم دینی ممتاز کشور خبر داد.

وی تصریح کرد: به مناسبت پنجاهمین سالگرد تأسیس این موقوفه جشنواره‌ای برای اهدای جوایز به نخبگان و پژوهشگران کشور بر اساس سازوکاری که توسط مرحوم البرز مشخص شده بود روز سه‌شنبه پنجم شهریور با حضور 158 نفر از نخبگان برتر کشوری برگزار می‌شود.

حاجی‌بزرگی مبلغ کل جوایز در نظر گرفته شده را 200 میلیون تومان اعلام کرد و افزود: مبلغ پنج میلیون تومان به مخترعان و نخبگان و مبلغ 800 هزار تومان به دانش‌آموزان و به هر یک از طلاب علوم دینی نیز دو میلیون تومان توسط بنیاد فرهنگی البرز پرداخت می‌شود و از میان کلیه افراد برگزیده 50 نفر از دانش‌آموزان دبیرستانی، 20 نفر از هنرجویان هنرستانی، 40 نفر از دانش‌آموزان مقطع راهنمایی، 3 مخترع و 15 نفر از طلاب علوم دینی و 30 نفر نیز از دانشجویان هستند که کلیه هزینه‌های تردد، اسکان و پذیرایی این افراد توسط بنیاد البرز پرداخت می‌شود.

مدیرعامل بنیاد فرهنگی البرز در رابطه با ملاک‌های انتخاب این افراد تصریح کرد: این افراد توسط بنیاد امور نخبگان، سازمان فنی و حرفه‌ای کشور و وزارت علوم و وزارت آموزش و پرورش انتخاب شده‌اند.

حاجی‌بزرگی افزود: سال‌های گذشته نیز همایش‌هایی به شکل محدود در این رابطه برگزار می‌شد اما امسال برای نخستین بار این همایش در سطح ملی و با حضور نخبگانی حتی از دورترین استان‌های کشور مانند سیستان و بلوچستان برپا می‌شود.

وی در ادامه با اشاره به ابتکار مرحوم حسینعلی البرز در رابطه با وقف برای محققان و پژوهشگران به گوشه‌ای از فعالیت‌های این واقف روشنفکر اشاره کرد و گفت: مرحوم البرز نوع جدیدی از وقف را اهدا کرد. وی در سال 1282 در تهران متولد شد، در دو سالگی مادر خود را از دست داد و در دوران نوجوانی به دو زبان روسی و انگلیسی تسلط کامل داشت، به همین دلیل در سال 1304 وارد وزارت دارایی یا مالیه آن زمان شد اما به دلیل درخواست‌های نامشروع مسئولان وقت از این شغل استعفا داد. وی در سال 1312 در یک مناقصه دولتی شرکت کرده و با توجه به ذکاوت و هوش بالایی که داشت در این مناقصه صاحب سود فراوانی شد، سپس مغازه‌ای در فردوسی خریداری کرد و این مقدمه‌ای شد برای تجارت مرحوم البرز با کشور آلمان.

حاجی‌بزرگی با اشاره به تعداد 400 رقبه مرحوم البرز که درآمد آن صرف امور خیریه در زمینه تحصیل جوانان و نوجوانان، کمک به پژوهشگران و حمایت از مخترعان می‌شود، یادآور شد: مرحوم البرز در سال 42 کلیه رقباتی را که مالک آن بود، وقف و اساسنامه‌ای را تنظیم نمود که بر اساس آن کلیه درآمد حاصل از این رقبات در 4 محور اعطای جوایز به دانشمندان و پژوهشگران ایرانی داخل یا خارج کشور، اعطای جوایز به سپاهیان ممتاز دانش و سپاهیان دین (مربوط به زمان شاهنشاهی)، اعطای جایزه حسن تحصیل به دانش‌آموختگان در مقاطع مختلف و اعطای جوایز به نوجوانان و جوانان مبتکر و مخترع صرف می‌شود.

مدیرعامل بنیاد فرهنگی البرز یادآور شد: یکی از ابتکارات مرحوم البرز پرداخت وام شرافتی به افراد بوده است به این معنا که ایشان از شخص وام‌گیرنده ضمانت اخلاقی می‌گرفت تا وام دریافتی را بازگرداند بدون اینکه هیچ فرد یا گروهی یا ارگان یا سازمان خاصی ضمانت وی را بر عهده داشته باشد برخلاف آنچه که امروز برای دریافت وام فرآیندهای طولانی و دست و پاگیر باید طی شود و در همین زمینه در طول عمر خود 10 هزار وام به افراد مختلف واگذار کرد.

حاجی‌بزرگی گفت: مرحوم البرز در سال 57 به دلیل بیماری خاصی به کانادا رفت و پس از پیروزی انقلاب اسلامی طی نامه‌ای خطاب به حضرت امام خمینی (ره) کلیه اموال و دارایی‌های خود را به ایشان واگذار کرد. در حال حاضر نیز دو دختر بازمانده از مرحوم البرز در کانادا زندگی می‌کنند که بنیاد فرهنگی البرز از طریق سایت این بنیاد و تلفن با ایشان در ارتباط است، این دو بانوی بزرگوار به دلیل کهولت سن از شرکت در نخستین همایش ملی اعطای جایزه حسن تحصیل بازماندند اما ما درصدد هستیم که با اعزام گروهی خاص از میان افرادی که از حمایت‌های این بنیاد بهره‌مند شده‌اند از منسوبان مرحوم البرز و خانواده ایشان تقدیر کنیم.

پایان پیام/

 

کد خبر 284223

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha