بحران هویت عامل تخریب امنیت اجتماعی درجامعه است

خبر گزاری شبستان:حجت الاسلام خسرو پناه با بیان اینکه درطول تاریخ اسلام، جریان هایی عقل ستیز با اقداماتی چون جعل حدیث، جریان های وهابی در تمدن سوزی داشته اند،گفت: بحران هویت عامل تخریب امنیت اجتماعی درجامعه است.

به گزارشخبر گزاری شبستان از مشهد، حجت‌الاسلام عبدالحسین خسروپناه، دبیر علمی چهاردهمین اجلاس سراسری بسیج اساتید، ظهر امروز(29مرداد) در چهاردهمین اجلاس سراسری اساتید بسیجی دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی و پژوهشی کشور اظهار داشت: بحران هویت و اخلاق، نقش امواج مخرب بر سلامتی انسان، جنایت های چند دهه اخیر توسط غرب، مصرف گرایی، عدم قناعت در مصرف گرایی و عدم توجه به حریم خصوصیاز معایب تمدن نوین غرب است.


وی با بیان اینکه هر تمدن با بهره گیری از دیگر تمدن ها شکل می گیرد و تمدن حاکم در دنیا تمدن مدرن است، گفت: عقلانیت و ایمان، فلسفه، دانش، تکنولوژی، اخلاق، هنر و رسانه و سیاست هفت مولفه و معیار برای تمدن مدرن است.


وی با اشاره به اینکه در تمدن نوین اسلامی نیازمند رابطه های هفت مولفه و معیار برای تمدن مدرن هستیم، افزود: از قرن 16 میلادی ، تمدن مدرن تنها فاعل شناسایی را انسان می داند و در این رابطه خدا، وحی و دین جایگاهی به عنوان فاعل شناسایی ندارند.


وی با بیان اینکه تا شناخت درستی از تمدن مدرن نداشته باشیم به تمدن اسلامی نخواهیم رسید، تصریح کرد: از قرون 3 تا 6 هجری قمری که دوران ظهور و بروز تمدن اسلامی است چرا که در قرن های 3 و 4 هجری قمری، اسلام تجربه تمدن سازی داشته است.


حجت الاسلام خسروپناه تصریح کرد: در طول تاریخ اسلام، جریان هایی عقل ستیز و عقل گریز، با اقداماتی همچون جعل حدیث، جریان سلفی گری، وهابیت و اخباری گری های شیعه، نقش مهمی در تمدن سوزی داشته و در مقابل آن جریان های عقل گرایی در جامعه گسترش داشته که باعث ایجاد تمدن اسلامی شدند.


وی با اشاره به اینکه در علوم انسانی، علوم پایه، علوم اجتماعی و غیره پیرو تمدن غربی ها شده ایم، گفت: شناخت حداکثری از انسان، صرفه جویی در وقت، نقش تکنولوژی و پزشکی در درمان بیماری ها، تسهیل در آموزش و پژوهش و غیره از مزایای تمدن نوین غربی است.


وی با اشاره به اینکه در عقلانیت در تمدن مدرن تنها فاعل شناسا را انسان می داند، ابراز داشت: در تمدن اسلامی انسان و وحی را به عنوان فاعل شناسایی قبول داریم اما با عقل مستقل نیز به اثبات خدا می رسیم.
 

حجت الاسلام خسروپناه دغدغه فلسفه مدرن غرب را مُلک شناسی و هستی شناسی این جهان دانست و تاکید کرد: در فلسفه تمدن و نوین اسلامی به فلسفه مُلک و ملکوت شناسی اشاره می کند.


دبیر علمی چهاردهمین اجلاس سراسری بسیج اساتید گفت: توصیف انسان مطلوب، توصیف انسان محقق و تبدیل انسان محقق به انسان مطلوب سه عمل عمده در تحول در دانش علوم انسانی باید صورت گیرد.


وی با بیان اینکه بحران هویت عامل تخریب امنیت اجتماعی درجامعه است، فزود: دانش مدرن قادر به شناخت رابطه ملک و ملکوت به دلیل غیرتجربی بودن آن نیست اما با عقلانیت اسلامی روابطی همچون رابطه بین صدقه و طول عمر، صله رحم و عمر طولانی و غیره شناخته می شود.


دبیر علمی چهاردهمین اجلاس سراسری بسیج اساتید با اشاره به اینکه در علوم انسانی، علوم پایه، علوم اجتماعی و غیره پیرو تمدن غربی ها شده ایم، گفت: در تحقق تمدن نوین اسلامی نیازمند فهم رابطه با مولفه های تمدن مدرن هستیم.


پایان پیام/

کد خبر 284337

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha