کاهش سهمیه حج انتظار زائران پشت نوبت را به 22 سال می رساند

خبرگزاری شبستان: نماینده رهبری در بعثه گفت: با کاهش اعزام زائران حج تمتع به 61 هزار نفر پشت نوبتی های حج تمتع باید 21 تا 22 سال منتظر بمانند.

به گزارش خبرنگار شبستان، حجت الاسلام والمسلمین سیدعلی قاضی عسگر در مراسم همایش پزشکی حج تمتع سال 92 با ابراز تاسف از کاهش سهمیه اعزام زائران به خانه خدا گفت: طبق این روال برای سفر عمره نیز افراد باید ده سال در نوبت اعزام بمانند.

 

وی افزود: در حالیکه سالانه 800 هزار نفر به حج تمتع اعزام می شدند این میزان امسال به 500 تا 520 هزار نفر رسیده است که از رییس سازمان حج خواستیم تا ظرفیت هایی را ایجاد کند و ثبت نام کنندگان بیشتری در اعزام ها بهره مند شوند.

 

 

 

نماینده مقام معظم رهبری در بعثه با ابراز تاسف از عدم اقدام مناسب در راستای پیشگیری از بیماریها اظهار کرد: در این حوزه متاسفانه کار جدی صورت نگرفته و در حالیکه می توانیم 90 درصد بیماریهای رایج بین زائران را پیشگیری کنیم صبر می کنیم تا افراد پس از بیماری تحت درمان قرار می گیرند.

 

به گفته حجت الاسلام والمسلمین قاضی عسگر دقت در تغییرات آب و هوایی و همچنین به کارگیری الگوی غذایی مناسب می تواند از بسیاری از بار بیماریهای زائران حج تمتع بکاهد.

 

وی ادامه داد: چند سال است که می گوییم الگوی غذایی را تغییر و با مسئولان آشپزخانه ها درخصوص ایجاد تنوع غذایی به تناسب ذائقه زائران ایرانی مذاکره کرده ایم.

 

 نماینده رهبری در بعثه گفت:همچنین پیشنهاد کردیم تا با زائران حج درخصوص آداب غذا خوردن و فرهنگ سازی در مورد سرماخوردگی آنان توجه بیشتری شود.

وی با اشاره به اینکه زائران وقع بالایی از پزشکان دارند گفت: از دکتر ریاض می خواهیم که به مقدار نیاز دارو در اختیار پزشکان قرار دهند.

 

وی با اشاره به عدم وضعیت مناسب بهداشتی در مشعر، منا و مسجدالحرام اظهار کرد: سرویس های بهداشتی نیز در عربستان وضعیت مناسبی ندارند و وضعیت اداره حج توسط عربستان جوری است که ما خیلی بهتر از آنها می توانیم ان را اداره کنیم.

 

وی ادامه داد: طرح تعالی با فراخوان مسئولان پیشین سازمان حج و زیارت در حال انجام است که با آماده شدن سند حج نیز که اگر مانند سند حج آماده شود مانند برنامه 5 ساله برنامه مدونی در این خصوص داشته باشیم.

 

وی در پایان خاطرنشان کرد: همه ما وظیفه داریم با کمترین هزینه بهترین خدمات را در اختیار زائران قرار دهیم که اگر بتوانیم به چنین کار کیفی برسیم همه ما را تحسین خواهند کرد. در حال حاضر از امسال مقداری آسیب دیدیم که درخصوص عدم تصمیم گیری در مورد پزشک کاروان بهتر است یا اگر بخواهیم تجمیع کنیم، اگر پزشک در تمام عملیاتی حج همراه مریض باشد یک اطمینان خاطری برای وی به دنبال خواهد داشت.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 287422

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha