عنصر معنویت آثار هنرمندان ایرانی را در جهان منحصر به فرد کرده است

بقایی ورود اسلام به ایران را زمینه‌ساز تحول خلق آثار هنری دانست و گفت: وجود عنصر معنویت در آثار هنرمندان ایرانی وجه متمایزکننده با دیگر آثار هنری است.

به گزارش خبرنگار شبستان، بقایی، رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در آیین رونمایی از مصحف زرین بشرا، ایجاد عنصر معنویت در آثار و ادعیه خلق شده به دست هنرمندان ایرانی را عامل انحصار آنها برشمرد و گفت: وجود عناصر خانواده، رشادت و دلاوری و عدم تولید آثار عریان در تاریخ و فرهنگ ایرانی تا پیش از ظهور اسلام در مقایسه با کشورهایی همچون یونان و رم وجود عنصر معنویت در آثار خلق شده توسط هنرمندان ایرانی را ثابت می‌کند.

بقایی ورود اسلام به ایران را زمینه تحولی عظیم در خلق آثار هنری دانست و تصریح کرد: هنرمندان و معماران ایرانی در ساخت مساجد، مدارس و حوزه‌های علمیه و خلق نسخ خطی توان فرهنگی خود را با تکیه بر آموزه‌های ناب اسلام نشان داده‌اند که این افتخاری برای هنرمند ایرانی که هنر و افتخار خود را در اختیار معنویت قرار داده و به آن وجهه‌ای مقدس بخشیده است.

 

معاون رییس‌جمهور با اشاره به برپایی نمایشگاه‌های نسخ خطی و دیگر آثار هنری در کشورهای خارجی بیان کرد: قرآن، شاهنامه و سایر کتب شعری ایران از جمله آثاری است که در این نمایشگاه‌ها عرضه می‌شود که همه اینها ریشه‌ داشتن تاریخ و فرهنگ ایران را در عدالت‌خواهی نشان می‌دهد، آنچنان که اسلام را در نخستین مرحله پذیرفته و حتی خود مدافع آن می‌شود.

بقایی قرآن و عترت را عناصر بارز آثار هنری هنرمندان ایرانی دانست و ابراز کرد: هیچ قومیتی همچون ایرانیان ارادت خود را به قرآن و عترت به ویژه از طریق خلق آثار هنری نشان نداده است، آنچنان که حتی در آثار به جای مانده از هزاره‌های پیشین نیز ارج نهادن به کرامت انسانی متبلور است.

رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری با اشاره به قرار گرفتن ایران تحت تاخت و تازهای مکرر تاریخی خاطرنشان کرد: پایداری در برابر حملات دشمن نشان از لطف الهی به این ملک و خاک است چرا که بنا بر روایات ما ایرانی‌ها به عنوان یاران منجی آخرالزمان او را در برپایی حکومت بر عدل‌اش یاری می‌کنیم.

 

بنا بر این گزارش، محسن فولادی، خالق مصحف زرین بشرا در آیین رونمایی از این اثر آن را کتابی منحصر و ثبت شده در کتابخانه ملی و وزارت فرهنگ و ارشاد دانست و گفت: طرح و برنامه اجرای این پروژه عظیم از سال 84 آغاز شد و در سال 87 همسو با شعار انتخابی سال از سوی مقام معظم رهبری یعنی نوآوری و شکوفایی ساخت مصحف زرین بشرا با روزانه 12 تا 15 ساعت کار آغاز شد.

وی درباره ابعاد انحصاری این قرآن بیان کرد: تلفیق زیرساخت‌هایی از چوب، رنگ، فلز و نخ ابریشم، ابعاد و حجم کم، تکنیک مجلدات، استفاده از خطوط نسخ، ثلث، نستعلیق و معلی و الهام گرفتن از هفت هنر اصیل ایرانی فرش، مذهب، سوخت، حکاکی، مشبک، قلم‌زنی، منبت و معرق، این هنر را در جهان بی‌نظیر ساخته است.

 

فولادی ادامه داد: بیش از 4 میلیون قطعه چوب برای ساخت این قرآن تراشیده شده و ضخامت صفحات آن به صورت دورو شش میلی‌متر است که تمامی صفحات با اسامی الهی و صفات برگرفته از قرآن و دعای جوشن کبیر که مجموعا 900 اسم را شامل می‌شود تزیین شده است.

خالق مصحف زرین بشرا این اثر را پاسخی به هتاکان به ساحت مقدس کتاب الهی خواند و یادآور شد: قرآن معجزه‌ای است جاوید که در هر زمان به شیوه‌ای خاص در جامعه اثر می‌گذارد که اگر مسئولان حمایت‌های لازم را اعمال کنند می‌توان با استفاده از هنر ابعاد مختلف آن را به مردم شناساند.

شایان ذکر است، آیین رونمایی از مصحف زرین بشرا شنبه 13 آذر با حضور معاون رییس‌جمهور و رییس سازمان گردشگری و میراث فرهنگی و قائم‌مقام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور قرآن برگزار شد.

پایان پیام/
 

کد خبر 2875

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha