غرب گفتگو را جایگزین بمباران کشورهای اسلامی کند

خبرگزاری شبستان: دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: غرب با بمباران لبنان، فلسطین، سوریه به نتیجه نمی رسد؛ بنابراین بیایند از ظهور مجدد تمدن اسلامی استقبال کرده و گفتمان و تعامل را آغاز کنند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام پیش از ظهر امروز (9 شهریور) در نخستین اجلاس جهانی شهر اسلامی که در شبستان امیرالمومنین مسجدالنبی قزوین برگزار شد، بیان کرد: نزدیک 30 سال است که جنبش جدیدی در جهان اسلام پیدا شده است و اگرچه این جنبش در ابعاد سیاسی بیشتر ظهور و بروز دارد ولی طلیعه آن را در ابعاد فرهنگی و تمدنی نیز می توان مشاهده کرد.
 

وی ادامه داد: در بُعد سیاسی، بیداری اسلامی از ایران آغاز شد و سپس به عرصه ها و جغرافیای دیگری مانند لبنان، فلسطین و جهان عرب کشیده شد و این امر همچنان در حال گسترش به سراسر جهان اسلام است.
 

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام اضافه کرد: قطع یقین دنیای استکباری غرب قادر نیست این موج ایجاد شده در جهان اسلام را خاموش کند و اگر عقل داشته باشند بهتر است که به تعامل بپردازند زیرا با بمباران لبنان، فلسطین، سوریه و کشتار ناجوانمردانه به نتیجه نمی رسد و بیایند از ظهور مجدد تمدن اسلامی استقبال کرده و با یک راه منطقی، دیالوگ و گفتمان و تعامل را آغاز کنند.
 

وی عنوان کرد: به طور یقین بمب و موشک بر پیکر جهان اسلام کارساز نیست و غرب بهتر است راه تعامل و اندیشه را پیش بگیرد.
 

رضایی تصریح کرد: بخش دوم این بیداری می تواند بیداری تمدنی باشد که سرچشمه آن شهر اسلامی است و ما نمی توانیم تمدن اسلامی را بدون احیا و بازیابی شهر اسلامی به نتیجه برسانیم، بنابراین توجه روشنفکران، سیاستمداران، اندیشمندان و علما به شهر اسلامی نقطه عزیمت و رسیدن به تمدن اسلامی است.
 

وی توضیح داد: قصه دردناک فروپاشی تمدن اسلامی را می توان در بسیاری از شهرهای قدیمی اسلامی مشاهده کرد، اگر آثار باقی مانده از شهر اسلامی قزوین با شهر مدرن و در حال ساخت قزوین و یا شهر قدیمی اصفهان با شهری که در حال حاضر در اصفهان در حال ساخت است را مقایسه کنیم و همچنین در کربلا، مدینه و غیره فروپاشی یک تمدن و سربلند کردن یک تمدن غیربومی در دل کشورهای اسلامی را مشاهده می کنیم و در واقع تمدن غربی با بمباران شهرهای اسلامی وارد ممالک اسلامی شد.
 

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به ویژگی های شهر اسلامی اظهار کرد: در شهر اسلامی وقتی وارد می شدیم، کانون شهر مسجد و بازار بود و نظم بسیاری در بازار وجود داشت؛ هر شهر اسلامی دارای محله هایی با هویت خودش بود و در خانه ها و خانواده ها نیز این هویت مشهود بود و در واقع شهر و کشور هویت داشت.
 

وی عنوان کرد: شهرهای غربی؛ خانواده، محلات و ملت های اسلامی را بی هویت کرد و بسیاری از معماری هایی که در غرب و وجود دارد، خشونت تولید می کند و به جایی اینکه فرزندان را انسان هایی آزاده پرورش کند از خیابان ها خشونت می بارد.
 

رضایی با طرح این سوال که آیا می توانیم به شهرهای اسلامی قدیمی و سنتی در عصر جدید بازگردیم، گفت: امروز علوم جدید وارد زندگی ما شده است از این رو باید شهر اسلامی نوینی طراحی شود که اصول و قواعد خود را حفظ کند ولی از پیشرفت علمی و فناوری نیز استفاده کند.
 

وی افزود: هر سال تعداد زیادی از مسلمانان به انجام حج می پردازند و این مناسک برای شرک زدایی است و همه انسان ها پا جای پای هاجر، ابراهیم و یا اسماعیل می گذارند و این نشان می دهد ابراهیمی کردن زندگی و خانواده با تجلی توحید در شهرها ممکن می شود.
 

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: نباید شهرها را فقط از نظر مهندسی ببینیم، نگاه ما به شهرها باید نگاه به یک خانواده و انسان جامع باشد، انسانی که روح، آخرت، اخلاق، معاش، تفریح، نشاط و آرامش دارد.
 

وی یادآور شد: متأسفانه ما در اسلام بیش از حد به اسلام فردی و سیاسی توجه کرده ایم ولی به اسلام اجتماعی توجه نکرده ایم، در شهر اسلامی نقطه عزیمت، اسلام اجتماعی است و روابط اجتماعی نقش تعیین کننده ای در جوامع دارد و اسلام اجتماعی می تواند پشتوانه فلسفه شهرهای اسلامی باشد.
 

رضایی خاطر نشان کرد: توجه به هویت، وحدت در عین کثرت، خانواده محوری، مردم یاوری و اصناف و یکپارچگی از نکاتی است که در شهر اسلامی باید مورد توجه باشد و امیدواریم این همایش آغازی برای احیای این مهم باشد.
 

پایان پیام/
 

کد خبر 287807

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha