انتخاب استانداران حق دولت یا دیگران؟

خبرگزاری شبستان: استانداران مدیرانی هستند که بازوی قردتمند رییس جمهور قلمداد شده و اگر به درستی انتخاب شوند خیال ریس جمهور از هر لحاظ راحت خواهد بود.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، پس انتخاب رییس جمهور و وزیر کشور در حالیکه هنوز عرق وزیر خشک نشده سیل پیش نهادات استانداران جدید به وزارت کشور سرازیر شد.این در حالی است که روحانی بارها اعلام کرده مخالف افراط در جا به جایی هاست.
برای به کار گیری استانداران جدید پیش بینی می شود حسن روحانی علی رغم شعار اعتدال ، به استفاده از افراد با تجربه پایبند بماند و این تجربه یعنی استفاده از مدیران دوران اصلاحات و سازندگی.

گمان نمی رود رییس جمهور جدید از بین استانداران دوران دولت نهم و دهم به دنبال افراد با تجربه بگردد زیرا این دوران در تاریخ انقلاب اسلامی در تغییر مدیران رتبه دار است و به ندرت مدیرانی پیدا میشوند که تجربه مورد نظر منتخب مردم را احراز کند.
برای انتخاب استاندار نباید نقش احزاب را نادیده گرفت. تاثیر مستقیم برخی نمایندگان مجلس در کنار ففعالیت های حزبیشان در یبرخی استانها بر انتخاب استاندار موثر است و انتخاب استانداران در استانها تا حدودی رضایت و نارضایتی افراد حزبی را به همراه دارد.
طبق گفته ها انتخاب استانداران بر مبنای این تئوری است: افرادی که متصدی این پست‌ها می‌شوند نباید تندرو باشند، لازم است تجربه داشته باشند تا با استفاده از آن قوانین و سیاست‌ها و برنامه‌ها را به خوبی اجرا کنند، مردم گرا باشند و مردم را بپذیرند و به سمت مردم حرکت کنند. استانداران از میان افرادی انتخاب خواهند شد که سرد و گرم روزگار را چشیده باشند و در برخورد با مسائل مختلف مانند گرانی، زلزله، خشکسالی و مسائلی از این قبیل در کمال آرامش و با طمانینه و بدون انتقال وضعیت به مردم، امور منطقه را اداره کنند.
البته برای مردم گرایی این افراد نیز تعاریف مختلفی مطرح شده است یک برداشت از مردمی بودن درآمد کم و خاکی بودن است که دیدگاهی تقلیل‌گرایانه است اما دیدگاه مورد نظر مسئولان این است که یک مسوول بتواند مسائل واهداف و نیازهای مردم را به خوبی بفهمد و برای تحقق آنها کار کند. روحانی نیز در معارفه وزیر کشور گفته بود که میل دارد استانداران با مشورت نخبگان استان‌ها و از بین نیروهای بومی انتخاب شوند..
البته در کنار تمام احتمالات تکانه های شدید در بدنه مجلس نشان میدهد حضور و نفوذ نمایندگان را نباید نادیده گرفت.
از چند روز گذشته زمزمه‌های نمایندگان تبدیل به صدا شده وصدایشان بلندتر شده و حتی از گزینه‌‌های جانشین در برخی استان‌ها هم نام برده می‌شود.و این در حالی است که رحمانی فضلی گفته بود عجله ای برای تغییر مدیران ارشد استانی ندارد اما این گفته‌ها گویا خیلی مورد توجه نمایندگان نبوده و روز گذشته زمزمه‌‌های خواست تغییر برخی دیگر از استانداران هم مطرح شد و حتی برخی خبرهای در گوشی از توصیه روحانی به وزیر کشور برای تغییر چند استاندار در آینده‌ای نزدیک، خبر داده‌اند.
انتصاب استانداران وظیفه اصلی دولت است و دخالت در این امر خلاف قانون است . هرچند پیشنهاد و اقدامات نمایندگان در جهت شناسایی افراد شایسته در حوزه انتخابیه امری پسندسده و کمک کننده است ولی اگر این مشاوره اختیاری به دخالتی عمدی در راستای تحمیل نظر نمایندگان بر دولت باشد کاملا آسیب زاست.
نماینده ای که برای اتخاب یک استاندار اصرار میکند نمی تواند پس از آن نقش نظارتی خود را به درستی انجام دهد.

انتخاب استانداران حق دولت است و نباید برای استفاده از این حق به مجموعه اجرایی کشور فشار آورد. اگر هم دولت در فرآیند تعیین استانداران دست همکاری به سمت مجلس دراز کرده و از نمایندگان خواسته تا این امر با مشورت و نظر آنها محقق شود، نباید مورد سوء استفاده برخی از نیروهای تندرو قرار بگیرد. فشار به دولت از سوی نمایندگان باعث می‌شود تا مناسبات قوای مقننه و مجریه وارد یک گارد تقابلی شوند که اصلا کارکرد مناسبی نخواهد داشت.

پایان پیام/

 

 

 

کد خبر 289290

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha