کاخ آقا محمد خان پس از ۳۵ سال، تحویل اداره کل میراث فرهنگی گلستان شد

خبرگزاری شبستان: مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گلستان گفت: کاخ آقا محمد خان قاجار پس از ۳۵ سال به سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تحویل داده شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از استان گلستان، قربان عباسی، مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گلستان در جمع خبرنگاران گفت: کاخ آقا محمد خان قاجار در تاریخ 12 هجری قمری ساخته شده و در نزدیکی دروازه بسطام سابق، حدود میدان کاخ و پارک شهر فعلی ساختمان شهرداری گرگان قرار دارد.


وی افزود: این بنای تاریخی جز محدود آثار به جا مانده از زمان قاجار در سطح کشور است که هم اکنون سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به عنوان کاربری فرهنگی به آن می پردازد.


عباسی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه تحویل این کاخ توسط سپاه پاسداران انجام شده، پس از مرمت و بازسازی این بنای تاریخی، موزه زن در دفاع مقدس عنوان این کاخ خواهد بود.


وی افزود: احیا و مرمت کاخ آقا محمد خان قاجار 500 میلیون تومان هزینه در بر داشته و تا پایان سال 93 به بهره برداری می رسد.


مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گلستان از مرمت و بازسازی مناره مسجد جامع گرگان خبر داد و افزود: مناره مسجد جامع گرگان دارای کتیبه‌ای به خط کوفی و متعلق به دوره سلجوقی است.


وی گفت: این سازمان با جلب موافقت روحانیون مسجد جامع، کار مرمت و باز سازی مناره مسجد را آغاز کرده است.


عباسی اظهارداشت: در داخل مسجد بر دیوارهای ایوان غربی سنگ ‌نبشته‌های زیادی نصب شده است که بسیاری از آنها فرمان‌های حکام و پادشاهان زمان در ارتباط با شهر استرآباد است و این بخش نیز مورد مرمت و بازسازی قرار می گیرد.


وی گفت: با توجه به اینکه سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان متولی مرمت و بازسازی مسجد جامع گرگان شده است، تصمیم به تبدیل بافت دیگر بخش‌های مسجد به سبک قدیم این بنای تاریخی در دستور کار سازمان است.
 

عباسی، هزینه مرمت و بازسازی مناره و دیوارهای ایوان غربی را 450 میلیون تومان ارزیابی کرد.


وی از ایجاد سقف متحرک در حیاط مسجد خبر داد و افزود: جهت رفاه حال نمازگزاران در تمامی فصول با همکاری شهرداری، شورای شهر و فرمانداری، سقف متحرکی برای حیاط مسجد جامع احداث می شود.
 

عباسی، هزینه سقف متحرک را یک میلیارد تومان ارزیابی کرد و گفت: 50 درصد از این مبلغ از سوی سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان پرداخت می شود و 50درصد باقیمانده را شهرداری، شورای شهر و فرمانداری تقبل کرده است.


بنای اصلی مسجد جامع گرگان واقع در محله نعلبندان این شهر است و در فهرست آثار ملی کشور ثبت شده است.


پایان پیام/
 

کد خبر 289950

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha