تمرکز غرب بر ایران نتیجه ای جز غفلت از جنبش های اسلامی نداشت

دیوید سانگر در مقاله ای در نیویورک تایمز: بیشتر از آنکه نگران سانتریفوژهای نطنز باشید، نگران خیابان های منطقه باشید.

به گزارش خبرگزاری شبستان؛روزنامه امریکایی نیویورک تایمز در گزارشی جدید جزئیات از گفت وگوهای درونی دولت اوباما درباره چگونگی برخورد با تحولات منطقه و قدرت یابی روزافزون ایران را تشریح کرده است.

این روزنامه در یادداشتی به قلم دیوید سانگر تحلیلگر شناخته شده امور ایران که روز یکشنبه 14 فروردین 1390 (3 آوریل 2011) منتشر شده با اشاره به مباحثات درونی تیم امنیت املی اوباما تاکید کرده است که قلب راهبرد اوباما درباره تحولات منطقه این است که جلوی رشد قدرت ایران را بگیرد.

سانگر در ابندای این یادداشت می نویسد: «کنترل ایران، عاملی تعیین کننده در محاسبات امریکا درباره نحوه واکنش نشان دادن به شورش ها در سراسر کشورهای عربی است».

وی سپس با اشاره به اظهاران تام دانیلون مشاور امنیت ملی کاخ سفید و بن رودز معاون وی، تاکید کرده است که هدف اصلی امریکا از حمله به لیبی هم این بوده که قدرت خود را به رخ ایران بکشد. سانگر می نویسد: «عصر روز سه شنبه در اواسط ماه مارس اوباما در اتاق ویژه کاخ سفید شنونده بحث مشاوران امنیت اش درباره موافقان و مخالفان استفاده از نیروی نظامی در لیبی بود. بحثی که خیلی زود به نقطه ای از نظر استراتژیکی مهم تر سوق یافت: ایران. توماس ائی دانیلون مشاور امنیت ملی گفت روحانیون هران هر اقدام اوباما در کشورهای عربی را به دقت زیر نظر دارند. انها شکست در به تحقق این سخن اوباما را که سرهنگ معمر قذافی مشروعیت رهبری را از دست داده است به عنوان نشان های از ضعف و نشانه ای از ناتوانی اوباما در اجرای این وعده تعبیر می کنند که ایران هرگز اجازه نخواهد یافت به توانایی ساخت سلاح های هسته ای دست یابد».  

نیویرک تایمز با بیان اینکه «بحث ایران هر حرکت در این شطرنج منطقه ای را پیچیده تر می کند»، می نویسد: «در پایان این دوره اشوب که کاخ سفید تصور می کند تغییراتی فراگیر را مانند انچه پس از فروریختن دیوار برلین در اروپا ایجاد شد رقم بزند. موفقیت یا شکست ممکن است با این مسئله ارزیابی شود که ایا ایران بلندپروازی هایش را قوی ترین نیروی منطقه می شمرد».

بنا به گزارش پایگاه ایران هسته ای؛دیوید سانگر در ادامه مقاله خود به صراحت اذعان می کند که امریکا اکنون به خوبی می داند که ایران خود را دوران فشار سال 2010 بیرون کشیده است. وی می نویسد: «دو ماه و نیم پیش مسایل بسیار سخت به نظر می رسید. مقامات امریکایی در ماه ژانویه کاملا اطمینان داشتند که ایران را به گوشه رانده اند. تحریم های تازه گزنده بود. روس ها از ارسال تسلیحات پیچیده به ایران خودداری کردند و یک کرم رایانه ای به نام استاکس نت در تلاش های ایران برای غنی سازی اورانیوم اخلال ایجاد کرد. اما این شرایط با شروع خیزش عرب ها تغییر کرد. ناگهان حاکمان اقتدارگرای عرب که دو سال گذشته را به توطئه چینی با واشنگتن برای مهار ایرانی ها سپری کرده بودند بیشتر از انکه نگران سانتریفوژهای نطنز باشند نگران خیابان های خود شدند».

گفتنی است تحلیل گران مسائل امنیتی تمرکز بیش از حد سرویس های جاسوسی غربی بر ایران را عامل غفلت آنها از خیزش های اسلامی منطقه و در نتیجه یکی از عوامل عملیاتی وقوع این انقلاب ها میدانند.

 

کد خبر 29025

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha