اگر رؤیای بدی در خواب دیدیم چه کنیم؟

خبرگزاری شبستان: در اندیشه اسلامی، رویا می‌تواند حامل یک پیام باشد؛ که گاهی این پیام، از سمت جسم و حواس و ادراک جسمانی ما، گاهی از سوی روح و ادراک روحانی ما مخابره شده است.

به گزارش سرویس دیگر رسانه‌های خبرگزاری شبستان، ایسنا نوشت: در بین انواع رویاها، خواب‌هایی وجود دارند که تجربیات واقعی روح ما هستند و می‌توانند ما را از رازی پوشیده و یا حادثه‌ای در آینده با خبر سازند. این رویاها به رویای صادقه معروفند.

ابتدا برای بررسی این موضوع به احادیثی از معصومین(ع) درباره این که رؤیاها چند گونه است؟ اشاره می‌کنیم:

امام صادق(ع) می‌فرمایند: "رؤیا سه گونه است: نویدی از جانب خدا به مؤمن، ترسی که شیطان می‏‌افکند و خواب‌های آشفته1".

پیامبر خدا(ص) برای رفع نگرانی خیلی از ما انسان‌ها که گاهی رویاهای خوب و بد در خواب می‌بینیم راهکاری خوب ارائه می‌دهند و می‌فرمایند: "هر گاه یکی از شما خوابِ خوبی دید، آن را تعبیر کند و برای دیگران بازگو کند و اگر خواب بدی دید آن را تعبیر نکند و به کسی هم نگوید2".

رسول خدا(ص) درباره این که چرا رؤیاهای ناراحت کننده می‌بینیم؟ چنین می‌فرمایند: "هر گاه خداوند خوبی بنده‏‌ای را بخواهد او را در خواب سرزنش می‏‌کند3".

همچنین برای پاسخ به این سوال که شاید دغدغه بسیاری از ما باشد که برای چه کسی می‌توان خواب را تعریف کرد؟ معصومین(ع) پاسخ گفته‌اند. به عنوان مثال پیامبر(ص) در این باره فرمودند: "رؤیا را جز برای مؤمنی که از حسادت و تجاوز مبرّاست، نباید بازگو کرد4".

منابع روایات:

1- الکافی: 8 / 90 / 61 منتخب میزان الحکمة: 226

2- کنزالعمّال: 41392 منتخب میزان الحکمة: 226

3- کنزالعمّال: 30765 منتخب میزان الحکمة: 190

4- الکافی: 8 / 336 / 530 منتخب میزان الحکمة:

پایان پیام/
 

کد خبر 290546

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha