به گزارش حوزه دولت خبرگزاری شبستان، حجتالاسلام حسن روحانی در بیست و دومین همایش ائمه جمعه کشور با اشاره به واگذاری مسئولیت بحث مذاکرات هستهیی به وزارت خارجه گفت: شاید در هفتههای آینده اولین مذاکره در مورد پرونده هسته ای در نیویورک صورت بگیرد و بعد مذاکرات با گروه 1+5 در جایی که مشخص میشود، ادامه پیدا میکند.
روحانی که در بیست و دومین گردهمایی ائمه جمعه سراسر کشور سخن میگفت، بخشی دیگر از سخنان خود را به مسائل سیاست خارجی و فضای منطقه اختصاص داد و گفت: فضای منطقه و خاورمیانه با مشکلاتی روبروست البته با مشکلاتی از قبل روبرو بوده و امروز مشکلات بیشتر است.
وی به مساله سوریه اشاره و تصریح کرد: مساله سوریه به دلیل این که این کشور در خط مقدم مقاومت قرار داشته و دارد برای ما اهمیت ویژهای دارد و دولت تمام توان خود را در دو هفته اخیر به کار گرفته که جنگی رخ ندهد و اگر خدای ناکرده این جنگ رخ داد، خسارت آن کمترین باشد و دشمن سریعتر از ادامه جنگ پشیمان شود.
رییسجمهور با بیان اینکه ما در طول این مدت در ارتباط با سوریه این خط و مشی را دنبال کردیم، گفت: من خودم در زمینه سوریه با برخی از سران کشورها صحبت کردم، برای برخی از مراکز قدرت پیام فرستاده شده و وزارت خارجه و شخص وزیر نیز در این زمینه فعال بوده و صحبتهایی را با کشورهای مختلف انجام دادند.
روحانی با اشاره به مشکلات موجود در سوریه در زمینه تامین مواد غذایی از جمله در زمینه آرد، گفت: علیرغم تمام مشکلاتی که وجود دارد برای کمکهای نوع دوستانه در مورد مواد غذایی از جمله آرد به بخشهای مختلف دستوراتی را دادم و وقتی میبینیم یک کشور اسلامی مثلا در مورد نان دچار مشکل است، نمیتوانیم دست روی دست بگذاریم.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود با تاکید بر اینکه تمام تلاش ما این است که جنگی رخ ندهد و این امید در روزهای اخیر با شیوههایی که کشورهای مختلف دنبال کردهاند، مقداری تقویت شده است، تاکید کرد: امیدواریم که جنگی رخ ندهد و اگر چنین جنگی رخ بدهد جنگطلبان باید هزینه بالایی را به خاطر این موضوع بپردازند.
رییسجمهور در ادامه صحبتهای خود یادآور شد: افکار عمومی جهان با جنگ مخالف است (شعار مرگ بر آمریکای جمعیت).
وی افزود: افکار عمومی دنیای غرب نیز با جنگ مخالف است و شما دیدید که نزدیکترین متحد آمریکا یعنی انگلیس نیز نتوانست از پارلمان خود برای جنگ رای بگیرد و پارلمان نیز علیه جنگ رای داد، نه اینکه آنها دلشان برای سوریه و مردم سوریه سوخته باشد، بلکه آنها دیدند که در جنگهای قبلی چه بلایی سرشان آمده است و میدانند آثار جنگ چه خواهد بود.
روحانی با اظهار امیدواری مبنی بر اینکه جلوی جنگ گرفته شود و تمام تلاش دولت نیز در این راستا است، گفت: اگر جنگی وارد شود بیشترین ضرر آن متوجه جنگطلبان، تحمیلکنندگان جنگ و دوستان آنها در منطقه خواهد بود و در واقع بیشترین ضرر را آنها متحمل میشوند.
رییسجمهور در بخش دیگری از صحبتهای خود با بیان اینکه "دولت در زمینه سیاست خارجی در منطقه فعال است"، به موضوع هستهیی اشاره کرد و گفت: در این مورد نیز دولت از حقوق ملت کوتاه نمیآید و تمام تلاش خود را در راستای دفاع از حقوق ملت با استدلال، حکمت و توام با عزت به پیش میبرد.
وی با بیان اینکه "بنا بر مصالحی، مذاکرات هستهیی به وزارت امور خارجه واگذار شده است"، افزود: امیدواریم در این مذاکرات نیز قدمهای موفقی برداریم و شاید در هفتههای آینده اولین مذاکرات در این ارتباط در نیویورک صورت بگیرد و مذاکرات بعدی در جایی که برای مذاکره با 1+5 مشخص میشود.
رییسجمهور در بخش دیگری از صحبتهایش اظهار کرد: ما باید از مشکلات عبور کنیم و این مشکلات یکروزه حل نمیشود. باید صبر و تحمل داشته باشیم.
روحانی همچنین گفت: دشمن باید بفهمد که زبان دولت زبان تدبیر است و زبان مردم زبان ادب توأم با زبان مقاومت و استواری است و اگر زبان آنها نیز زبان تکریم نباشد کاری پیش نمیرود. غرب باید بداند که با تحریم و فشار نسبت به ملت ایران حداقل موفقیت را نیز به دست نمیآورد.
روحانی در همایش ائمه جمعه سراسر کشور در سخنانی افزود: دولت و همه کارگزاران نظام از اشتباه مصون نخواهند بود و نصیحت دلسوزانه می تواند از ادامه خطا جلوگیری کند.
رئیس جمهور در ادامه با تاکید بر اینکه ائمه جمعه همواره در کنار و با مردم بوده اند تصریح کرد: برای دولت بسیار دلنشین است که بشنود امام جمعه به جای آنکه حامی دولت باشد حامی مردم است؛ چرا که دولت هم خود را حامی مردم می داند و جز این ، شان دیگری برای خود قائل نیست.
آقای روحانی در ادامه با بیان اینکه رسالت ائمه جمعه در شرایط کنونی سخت است گفت: حمایت از نظام و از جمله حمایت از دولت خود به خود جزو وظایف ائمه جمعه است و علت این حمایت ها برای پیشبرد اهداف، آرمانها و اصول نظام است.
رئیس جمهور افزود: امروز نیاز به همدلی و همفکری داریم و استانداران، کارگزاران و ائمه جمعه نمی توانند از هم جدا باشند.
وی اضافه کرد: همه ما افتخارمان خدمت در راه ترویج اسلام و رفع مشکلات و حل معضلات مردم است بنابراین در کنار هم حرکت خواهیم کرد. این وظیفه دینی ، انقلابی و ملی ائمه جمعه است و قطعا موعظه و نقد سازنده و نصیحت مورد استقبال خواهد بود.
ادامه دارد...
پایان پیام/
نظر شما