چرا روحانیون تدریس را به امامت جماعت ترجیح می دهند؟

خبرگزاری شبستان: حجت الاسلام غرویان با اشاره به اینکه در حوزه های علمیه روحانی عالم و متقی کم نیست، گفت: روحانیون ترجیح می دهند تدریس کنند تا امام جماعت باشند چون ائمه جماعات تضمین شغلی و مالی ندارند.


حجت الاسلام محسن غرویان، عضو هیئت علمی جامعه المصطفی العالمیه با تاکید بر برقراری ارتباط صمیمانه بین امام جماعت با مامومین به خبرنگار حوزه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان گفت: یکی از محوری ترین مباحثی که مقام معظم رهبری در بیست و دومین اجلاس سراسری نماز متذکر شدند لزوم تقویت ارتباط بین امام جماعت و مامومین است. ارتباط امام جماعت با مردم باید به قدری قوی باشد که مردم احساس نکنند که روحانی فقط امام نماز آنها است، بلکه باید خارج از نماز هم بین امام جماعت به عنوان امام، الگو و اسوه ارتباط صمیمانه برقرار باشد.

وی با اشاره به اینکه این ارتباط باید از دو طریق علمی و عملی برقرار شود، بیان کرد: در شیوه علمی، امام جماعت باید بتواند به نیازهای علمی و فکری مردم پاسخ دهد که این نیازمند دانش، معرفت و مطالعه زیاد است.

حجت الاسلام غرویان در مورد ارتباط روحی بین امام جماعت و مردم خاطر نشان کرد: مردم نیازمند و علاقه مند به مسایل روحی همانند تقوا، اخلاق خوش و زهد، بی رغبتی به دنیا هستند. این مولفه ها و شاخص ها باید در عمل، رفتار امام جماعت در محل کار و رفت و آمد در جامعه عینیت داشته باشد و صرف نشان دادن ظاهری هم نباید باشد. بلکه این نکات باید در سلوک و رفتار همیشگی امام جماعت متبلور باشد، اگر این دو ارتباط برقرار باشد آنچه که مطلوب مقام معظم رهبری است، حاصل می شود.
 

در حوزه ها عالم سطح بالا و باسواد کم نیست
عضو هیئت علمی جامعه المصطفی العالمیه در پاسخ به این سوال که چرا حوزه های علمیه پس از گذشت بیش از 30 سال نتوانسته اند افرادی آشنا با مهارت های ارتباط گیری و آشنا با امامت جماعت را تربیت کنند، گفت: در حوزه های علمیه روحانیون عالم، سطح بالا، زاهد و متقی کم نیستند ولی آنها نمی خواهند امام جماعت شوند به دلیل آنکه تحقیق، پژوهش علمی، تدریس و تالیف را بر امامت جماعت ترجیح می دهند و این طور نیست که بگوییم حوزه های علمیه چنین افرادی پرورش نداده اند یا ندارند.


وی ادامه داد: نکته دوم آنکه مساجد دارای ارکان مختلف هستند و در برخی مواقع بین مدیریت مسجد با دیگر ارکان مسجد اختلافاتی پیش می آید و روحانیون عالم، سطح بالا و زاهد نمی خواهند خودشان را درگیر مشکلات این چنینی کنند.

این کارشناس حوزه مسجد بر لزوم راه اندازی مرکزی تخصصی امامت جماعت در قم تاکید کرد و گفت: چندین سال است که ایجاد این رشته در شورای عالی حوزه مطرح شده است ولی هنوز به نتیجه نرسیده است.


تربیت امام جماعت با تضمین شغلی
حجت الاسلام غرویان خاطرنشان کرد: ایجاد مرکز تخصصی امامت نماز و جماعت در حوزه علمیه باید با تضمین شغلی و مالی برای ائمه جماعات راه اندازی شود تا آنها پس از تحصیلات در مساجد به کار گرفته شوند و تنها شغل آنها همین امامت جماعت باشد.

وی با تاکید بر ارایه آموزش های تخصصی برای ائمه جماعات گفت: امامت جماعت نیازمند آموزش های کاربردی است چرا که امام جماعت همیشه با مردم روبرو هستند بنابراین به دلیل ضرورت ایجاد این رشته در شورای عالی حوزه علمیه قم هر چه زودتر باید به تصویب برسد.
 

کیفیت مسجد مهمتر از کمیت است
وی یکی دیگر از دغدغه ها در حوزه مساجد را کمبود مسجد نام برد و گفت: مهمتر از کمیت مسجد، توجه به کیفیت مسجد است. مساجد باید جذابیت داشته باشند زیرا که توجه به جذابیت ظاهری مسجد بسیار مهم است و موجب رفت و آمد بیشتر مردم به مسجد می شود.
پایان پیام/


 

کد خبر 291432

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha