جای خالی سینما در سبد فرهنگی مردم خراسان شمالی

خبرگزاری شبستان: روز ملی سینما، فرصتی برای اندیشیدن به سینما است ولی در خراسان شمالی فرصت کمتری برای اندیشیدن به این صنعت وجود دارد چرا که تنها سینمای این استان تعطیل است.

به گزارش خبرگزاری شبستان// خراسان شمالی

 

سینما یکی از مهمترین صنایع عصر جدید است که با سرعتی باورنکردنی، پله های پیشرفت را یکی پس از دیگری پشت سر نهاده و به ابزاری برای انتقال مطالب تاثیرگذار در جوامع تبدیل شده است. در همین راستا 21 شهریور ماه در تقویم ملی ایران به عنوان روز ملی سینما نامگذاری شده است.

 

روز ملی سینما، فرصتی برای اندیشیدن به سینما است ولی در استان خراسان شمالی فرصت کمتری برای اندیشیدن به این هنر وجود دارد چرا که تنها سینمای این استان که به دلیل فرسودگی، بیش از دو سال پیش تعطیل شده، علیرغم قول های فراوان مسئولان که در مدت کمتر از چند ماه تعمیر و بازگشایی می شود، هنوز تعطیل مانده و در حال حاضر برای جبران این مساله تالار گلشن بجنورد برای اکران فیلم های سینمایی در نظر گرفته شده است.

 

خانم قهرمانی، یکی از شهروندان بجنوردی از سینما به عنوان یکی از عوامل تاثیرگذار در ارتقای سطح فرهنگ مردم یاد کرد و گفت: هر روز که از کنار ساختمان فرسوده سینمای شهر عبور می کنم و چشم به ساختمان فرسوده سینما که زیر انبوه خاک پنهان شده می اندازم، بسیار تاسف می خورم.

 

وی افزود: سینما یک سرگرمی مناسب برای اوقات فراغت جوانان است تا وقت خود را با همسالان و خانواده خود به عنوان یک تفریح سالم بگذرانند اما اکنون خراسان شمالی هیچ جایگاهی در این رابطه ندارد.

 

آقای مهدوی، یکی دیگر از شهروندان بجنوردی با تاکید بر اینکه مسئولان استان باید هر چه زودتر فکری برای سینمای بجنورد بکنند، متذکر شد: وجود اختلافات میان مسئولان و مالک سینما توجیه خوبی برای مردم نیست.

 

وی یادآور شد: در نظر گرفتن تالار گلشن به عنوان سینما نمی تواند جوابگوی تعطیلی سینما باشد چرا که از استانداردهای لازم برخوردار نیست و از مرکز شهر نیز فاصله دارد و همین امر باعث شده، آنگونه که باید از این سینما استقبال نشود.
 

***فرسودگی سینما از 13 سال قبل
احسان معصومی، مالک سینما قدس بجنورد با اشاره به فرسودگی ساختمان این سینما از 13 سال قبل، گفت: از همان زمان به دنبال ساخت سینما و تغییر کاربری آن هستم ولی مسئولان همکاری نمی کنند.

 

وی افزود: این در حالی است که بر اساس ماده 161 قانون برنامه سوم توسعه، اگر بخش خصوصی یا دولتی در پی بازسازی یا احداث سینما باشد، شهرداری های منطقه موظف هستند در قبال سالن های نمایش، بدون دریافت عوارض و پروانه ساخت، مجوز احداث واحدهای تجاری را در اختیار آن ها قرار دهند.

 

وی با اشاره به پیگیری این امر از سال 79، تصریح کرد: پیشنهاداتی برای دادن اجازه تغییر کاربری سینما سعدی و اختصاص زمینی مناسب به منظور ساخت سینمای جدید به شهرداری و اداره کل فرهنگ و ارشاد داده ام ولی جوابی دریافت نکرده ام.

 

***توجه به ساخت سینما ضرورت دارد
علی اکبر رمضانی، رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان خراسان شمالی، نیز در این رابطه تصریح کرد: باید توجه بیشتری به بازسازی سینما شود و در صورت نیاز به سرمایه گذاری، در اسرع وقت انجام شود.

 

وی با اشاره به این که درصد قابل توجهی از جمعیت استان را جوانان تشکیل می دهند، خاطرنشان کرد: باید توجه به سینما پر رنگ تر باشد و گام موثری دراین رابطه برداشته شود و حتی اگر این مکان از لحاظ ساخت و ساز مشکل دارد، متولیان باید سریع تر آن را برطرف کنند.

 

***زمینی مناسب برای احداث سینما در مرکز شهر وجود ندارد
محمد ستوده، شهردار منطقه یک بجنورد نیز با تاکید بر اینکه شهرداری نمی تواند زمین های خود را بدون مصوبه شورای شهر در اختیار فرد حقیقی قرار دهد، گفت: زمین های شهرداری به طور معمول در حاشیه شهر، پارک ها و تفریحگاه ها قرار دارد و در حال حاضر زمین مناسبی با مساحت زیاد در مرکز شهر برای احداث سینما نداریم.

 

وی از آمادگی شهرداری با مالک سینما قدس درباره تغییر کاربری به تجاری در ازای ساخت سینمایی مجهز در این محل خبر داد و متذکر شد: متاسفانه مالک سینما قدس تاکنون برای تغییر کاربری زمین به شهرداری مراجعه نکرده و هیچ گونه اقدامی برای گرفتن مجوز پروانه تجاری نکرده است.

 

***50 درصد هزینه های نوسازی سینما پرداخت می شود/مالک موافقت نکرد
ابوالحسن حیدری، سرپرست معاونت امور هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی نیز با اشاره به این که سینما از نظر قانونی متعلق به بخش خصوصی است، اظهار داشت: این اداره کل پس از رد کمیسیون ایمنی نظارت اعلام کرد که 50 درصد هزینه های بازسازی یا نوسازی سینما را متقبل می شود، اما مالک سینما موافقت نکرد.

 

وی با بیان اینکه اگر مالک در محل سینما قدس بجنورد، سینمایی ممتاز احداث کند، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی با تغییر کاربری سینما سعدی موافقت می کند، خاطرنشان کرد: در حال حاضر اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی به دنبال ایجاد سینما دیجیتال در شهرستان های این استان است.

 

وی یادآور شد: برهمین اساس تمامی ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان که دارای مجتمع فرهنگی هستند تا آخر سال به امکانات بخش فیلم مجهز می شود.

 

حیدری گفت: در حال حاضر مخاطبان سینما کمتر شده اند و احداث سینما در مکان های غیر مناسب به این قضیه دامن می زند.

 

وی به مواردی از اصلاحیه ماده 161 قانون برنامه اشاره کرد و اظهار داشت: درصورت نبود سینما در شهرستان های بدون سالن، شهرداری های مراکز شهرستان ها موظف هستند با مشارکت استانداری نسبت به احداث سالن سینما اقدام کنند و استانداری نیز موظف هستند 50 درصد هزینه ساخت را در اختیار شهرداری ها قرار دهند.

 

*** مالک سینما باید در مکان فعلی سینمای جدید احداث کند

موسی الرضا ثروتی، نماینده مردم بجنورد، جاجرم و مانه وسملقان، گرمه و راز و جرگلان در مجلس شورای اسلامی نیز تاکید کرد: مالک سینما باید در مکان فعلی سینما قدس، سینمای جدید احداث کند.

 

وی تصریح کرد: مالک سینما از نظر قانونی می تواند زمینی را خریداری کند و زمین سینما را بفروشد و یا به تجاری تبدیل کند و از ارزش افزوده آن مکانی با همان تعداد صندلی در جایی که ترافیک کمتری داشته باشد، خریداری و سینما احداث کند.

 

ثروتی خاطرنشان کرد: سینما قدس و سعدی بجنورد توسط بنیاد مستعضان به کمیته امداد و سپس به بخش خصوصی واگذار شد که این شخص برای همکاری در ساخت سینما اعلام آمادگی کرده است.

 

وی یادآور شد: مالک سینما حاضر است سینمایی به همان میزان صندلی در مکان دیگر ایجاد کند که نیازمند همکاری استانداری، فرمانداری، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و شهرداری است.

 

پایان پیام/

 

 

کد خبر 291847

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha