علوم مرتبط با سبک زندگی اسلامی را از دل متون اسلامی استخراج کنیم

خبرگزاری شبستان: دبیر علمی همایش ملی حدیث رضوی بر لزوم استخراج علوم مرتبط با سبک زندگی اسلامی از دل متون اسلامی و احادیث تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام دکتر عبدالهادی مسعودی، دبیر علمی همایش ملی حدیث رضوی امروز (21 شهریور) در اختتامیه این همایش تصریح کرد: این همایش امسال با موضوع حدیث رضوی و سبک زندگی دینی برگزار شد.


وی در خصوص انتخاب این موضوع گفت: باید توجه کرد که چرا در این خصوص به به سبک زندگی رضوی توجه شده و از چه طریقی می توان به شناخت در این خصوص رسید.


حدیث تنها پل ارتباطی ما با رفتارها و کردار اهل بیت (ع) است
دبیر علمی همایش ملی حدیث رضوی با اشره به نقش احادیث در این خصوص افزود: حدیث تنها پل ارتباطی ما با رفتارها و کردار اهل بیت (ع) است که برای ما سرمشق زندگی و نجات بخش آخرت است.


وی تصریح کرد: حدیث تنها راهی است که در این دورانی که امام عصر در پرده غیبت قراقر دارد، می توان با نور اهل بیت (ع) از این طریق آشنا شد.


علوم مرتبط با سبک زندگی اسلامی را از دل متون اسلامی استخراج کنیم

حجت الاسلام مسعودی با اشاره به صحبت های رهبری در خصوص "سبک زندگی اسلامی" گفت: تمدن اسلامی در بحث سخت افزاری پیشرفت های خوبی داشته ولی در بخش نرم افزاری (مسائلی همچون اخلاق، روابط میان فردی، اجتماعی و خانوادگی) آنگونه که از پتانسل انقلاب اسلامی انتظار می رفته، حرکت نکرده ایم و باید بتوانیم اینگونه علوم را از دل متون اسلامی استخراج کنیم.


وی ادامه داد: سبک زندگی اسلامی از دیدگاه نظریه پردازان یک مفهوم ساده نیست بلکه مفهومی نظام مند و در هم تنیده می باشد که از درون خانواده ها و گروه های اجتماعی و تعاملات گوناگون انسانی خود را نشان می دهد.


دبیر علمی همایش ملی حدیث رضوی تصریح کرد: از معنای این جمله به این منظور می رسیم که "سبک زندگی اجتماعی هویت ساز است" و می توانیم بگوییم که مثلا فلان اجتماع فلان سان می زید.


وی افزود: بر همین اساس احادیثی که از سبک زندگی معصومین (ع) حکایت دارند، گزارش های معتبر و مقبولی هستند که می توان در پی ریزی سبک زندگی دینی در دنیای معاصر به کار آید.


حجت الاسلام مسعودی با اشاره به وضعیت فعالیت های در این خصوص تا کنون اضافه کرد: تا کنون کتابی یا مجموعه ای که این مفاهیم را جدا شده و طبقه بندی شده از احادیث استخراج کرده و به صورت قالبی در اختیار جویندگان سبک زنگدی اسلامی قرار دهد، نداشتیم.


وی گفت: این احادیث را به عنوان سرمایه هایی برای استخراج ابعاد سبک زندگی اسلامی مورد پژوهش قرار دهیم و با این نگاه می توان پاسخگوی سوال مطرح شده در این خصوص باشیم.


وی با اشاره به برگزاری این همایش در دو سال آینده با موضوعاتی متفاوت خاطرنشان کرد: می توانیم با استفاده از دستآوردهای این همایش ها به پی ریزی فرهنگ و تمدن اسلامی و ایجاد آیین نامه روابط اجتماعی از منظر سبک زندگی اسلامی و دیگر مسائل مورد نیاز دنیای امروز کمک کنیم.


پیان پیام/
 

کد خبر 291988

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha