رشد و تعالی انسانها در گرو به کار بستن مفاهیم و ارزش های اسلامی است

خبرگزاری شبستان:رئیس حوزه هنری استان همدان به کار بستن مفاهیم و ارزش های اسلامی را زمینه ساز رشد و تعالی انسانها عنوان کرد.

سیدمحمدباقر حسینی، در گفتگو با خبرنگار شبستان از زنجان در رابطه با جشنواره منطقه ای گناهان زبانی اظهار داشت: برگزاری جشنواره گناهان زبانی به دلیل نو بودن موضوع و ابتکاری بودن، کاری شایسته است و با آسیب شناسی جشنواره های گسترده و مشابه که برگزار شده اما به حال خود رها شده اند می توان از این آسیب در امان ماند.
 

وی با اشاره به اینکه در اسلام برای اعضا و جوارح بدن وظایفی معین شده که اگر انسان به آنها عمل کند به سرمنزل مقصود خواهد رسید و اگر به درستی استفاده نکند، به شقاوت دچار خواهد شد، ادامه داد: هنر و هنرمند به خوبی می تواند در این زمینه کمک کرده و خطرات استفاده نادرست را تبیین کند.
 

این مقام مسئول زبان را یک وسیله ارتباطی مهم دانست و ابراز داشت: حفظ زبان از جمله مواردی است که بارها در قرآن روی آن تاکید شده و بسیاری از گناهان کبیره از طریق آن انجام می شود.
 

وی افزود: تبیین و به کار بستن مفاهیم و ارزش های اسلامی، دینی و اخلاقی در جامعه باعث رشد و تعالی انسان می شود خصوصاً که این کار با بهره مندی از هنر صورت گیرد زیرا باعث می شود افراد، بخصوص جوانان، دریافت بهتری از موضوعات داشته باشند.


حسینی با بیان اینکه سرسلسله بسیاری از خوبی ها و همچنین بدی های انسان زبان است، اضافه کرد: لذا موضوع مناسبی برای جشنواره انتخاب شده است و هنرمندان می توانند با کمک کتابهای اخلاقی از جمله "معراج السعاده"، "جامع السعادت" و یا با کمک اساتید اخلاق به آنچه که می خواهند برسند و اثر مورد نظر خود را خلق کنند.
 

وی با اشاره به اینکه روایات اخلاقی اگر با کمک هنرمندان به تصویر کشیده شوند تاثیر بیشتری خصوصا بر روی جوانان و حتی کودکان خواهند داشت، اظهار کرد: از آنجایی که بزرگانی چون مولوی، سعدی و حافظ با توجه به آیات و روایات به زیبایی و با اثرگذاری بالا به نکوهش رذایل اخلاقی پرداخته اند، هنرمندان امروزی نیز می توانند با الهام از این مسیر طی شده، آنها را با زبان امروز بازگویی کنند.
 

حسینی سیر با بیان اینکه در مباحث دینی و اخلاقی به دو بحث انذار و تبشیر توجه شده و این دو، دو بالی هستند که همزمان با هم باید در انسال باشد تا او را به جلو ببرند، تصریح کرد: در این جشنواره بهتر بود در عین توجه به رذایل اخلاقی، به تبیین فضایل نیز پرداخته می شد و برای جلوگیری از گسترده شدن بیش از حد موضوع جشنواره نیز هم از شاخه های هنری درگیر در جشنواره کاهش می یافت.
 

وی در ادامه پیشنهاد کرد: برپایی نشست های تخصصی تبیین مفاهیم اخلاقی پیش از برگزاری جشنواره و نقد و آسیب شناسی آثار رسیده، چه از نظر محتوایی و چه از نظر ساختار بعد از جشنواره و ارائه آن به هنرمند نیز به برگزاری هرچه بهتر آن کمک خواهد کرد.
 

رئیس حوزه هنری استان همدان ارسال پوستر و بنر جشنواره به سراسر کشور را از کارهای خوب جشنواره برشمرد و ادامه داد: افزایش تبلیغات جشنواره، محدود نکردن جشنواره به زمان برگزاری و داشتن ارتباط دائمی با شرکت کننده ها، ارائه آثار برگزیده جشنواره در قالب مناسب، تهیه بانک اطلاعات هنرمندان، داشتن ابتکار عمل، نظرسنجی از هنرمندان، برپایی اردوها و کارگاه های آموزشی نیز در ارتقاء جشنواره موثر است.
 

پایان پیام/

کد خبر 292332

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha