به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور و رییس پیشین دیوان محاسبات در مراسم تودیع گفت: ما در دیوان محاسبات توفیق یافتیم پنج سال خدمت کنیم که در این پنج سال یک رویکرد تعریف کردیم.
وی با بیان اینکه رویکرد تعریفشده در دیوان محاسبات بر این اساس بود تا بتوانیم دیوان، کارشناسان و اقدامات را در جهت توسعه ملی بهکار گیریم.
رحمانی فضلی با اظهار اینکه سیاست ما دامنه کار حسابرسی را در دیوان محاسبات توسعه داد، عنوان کرد: این دامنه کار حسابرسی به عملکرد زیستمحیطی منجر شد و ما توانستیم قانون را در منظرهای مختلف بخصوص در سیاست پیشگیری محقق کنیم و برخی از تخلفاتی که بر اساس ناآگاهی از قانون رخ میداد را از آن جلوگیری کنیم.
وی به تقویت بخش آموزش در دیوان محاسبات در زمان خودش اشاره کرد و تصریح کرد: در جهت جلوگیری از تخلفات تلاش کردیم بخش آموزش را تقویت بخشیم. همچنین از ظرفیت کارشناسان خارج از دیوان محاسبات نیز بهرهمند شدیم و در این زمینه شوراهای مشورتی جامع را با حضور استادان و کارشناسان بهکار گرفتیم و همچنین کارگروههای مالیات، بیمه، نفت و بانک را نیز راهاندازی کردیم.
رحمانی فضلی با بیان اینکه ما در دیوان محاسبات از ظرفیتهای دانشگاهیان، دستگاههای اجرایی و کارشناسان خارج از دیوان محاسبات استفاده کردیم به دو عملکرد اساسی دیوان در زمان ریاست خودش اشاره کرد و افزود: اصلاح قانون برنامه بودجه که آقای لاریجانی مأموریتاش را به من داده بودند و همچنین قانون محاسبات عمومی را در آن زمان ما انجام دادیم.
وی در مورد ارتباط دیوان محاسبات و مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: ما به بخشهای مختلف مجلس نماینده احضار کردیم تا از ابعاد کارشناسی در کمیسیونها از تأثیرگذاری و تأثیرپذیری بهرهمند شویم بخصوص در کمیسیون تلفیق و در مورد قانون بودجه که مسئولیتاش بر عهده دیوان محاسبات است.
رحمانی فضلی با اشاره به طرح نظارت الکترونیک که امروز توسط علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی در دیوان محاسبات به افتتاح رسید، گفت: این طرح عظیمترین طرح در نوع خودش در کشور است و از تمام تجربیات خارجی در زمینه تجهیزات و نرمافزاری در این طرح استفاده کردهایم و بهترین سیستم نظارت الکترونیکی در کشور محسوب میشود.
وی با تأکید بر این نکته که ما در بحث تغییر ساختارهای دیوان متناسب با آن دیدگاه به افزایش تعداد معاونتها پرداختهایم، افزود: معاونتهای آموزشی، پژوهشی، برنامهریزی و It را ایجاد کردیم و در بخشهای دیگر نیز به اصلاح پرداختیم و در تعامل با دستگاههای اجرایی که در دستور کار ما قرار داشت از ارتباط با سطح وزرا تا سطوح پایینتر هیچ مشکلی نداشتیم و دارای هماهنگی کامل بودیم و سیاست پیشگیرانه را نیز به سمع و نظر دستگاههای اجرایی رساندیم تا توانستیم در قانون بودجه با توجه به همین سیاست از 60 درصد تخلفات جلوگیری کنیم.
وزیر کشور در مورد جذب نیروهای انسانی در دیوان محاسبات توضیح داد: برای نیروی انسانی در این دیوان از شاگردان اول تا چهارم دانشگاهها نیروهای انسانی جذب کردیم و بدنه دیوان از یک استحکام در حوزههای تخصصی برخوردار شد و همچنین از هدف حسابرسی صرف به ابعاد دیگر اقدامات دیوان را گسترش دادیم. همچنین استانها را موظف کردیم از حوزههای عملکرد خود گزارشهای سالانه به ما ارایه دهند.
رحمانی فضلی در خصوص رابطه و تعامل دیوان محاسبات با مجلس و نمایندگان نیز عنوان کرد: علاوه بر حوزه حسابرسی در باقی موارد نیز ارتباطهای صحیح با دیوان وجود داشت تا جایی که نمایندگان مجلس و کمیسیونهای مختلف اعتماد خود را به دیوان محاسبات افزایش دادند و در مواردی که تاکنون ارجاعاتی به دیوان محاسبات نداشتیم در این زمان ارجاعات زیادی از سوی کمیسیونها صورت گرفت.
وی به پشتیبانی رییس مجلس شورای اسلامی از دیوان محاسبات در بخشهای مختلف بخصوص پرداختهای مالی اشاره کرد و افزود: در طرح سنا نیز اگر از پشتیبانی آقای لاریجانی برخوردار نبودیم نمیتوانستیم ظرف 2 تا 3 سال این طرح عظیم را جمعآوری کنیم.
وزیر کشور با تأکید بر این نکته که من نماینده دیوان محاسبات در دولت هستم در خصوص دولت تدبیر و امید نیز تصریح کرد: برنامه دارد که با سیاستهای پیشگیرانه و هدایتی دیوان محاسبات آشنا شده و از آن راهنماییها استفاده کند و در زمینه طرح سنا باید پروتکلهایی برای نرمافزار این طرح نصب شود که قبلا با مقاومتهایی از سوی دولت در این مورد روبرو بودیم که در دولت فعلی این مشکل حل خواهد شد.
رحمانی فضلی در خصوص رییس جدید دیوان محاسبات یعنی رحیمی که سال گذشته دادستان دیوان بود، تشریح کرد: وی در یک سال دادستانی به اندازه پنج سال در دیوان فعالیت کرد و انتخاب وی از سوی نمایندگان مجلس انتخابی عاقلانه و از منظر مصلحت بود و من هم به عنوان مشاور در خدمت آقای رحیمی هستم.
پایان پیام/
نظر شما