نماز، شرط پذیرش همه اعمال انسان است

خبرگزاری شبستان: مسئول موسسه‌ زلال اندیشه‌ شهیدین کرمان با اشاره به جایگاه نماز، گفت: نماز، شرط پذیرش همه اعمال انسان است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمان، همزمان با دهه کرامت و در راستای برگزاری جشن های مردمی " زیر سابه خورشید"، جشن شکوفه های نور ویژه دختران با حضور خادمان آستان قدس رضوی در سالن شهید قطب‌الدینی اتحادیه انجمن های اسلامی  کرمان برگزار شد.


 در این مراسم مسئول موسسه‌ زلال اندیشه‌ شهیدین کرمان در سخنانی با بیان اینکه هم سنخ شدن با ولی‌خدا نیاز به تمریناتی دارد که اگر در زندگی ما نباشد به درد امام زمان (عج) نمی‌‌خوریم؛ تصریح کرد: خداوند متعال نماز را تمرینی برای هم‌سنخ شدن ما با ولی خود قرار داده، اما این تمرین در زندگی روزمره ما به حدی عادی شده است که یادمان می‌رود، وسیله‌ای برای تقرب است.

حجت‌الاسلام محمدرضا حاجی‌آبادی، شیطان را عاملی برای عدم تمرکز در نمازخواندن معرفی کرد و گفت: در روایات آخرالزمان نیز آمده است که شیطان تمام نیروی خود را روی ایجاد حواس پرتی افراد در نماز متمرکز کرده است.


وی اذعان داشت: نماز یکی از عناصری است که ولی خدا به آن توجه ویژه دارد، اگر به دیدار و زیارت امام رضا علیه السلام می‌رویم، ایشان به نماز ما نگاه می‌کنند و این تمرین سه نوبت در روز برای ما گذاشته شده است.


وی افزود: در تمرین‌ رانندگی، بازی‌ها و غیره با انجام زیاد آن کار حرفه‌ای می‌شویم، اما در تمرین نماز با وجود سه بار تکرا شد در روز متاسفانه روزمرگی و بی حوصلگی به ما دست می‌دهد، زیرا هرچه شیطان سنخیت ما با ولایت را کمتر کند به طول عمرش افزوده می‌شود، همانطور که ظهور ولی خدا به تاخیر می‌افتد.


این مسئول با تاکید بر اینکه بدون مقبولیت نماز تمامی اعمال پسندیده نمی‌شوند، عنوان کرد: علما دستور می‌دهند به خدمت امام رئوف می‌رسید از ذکر « یا ستارالعیوب» بهره بگیرید، زیرا با لطف خداوند انشاالله عیوب شما از نظر امام دور می‌ماند، اما نماز شما از نگاه ایشان به دور نیست و مادامی که مقبول حق واقع نشود، سایر اعمال خوب نیز رد می‌شوند.


وی تصریح کرد: امروزه بسیاری از جوانان در میهمانی‌ها، دانشگاه، سفرهای بین راه و غیره خجالت می‌کشند که نماز بخوانند در این مورد امام صادق علیه السلام فرمودند: «در آخرالزمان نماز خواندن از حالت معروف به منکر تبدیل می‌شود.»


حاجی‌آبادی متذکر شد: موارد رفتاری، گفتاری و قلبی از ادب‌های نماز هستند که ادب قلبی و رسیدن به معرفت آخرین مرحله است، اما حداقل باید آداب رفتاری و گفتاری مبنی بر تلفظ و انجام صحیح ارکان را رعایت کنیم از نماز خواندن در اول وقت غافل نشویم تا با ولی خدا سنخیت بگیریم.


وی با ذکر مثالی در رعایت آداب نماز بیان داشت: دراز کردن پا در حضور والدین از نظر شرعی مشکلی ندارد، اما از نظر اصول اخلاقی صحیح نیست، اگر از پدری بپرسید که میان دو فرزندی که یکی احترامش را نگه می‌دارد و پایش را دراز نمی‌کند و دیگری برعکس اوست، کدام را بیشتر دوست دارد، قطعاً می‌گوید آنکه با ادب‌تر است بیشتر چشم من را گرفته است.


حاجی‌آبادی تاکید کرد: یکی از مهترین توصیه‌های آیت‌الله‌ بهجت (ره) انجام واجبات به ویژه درست ادا کردن نماز در محضر خداوند است.


گفتنی است در جشن شکوفه های نور که به همت اتحادیه انجمن های اسلامی استان کرمان و کانون فرهنگی تبلیغی روضه العباس علیه السلام استان برگزار شد به هشت نفر از شرکت کنندگان به قید قرعه کمک هزینه سفر به مشهد مقدس اهداء شد.

 


پایان پیام/

کد خبر 293090

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha