به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام واعظی در مراسم جشن میلاد امام رضا(ع) و مراسم آغاز سال تحصیلی دانشگاه باقرالعلوم(ع) که امروز(26شهریور) در سالن اجتماعات دانشگاه برگزار شد، ضمن اشاره به روند رو به رشد این دانشگاه تصریح کرد: شاخص های رشد در فضای دانشگاه شامل کادرسازی و پرورش نیروی انسانی و نیز تولید محتوای پژوهش و دانش است که این مهم با مقالات و کتب اساتید دانشگاه و پایان نامه های تدوین شده توسط دانشجویان محقق می شود. خوشبختانه دانشگاه باقرالعلوم(ع) در سال های اخیر روند رو به رشدی در این زمینه ها داشته است.
رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم بر تدوین پایان نامه هایی متناسب با نیازها و مسائل روز تاکید کرد و گفت: موضوعات پایان نامه ها بهتر است در زمینه هایی باشند که بتوانند گرهی را باز کنند نه اینکه در موضوعاتی باشند که قبلا کارهای زیادی در مورد آن انجام شده است. از نظر کیفیت نیز در حد انتظاراتی که از یک نهاد حوزوی می رود باشند.
وی بر حفظ بالندگی و پویایی دانشگاه باقرالعلوم(ع) تاکید و خاطر نشان کرد: گروه های علمی دانشگاه با توجه به نیازها و اولویت، رشته های جدیدی را ایجاد کنند. حتی چندگروه با هم رشته هایی را تعریف کنند که بین رشته ای باشند. این امر پویایی و بالندگی دانشگاه را به دنبال خواهد داشت.
حجت الاسلام واعظی در جهت ایجاد جریان های فکری پیشنهاد کرد: می توان در هر دوره، یک کلان پروژه در فضای آن رشته تعریف کرد و با مشخص کردن اجزاء و طراحی آن، پایان نامه های را برحسب آن اجزاء تعریف کرد. دانشجویان را به سمت محورهای کلان پروژه سوق دهیم تا بدین ترتیب جریان های فکری و تولیدی ایجاد شود که این گام بلندی در تحقق اهداف است.
وی بر همکاری پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی دفتر تبلیغات با گروه های علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع) تاکید کرد و اظهار داشت: گروه های علمی پژوهشگاه با گروه های علمی دانشگاه همخوانی هایی دارند که با مشارکت دو گروه، زمینه ایجاد و تعریف رشته های جدیدی در فضای بین رشته ها ایجاد شود تا از ظرفیت آنها در پایان نامه ها استفاده شود.
رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم همچنین در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به حدیثی از امام باقر(ع) که فرموده اند: "خدا به چیزی بیش برتر از عقل عبادت نمی شود"؛ تصریح کرد: این عقل غیر از عقلی است که دانایی را به دنبال دارد، بلکه عقلی است که فرهیختگی و حکمت را به ظهور می رساند.
وی با استناد به همین حدیث ادامه داد: برای اینکه مومن دارای این عقل باشد باید دارای چند خصلت باشد: یکی اینکه از او امید خیر به دیگران برود و مردمان از شرش در امان باشند. دیگر اینکه قدر شناس باشد و اگر خیری از او به دیگران رسید آن را کم بشمارد و منتی به دیگران نگذارد.همچنین در طول عمر خود از آموختن و تجربه اندوزی خسته نشود. در رفع حاجت و طلب دیگران بکوشد و دیگران را از خود برتر و باتقواتر بداند.
پایان پیام/
نظر شما