کار خلاقانه در موسیقی ایران محتاج آشنایی با رپرتوار موسیقی ایرانی است

خبرگزاری شبستان:پیام هفتمین جشنواره موسیقی جوان این بود که هر نوع کار خلاقانه در موسیقی، محتاج پیش نیاز موسیقی سنتی و آشنایی با رپرتوار موسیقی کلاسیک ایرانی است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، ‌هومان اسعدی، دبیر هفتمین جشنواره موسیقی جوان درباره هدف اصلی این جشنواره گفت: هدف اصلی جشنواره موسیقی جوان این است که ما بتوانیم استعدادهای جوان را در زمینه موسیقی کلاسیک ایرانی در سراسر کشور شناسایی کرده و به جامعه معرفی کنیم. پیام جشنواره نیز این است که هر نوع کار خلاقانه در موسیقی، محتاج پیش نیاز موسیقی سنتی و آشنایی با رپرتوار موسیقی کلاسیک ایرانی است.


دبیر هفتمین جشنواره موسیقی جوان در ادامه افزود: استقبال بسیار خوبی از جشنواره موسیقی جوان صورت گرفت و تعداد آثاری که از سراسر کشور به دبیرخانه جشنواره ارسال شد قابل توجه و تامل بود. البته باید این نکته را نیز در نظر گرفت که دوره هفتم جشنواره موسیقی جوان با 6 سال وقفه برگزار شد و اگر این وقفه به وجود نیامده بود قطعا تعداد شرکت کنندگان، بیشتر از اینها نیز می توانست باشد.


هومان اسعدی همچنین در مورد تفاوت های این جشنواره با سایر جشنواره ها عنوان کرد: از مهمترین نکات هفتمین جشنواره موسیقی جوان که با سایر جشنواره ها متفات بود این است که این جشنواره دبیر محور نبود و شورای سیاستگذاری با اجماع نظر کل اعضا حتی در مورد جزئیات، تصمیم گیری می‌کرد. این شورای از اساتید برجسته موسیقی کشورمان تشکیل شده بود که تشکیل چنین شورایی کم نظیر و شاید حتی بی نظیر باشد.


وی ادامه داد: ما برای برگزاری این جشنواره سعی کردیم تا جایی که می توانیم از استادان درجه یک موسیقی کشورمان دعوت به همکاری کنیم که خوشبختانه این اساتید نیز از این موضوع استقبال کردند.


دبیر هفتمین جشنواره موسیقی جوان گفت: شناسایی استعدادهای جوان از دستاوردهای مهم این جشنواره بود که البته در دوره های قبلی جشنواره موسیقی جوان نیز اینگونه بوده؛ منتهی ما در این دوره شاهد شرکت کنندگانی در رده سنی«الف(10 تا 15سال)» بودیم که برخی از آنها توانایی های جالب و خیره کننده ای داشتند.


اسعدی افزود: به طور طبیعی این جشنواره نیز مانند هر جشنواره دیگری کمبودهایی داشته؛ ما جای موسیقی کلاسیک غربی و همچنین جای سازهای کوبه ای ایرانی را در این جشنواره خالی می دیدیم؛ منتهی به دلیل مسائل مربوط به بودجه و محدودیت هایی که داشتیم نتوانستیم این بخش ها را نیز در جشنواره لحاظ کنیم. با توجه به اهمیت دو بخش سازهای کوبه ای ایرانی و سازهای کلاسیک غربی امیدواریم در دوره های آینده شاهد حضور این بخش ها نیز در جشنواره موسیقی جوان باشیم.


وی درباره نبود سازهای موسیقی نواحی در جشنواره موسیقی جوان نیز گفت: استاد علی اکبر مرادی درباره جای خالی سازهای موسیقی نواحی کشورمان نیز مطالب به جایی عنوان کرده بودند و من نیز نظر ایشان را قبول دارم؛ قطعا وظیفه اول ما حمایت سنت های موسیقی ایرانی است؛ منتهی با توجه به کثرت و تنوع بسیار زیادی که موسیقی نواحی مختلف کشورمان و سازهای این مناطق دارند باید فکری جدی تری برای این پیشنهاد استاد مرادی کرد. از آنجا که جشنواره مستقل موسیقی نواحی را در کشورمان داریم به گمانم می بایست بخش دیگری با عنوان«بخش جوان» به این جشنواره اضافه شود تا کار تخصصی بهتری با محوریت موسیقی نواحی صورت بگیرد.


دبیر هفتمین جشنواره موسیقی جوان عنوان کرد: آنچه در هفتمین جشنواره موسیقی جوان از نظر کیفی و کمی دیده شد باید به طور جدی مورد بررسی قرار بگیرد. یکی از نکات قابل توجه تعداد نوازندگان مختلف در سازهای مختلف بود؛ در برخی سازها مانند تار و سه تار و سنتور آمار نوازندگان تهرانی و شهرستان های دیگر مایه خوشحالی است؛ اما برخی سازهای دیگر مانند ساز نی شرایط نگران کننده ای داشت. همچنین تعداد نوازندگان از نظر رده های سنی مختلف نیز باید مورد بررسی قرار بگیرد. باید بعد از پایان این جشنواره ضمن جمع بندی هایی که صورت می گیرد نگاه آسیب شناسانه و انتقادی به وضعیت موسیقی کشور شود و بررسی جامعی در زمینه کیفی و کمی صورت بگیرد.


هفتمین جشنواره موسیقی جوان امشب با معرفی نفرات برگزیده در تالار وحدت به کار خود پایان می دهد.
 

پایان پیام/

کد خبر 294089

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha