اختصاص 100 درصد اعتبارات تشویقی معادل زکات جمع آوری‌شده در قروه

خبرگزاری شبستان: فرماندار قروه از اختصاص 100 درصد معادل زکات جمع‌آوری شده برای اجرای طرح‌های عمرانی عام‌المنفعه در روستاهای این شهرستان خبر داد.

به خبرگزاری شبستان از سنندج، محمدرسول شیخی‌زاده، فرماندار قروه در نشست ستاد زکات این شهرستان، گفت: امسال 500 میلیون ریال اعتبار در کمیته برنامه رزی شهرستان به این منظور اختصاص یافته است.


وی، عمل به این فریضه الهی را راهکاری برای توسعه عدالت اجتماعی عنوان کرد و افزود: توسعه و ترویج فرهنگ پرداخت زکات عاملی مهم در راستای ریشه‌کن کردن فقر در جامعه است.


فرماندار قروه، پرداخت زکات را از مهم‌ترین پایه‌های اقتصاد اسلامی عنوان کرد و افزود: فاصله گرفتن از اقتصاد اسلامی، مشکلات و معضلات اقتصادی را در پی دارد که نمونه آن را امروز در جوامع غربی می‌توان دید.


شیخی‌زاده با اشاره به اینکه اسلام از آغاز طلوع خود به صورت یک اندیشه اخلاقی یا بینش فلسفی یا باور مذهبی پدیدار نشد بلکه به عنوان یک راه برتر زندگی و برنامه سعادت‌ساز و آیین جامع و کامل که پاسخگوی انگیزه‌ها و نیازهای گوناگون مادی و معنوی انسان باشد گام به عرصه ظهور نهاد افزود: عمل به اصول دینی باید در تمامی زمینه‌ها احیا شود.


وی، رعایت کرامت و تأمین حقوق و امنیت اقتصادی گروه‌های آسیب‌پذیر جامعه را در گرو پرداخت زکات و حقوق مالی برشمرد و افزود: این اصل اساسی اقتصادی اسلام، باعث دمیده شدن روح همدلی و همبستگی و همکاری اجتماعی است.


فرماندار قروه، تلاش در راستای عمل به رهنمودها و پرداختن به این اصل مهم اسلام را یادآور شد و گفت: شهرستان قروه مردمی مومن و متدین دارد که خود را مقید به به انجام واجبات الهی می‌دانند.


شیخی‌زاده از بخشداران و دهیاران خواست، با برگزاری نشست‌هایی نقش این عنصر اقتصادی اسلام را در توسعه و عمران جامعه تبیین کنند.


وی در پایان با اشاره به تولید 155 هزار تن گندم در شهرستان در سال جاری این بخش را ظرفیت مناسبی برای ادای فریضه الهی زکات عنوان کرد و گفت: بخشی از این تولید سالانه مشمول پرداخت زکات می‌شود که در صورت تحقق آن و صرف در رسیدگی به محرومان بسیاری از معضلات موجود رفع و تحول عظیمی در این بخش به وجود می‌آید.


حجت‌الاسلام صفرعلی احیا، امام جمعه قروه نیز در ادامه این نشست اظهار کرد: هر نعمتی که خدای تعالی به انسان عطا فرموده زکاتی دارد که با دادن زکات تطهیر و پاکی اموال و ایجاد زمینه رشد و نمو مال فراهم می‌شود.


وی دین مبین اسلام را دارای دیدگاهی ویژه در خصوص جامعه و انسان اعلام کرد و افزود: اگر در جامعه تمامی احکام و دستورات اسلامی در عمل پیاده شود، مشکلات جامعه بشری برطرف خواهد شد که بخشی از معضلات فعلی اجتماع مسلمانان، ناشی از عدم رعایت دستورات مؤکد اسلام درخصوص پرداخت زکات، خمس، انفاق است.


احیا افزود: این واجب الهی موجب تطهیر روحی و پاک شدن ثروت و مال می‌شود. بار ارزشی زکات در جامعه اسلامی ما بسیار اهمیت دارد و با پرداخت وجوهات آن یکی از دستورات مؤکد و واجب دین مبین اسلام رواج یافته و بار ارزشی مسئله برجسته شده و جایگاه اصلی خود را به دست می آورد وبسیاری از معضلات و مشکلات اقتصادی و مالی مسلمانان کاهش می‌یابد.


وی خاطرنشان کرد: احیاء فریضه زکات مانند دیگر فرایض دینی در کشور به منظور تزکیه اموال و پاکسازی نفوس مسلمانان و رفع محرومیت‌های فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی موجود در جامعه صورت می‌گیرد.


امام جمعه قروه سمت و سو دادن این فریضه واجب الهی در خدمت رفع فقر و محرومیت از چهره جامعه را ضروری خواند و گفت: توسعه مشارکت مردمی از طریق ترویج مبانی اعتقادی و اخلاقی در جامعه، کمک شایانی نیز به توسعه طرح‌های عمرانی دولت خواهد داشت.


به گزارش روابط عمومی فرمانداری قروه، حجت الاسلام احیا، پرداخت زکات دست‌آوردهای مهمی برای اهل ایمان دارد که تزکیه نفس و افزایش اموال در رأس آنهاست و به همین جهت در موارد متعددی در قرآن شریف زکات در کنار نماز آمده است که حاکی از اهمیت و ارزش زکات است.


وی با تاکید بر اینکه زکات، درمان دردهاى اقتصادى جامعه است، خاطر نشان کرد: اختصاص معادل زکات جمع‌آوری شده برای اجرای طرح‌های عام‌المنفعه موجب بهره‌مندی دولت از ثمرات این واجب الهی می شود و این اقدام دولت در مقام عمل باید به عنوان یک فرهنگ باشد و نه تنها پیشبرد یک طرح عمرانی.


پایان پیام/
 

کد خبر 294706

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha