اصلی ترین راهبرد مبارزاتی در جنگ نرم

خبرگزاری شبستان: وحدت عامل بقای جامعه است و نکته‌ای که در این زمینه وجود دارد این است که اگر جامعه اسلامی در پذیرش سلایق گوناگون تحمل پایینی داشته باشد، اختلاف و کینه افزوده شده و حکومت را تضعیف می‌کند.

به گزارش خبرگزاری شبستان: چندسالی است که مقام معظم رهبری موضوع جنگ نرم و لزوم مقابله با آن را مطرح کرده و همه مسئولان را به هوشیاری در مقابل این توطئه دشمن فراخوانده اند، تبعا یکی از مهمترین موضوعات در زمینه جنگ نرم تبیین دقیق و علمی موضوع و یافتن راه حل های دینی جهت مقابله با این توطئه شوم دشمنان است. از این رو حجت الاسلام و المسلمین عیسی زاده، مدیرگروه فرهنگ نامه های قرآنی در کتابی با عنوان «قرآن و راه های مقابله با جنگ نرم» به همین موضوع پرداخته است. 
 

 چه اهدافی در تدوین این کتاب مدنظر بوده است؟

در تدوین این اثر دو هدف مهم مورد نظر بوده است نخست شناساندن ماهیت جنگ نرم و ابزار و اهداف دشمنان در این جنگ به مخاطبان و دوم ارائه چند راهکار قرآنی در مقابله با آن. 

 

موضوع جنگ نرم از چه زمانی مطرح شده است؟

نخستین بار مقام معظم رهبری این هشدار را دادند که بعد از ناتوی فرهنگی و عدم موفقیت دشمن در این زمینه، آنها به دنبال جنگ نرم و ایجاد تغییرات آرام در ملت ما هستند. این مسئله از طرف ایشان مطرح شد و از همه خواستند که در مقابل این هجمه دشمن آماده باشند.

 

چرا قرآن را برای این مبارزه انتخاب کردید؟

به دلیل کلام نورانی پیامبر اکرم (صلی الله علیه وآله ) در حدیث ثقلین که راه نجات مسلمانان از هر گونه انحراف و گمراهی را تمسک به قرآن واهل بیت قرار داده است.

 

این کتاب در چند فصل تنظیم شده است؟

مباحث این کتاب در دو فصل ارائه شده است:

در فصل اول، تعریف، ماهیت، تاریخچه، اهداف، ویژگی ها، ابزار و روش های جنگ نرم مورد بررسی قرار گرفت. و در فصل دوم نیز راه های مقابله با جنگ نرم را ارائه شده است که عبارتند:

1.تحکیم اعتقادات دینی

2.محافظت از خانواده

3. انس با قرآن

4.احیای فریضه امر به معروف و نهی از منکر

5.توجه به عوامل وحدت بخش

6.احیای فرهنگ نماز

7.تقوا و پارسایی 

 

مهمترین هدف دشمن در جنگ نرم چیست؟

یکی از اهداف مهم آنها تغییر باورها، افکار و اندیشه های جامعه اسلامی است، یعنی آنها به دنبال تغییر این باورها و افکار و به تبع آن تغییر رفتار جامعه اسلامی و تغییر حکومت مبتنی بر ولایت فقیه هستند. خلاصه اینکه هدف اصلی دشمن در جنگ نرم مبارزه با اعتقادات، افکار و باورها و در نتیجه شکست حکومت اسلامی است. 

 

نماز چه جایگاهی در مبارزه با جنگ نرم دارد؟

در هفت راهی که معرفی شده است، یکی از مهمترین آنها که قرآن به صراحت بر آن تاکید دارد، اقامه نماز است. مسئله این است که دشمن با اشاعه فحشا ،جامعه را مورد حمله قرار می دهد، از این رو ما باید راه مقابله با فحشا را پیدا کنیم و یکی از راه های مقابله با فحشا نماز است، نماز جامعه را از فحشا نجات می دهد. به تعبیری دیگر، اگر قرار است در مقابل جنگ نرم موفق شویم یکی از مهمترین راه ها، ارتقای فرهنگ نماز در جامعه است. اگر بتوانیم کاری کنیم که وقتی صدای اذان شنیده می شود مردم به سوی نمازحرکت کنند، این باعث می شود جامعه به فساد کشیده نشود. اگر فردی پنج باردر روز نماز را اقامه کند ، محال است که به فساد کشیده شود. 

 

نقش سایر عوامل مانند انس با قرآن و محافظت از خانواده را در این زمینه چگونه ارزیابی می کنید؟

یکی از راه های دیگر، انس با قرآن است. قرآن خود را منجی و هدایتگر معرفی می کند، از این رو مسلما اگر بتوانیم تمسک واقعی به قرآن داشته باشیم جامعه در برابر هجمه های قرآن محافظت می شود. در ماه رمضان آمار جرائم بسیار کمتر از ماه های دیگر است. این نشان دهنده این است که این محفل های قرآنی در این ماه اثر زیادی بر کم کردن مفاسد دارد.

راه دیگر محافظت از خانوده است که باید برای در امان ماندن از هجمه های دشمنان از خانوداه محافظت کنیم. پس اگر در حفاظت از خانوده رسالت خود را خوب انجام دهیم یقینا جامعه در مقابل جنگ نرم دشمنان محافظت می شود. 

 

جایگاه امر به معروف و نهی از منکر در مقابله با جنگ نرم چگونه است؟

واقعیت این است که اگر مردم بر جامعه خود نظارت عمومی داشته باشند و امر به معروف و نهی از منکر کنند و رسالت خود را فراموش نکنند، جامعه از فحشا و منکر دور می شود و این همان مقابله با جنگ نرم است. در مقابل اگر این نظارت را نداشته باشیم، فحشا و منکر آرام آرام جامعه را می گیرد و جامعه به فساد کشیده می شود. 

 

در مورد نقش عوامل وحدت بخش در این زمینه توضیح دهید؟

وحدت عامل بقای جامعه است و نکته ای که در این زمینه وجود دارد این است که اگر جامعه اسلامی در پذیرش سلایق گوناگون تحمل پایینی داشته باشد، اختلاف و کینه افزوده شده و حکومت را تضعیف می کند. همانطور که در کشورهای دیگر مشاهده می کنیم که دشمنان متاسفانه ضربه سنگینی را به جامعه اسلامی وارد کرده اند. بنابراین وحدت و جلوگیری از شکاف در جامعه می تواند در خنثی کردن توطئه های دشمنان نقش موثری داشته باشد. اگر بخواهیم در این جنگ نابرابر همانند جنگ تحمیلی به پیروزی دست پیدا کنیم ،تنها راه آن پیروی عملی از قرآن و اهل بیت (ع) است.

منبع: پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی

پایان پیام/

کد خبر 295421

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha