حمایت از طرح‌ های پژوهشی در دستور کار مسئولان قرار گیرد

خبرگزاری شبستان: مخترعان کردستانی خواستار حمایت مادی و معنوی مسئولان و متولیان امر از طرح ‌های ابتکاری و اختراعات ثبت شده آنان برای خلق حماسه اقتصادی در استان شدند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از سنندج، در حاشیه نشست خبری رئیس بنیاد نخبگان کردستان با اصحاب رسانه استان تعدادی از نخبگان و مخترعان کردستانی نیز به بیان دستاوردها، دغدغه ها و مشکلات خود پرداختند.


سیروس عبده ‌محمدی مخترع دستگاه چاپ مولتی سیلک ( سیلک همه‌کاره) در این نشست اظهار کرد: حدود 18 سال است که مشغول به فعالیت در عرصه چاپ و تبلیغات بوده و در این مسیر نیز همواره دغدغه چاپ سیلک به صورت دورانی و انجام عملیات چاپ بر روی تمامی سطوح دورانی را داشتم و خوشبختانه این مهم پس از 3 سال مطالعه و کار عملی به ثمر نشست.


وی افزود: بیشتر کار این دستگاه حول محور چاپ بر روی خودکار و انواع مداد بوده و در عملیات چاپ بر روی لیوان، لوازم آرایشی ، بطری و انواع سطوح دایره ‌کاربرد دارد.


این مخترع کردستانی اظهار داشت: این دستگاه هیچگونه نمونه ‌ای نداشته و به عنوان اختراع برتر حوزه مکانیک کشور در جشنواره اختراعات زاگرس ‌نیشنان معرفی شده است و تاکنون نیز به صورت خودجوش و از محل اعتبارات شخصی 8 عدد از این دستگاه ویژه برای مصرف داخلی و 2 دستگاه نیز به کشور عراق صادر شده است.


عبده‌ محمدی خاطر نشان کرد: هزینه ساخت این دستگاه 2میلیون و 600 هزار تومان بوده و در صورت حمایت مسئولان می ‌توان با تولید انبوه آن تحولی شگرف را در حوزه چاپ ‌و تبلیغات کشور به ارمغان آورد.


وی افزود: چاپ آیات و روایات در خطوط متوالی و بر روی اشیاء مختلف، ادغام آثار هنری و خطوط هنری با رنگ‌ های متنوع از دیگر مزایای این نوع چاپ منحصر به فرد است که در مناسبت های مختلف ملی و مذهبی کاربرد بسیاری خواهد داشت.


سیدهادی حسینی، مخترع بهینه ‌ساز سوخت ماشین‌ های دوگانه سوز نیز در این نشست اظهار داشت: بر اساس تجربیات چندین ساله و با مطالعه در حوزه مکانیک خودور موفق به تولید نخستین بهینه ‌ساز سوخت ماشین ‌های دوگانه ‌سوز به صورت ترکیب مایع و گاز شدم که این مهم در نوع خود در کشور بی ‌نظیر است.


وی افزود: عملیات ثبت اختراع این طرح مهم و ابتکاری انجام شده و خوشبختانه به کارگیری نمونه‌ های تولیدی آن نیز بر روی ماشین ‌های کاربراتوری و انژکتوری به خوبی جوابگو بوده است.


حسینی اظهار داشت: در این اختراع به جای مصرف بنزین به جای گاز و انتقال سوخت جایگزین در هنگام احتراق در پیستون شاهد جایگیری فضاهای خالی در بین مولکول‌ های گاز توسط بنزین مایع هستیم و در این روش علاوه بر احتراق بهتر شاهد کاهش مصرف سوخت نیز هستیم.


این مخترع کردستانی تصریح کرد: هزینه استفاده این دستگاه در خودروهای کاربراتوری فقط 50هزار تومان و در خودروهای انژکتوری نیز 140هزار تومان خواهد بود که با توجه به کاهش بسیار زیاد مصرف سوخت می‌ توان بسیار مقرون به صرفه باشد.


وی در پایان سخنان خود ابراز امیدواری کرد: با حمایت‌ های مالی دستگاه های متولی امر بتوان این اختراع مهم را به تولید انبوه رساند و گامی مهم را در راستای ترویج فرهنگ مصرف بهینه و تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی ایفا کرد.


پایان پیام/
 

کد خبر 295758

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha