دانشگاه ها رکن اساسی درپشتیبانی علمی وفنی برای جهاد اقتصادی کشور هستند

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: ما دانشگاهیان معتقدیم دانشگاه ها رکن اساسی در پشتیبانی علمی و فنی برای جهاد اقتصادی در سطح کشور هستند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، کامران دانشجو وزیر علوم در دیدار با جمعی از روسای دانشگاه ها ، پژوهشگاه ها و پارک های علم و فناوری مستقر در استان تهران  با بیان اینکه ، یکی از خصوصیات کار های جهادی، عالمانه و انقلابی بودن آن است، گفت : در این راستا روسای دانشگاه ها باید با تقویت تفکر جهادی در بین مسئولان اجرایی دانشگاه ها و واگذاری مسئولیت به افراد متخصصی که دارای تفکر جهادی بوده و متدین و قاطع هستند ، بر سرعت عمل در انجام فعالیت های علمی و پژوهشی و آموزشی برای پیشرفت سریع تر کشور بیافزایند .
 
وی با اشاره به برخی از امور انجام شده در وزارت علوم در سال گذشته اظهار کرد : سال 89 در خصوص علوم انسانی و بازنگری در سر فصل ها و متون آن کار گسترده ای صورت گرفت و باید تا مهر امسال برنامه های جدیدی در این پیرامون به دانشگاه ها ارائه کنیم که بخشی از آن، تهیه و تالیف کتب، منابع و مراجع جدید برای سال تحصیلی 91 - 90  است.
 
 
دانشجو همچنین با تاکید بر جذب هر چه بیشتر  اعضای هیئت علمی و بالا بردن ظرفیت پذیرش دانشجویان در دوره های دکتری توسط دانشگاه ها خاطر نشان کرد: پژوهشگاه های مورد تایید وزارت علوم با مجوز شورای گسترش می توانند دانشجویان دکترای پژوهش محور در رشته های متفاوت را پذیرش نموده و دانشگاه ها نیزمی توانند در ازای 5 دانشجوی دکترای آموزش محور، یک دانشجوی پژوهش محور را با لحاظ شرایط مورد نظر جذب کنند و با این روش می توان ظرفیت پذیرش  دانشجویان تحصیلات تکمیلی را در کشور افزایش داد.
 
وزیر علوم با بیان اینکه در سال جاری تعداد زیادی هیئت علمی در دانشگاه ها جذب می شوند، پیرامون انجام امور پژوهشی در کشور تصریح کرد: در راستای رهنمودهای مقام معظم رهبری امسال 15 پژوهشگاه در درون دانشگاه ها ایجاد می شود تا اساتید و دانشجویان دانشگاه ها بتوانند در فضایی مناسب تر به انجام امور پژوهشی خود بپردازند و به پیشرفت علم و فناوری کشور بیشتر از گذشته کمک نمایند.
 
وی همچنین با تاکید بر ارتباط مستمر و منطقی صنعت و دانشگاه اظهار کرد :زمانی که امور پژوهشی انجام گرفته با هماهنگی و مشارکت هر دو بخش صنعت و دانشگاه بوده ، شاهد رشد و جهش در آن امور بوده ایم و به عنوان مثال پیشرفت های بخش هسته ای و هوا فضا مصداقی بر این مدعاست .
 
دانشجو در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تولید علم و چگونگی تبدیل علم به ثروت افزود: وزارت علوم وظیفه سیاست گذاری در چگونگی تولید علم و جهت دهی آن در دانشگاه ها را بر عهده دارد و باید به گونه ای برنامه ریزی و آیین نامه ها را تدوین کند که تحقیقات دانشگاهی در مسیر حل مشکلات کشور موثر واقع شوند، اما در مرحله  تبدیل علم تولید شده به ثروت ملی باید حوزه کار برد و صنعت وارد میدان عمل شوند و سرمایه گذاری مناسبی را انجام دهند.
 
بنابرگزارش روابط عمومی وزارت علوم، وی همچنین با گرامی داشت یاد و خاطره شهیدان دکتر علی محمدی و دکتر شهریاری با تاکید بر ایجاد فضای معنوی در دانشگاه ها در کنار بخش آموزشی و علمی گفت: علم به صورت مطلق نمی تواند راهگشا باشد و ایمان و جهان بینی است که به علم جهت می دهد و روسای دانشگاه ها باید در این خصوص تحولات مثبت در دانشگاه ها ایجاد کنند و در مسیر کرامت انسانی  و آموزه های دینی برنامه ریزی داشته باشند .
 
وزیر علوم با اشاره به استقبال خانواده ها از رعایت مبحث عفاف و حجاب در دانشگاه ها بر انجام این امر در دانشگاه ها تاکید کرد.
 
پایان پیام/
کد خبر 29789

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha