ازدواج سرپرست و فرزندخوانده با روح قوانین فرزندخواندگی در تعارض است

خبرگزاری شبستان:معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده با انتقاد از بحث ازدواج سرپرست و فرزندخوانده گفت:این بحث با روح قوانین مربوط به فرزندخواندگی در تعارض است و برای فرزندخوانده موجب بروز مشکلات روحی میشود.

 به گزارش خبرگزاری شبستان، مریم مجتهدزاده، معاون رییس جمهور در امور زنان در خصوص طرح بحث ازدواج سرپرست با فرزند خوانده گفت: لایحه حمایت از حقوق کودکان و نوجوانان از مجلس هشتم مطرح و بارها به شورای نگهبان ارجاع داده شده و با وارد شدن ایراداتی به مجلس بازگشته بوده. در این رفت‌وآمدها لایحه دستخوش تغییراتی شد که افزودن تبصره ماده 27 یکی از آن موارد است این لایحه به تصویب رسیده و برای تایید نهایی به شورای نگهبان ارسال شده است.

 

وی افزود: تبصره ماده 27 به این صورت اصلاح شده است: «ازدواج چه در زمان حضانت و چه بعد از آن بین سرپرست و فرزندخوانده ممنوع است مگر اینکه دادگاه صالح پس از اخذ نظر مشورتی سازمان، این امر را به مصلحت فرزندخوانده تشخیص دهد.»

 

معاون رییس جمهور در امور زنان، ادامه داد: در شرع اسلام فرزندخواندگی چیزی شبیه رابطه ابوت و بنوت نیست. یعنی بین فرزندخوانده و پدرخوانده و مادرخوانده رابطه حقوقی خاصی که این فرزندان با پدران و مادران واقعی آنها وجود دارد، برقرار نمی‌شود.

 

مجتهدزاده افزود: نتیجه این موضوع این است که حرمت‌های ناشی از خویشاوندی نیز در این میان وجود ندارد، ناچار از یکسو پدر خوانده و مادر خوانده با فرزندانی که برگزیده‌اند محرم نمی‌شوند و از دیگر سو نتیجه این عدم محرمیت این است که ازدواج آنها با هم در صورتی که مانع دیگری وجود نداشته باشد خالی از اشکال است.

 

رئیس معاونت امور زنان افزود: هر چند از نگاه حقوقی و شرعی این امر بلااشکال است اما با توجه به فلسفه فرزند خواندگی وقتی ماهیت قانونی رابطه سرپرستی عاری از شائبه ارتباط جنسی است و هدفش قداست‌دادن به رابطه مادر و پدر و فرزندی است این تبصره از نظر اخلاقی صحیح نبوده و برای فرزند خوانده‌ای که سالها سرپرست خود را پدر و مادر واقعی تلقی می کند موجب بروز مشکلات روحی و روانی می‌گردد و ممکن است موجب سو استفاده نیز شود.

 

مجتهدزاده ادامه داد: ضمن آنکه با عنایت به اوضاع و احوال اجتماعی و اخلاقی حاکم بر موضوع فرزندخوانده در سطح جهانی این تصریح قطعاً باعث اشکال خواهد شد و بر نهاد فرزند خواندگی لطمه خواهد زد.

 

وی خاطرنشان کرد: همچنین خانواده‌ها نیز با وحشت از آینده کودکی که به فرزندخواندگی می‌گیرند، رغبت کمتری برای پذیرش سرپرستی چنین کودکانی خواهند داشت لذا صرف نظر از مبانی شرعی در وضع یک قاعده بایستی به عرف و بستر و اوضاع و احوال جامعه نیز توجه گردد، این تبصره با روح قوانین مربوط به فرزند خواندگی که بخشیدن عطوفت پدری و مادری به طفل یا کودکی بی سرپرست است به شدت در تعارض است.

 

مجتهدزاده اظهارکرد: چگونه ممکن است در یک قانون فردی بتواند در مقطعی نقش والد و در مقطعی دیگر نقش همسری را نسبت به یک کودک ایفا کند، اگر قانونگذاران به مصلحت کودک می‌اندیشند باید در خصوص این مواد تجدید نظر کنند تا هرگونه نگاه غیر عاطفی از بنیان مقدس خانواده دور شود.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 298011

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha