عدم بهره مندی صحیح از پیشرفت تکنولوژی مقوله حیا را کم رنگ کرده است

خبرگزاری شبستان قم: عضو هئیت علمی دانشگاه پیام نور قم گفت: عدم بهره مندی صحیح از تکنولوژی، فضای مجازی اینترنت، ارسال پیامک، و.. مقوله حیا را در جامعه کم رنگ وخدشه دار کرده است.

خبرگزاری شبستان- قم:

در جامعه کنونی همواره یکی از دغدغه های فکری انسان این است که چگونه کرامت توأم با عزّت نفس پیدا کند یا به عبارتی با استفاده از چه راهکارهایی خود را به فضائل اخلاقی متصل و چگونه از زشتی ها و عیوب مختلف دور نماید، و یا با استفاده از چه فاکتورها و اهرم هایی می تواند، روابط فردی و خانوادگی و اجتماعی خود را در مسیر وقار و اخلاق اسلامی استحکام بخشد. بدیهی است که یکی از مهم ترین راه های رسیدن به کرامت و عزت نفس (حیا) است که صفت زیبای الهی و انبیاء و حضرات معصومین (علیهم السلام) بوده چنانچه در قرآن کریم آیات متعددی اشاره به این گوهر ارزشمند و موهبت الهی دارد که خداوند برای اعتلای شخصیت انسان ها و سلامت و امنیت خانواده و جامعه و رسیدن آنان به کمال دعوت به حیا نموده است. که پدیدار شدن صفت زیبای حیا در ارکان مختلف زندگی آثار و برکات ارزشمندی به همراه خواهد داشت.


حجت الاسلام محمدرضا ضمیری عضو هیت علمی دانشگاه پیام نور قم، در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در قم، با اشاره اینکه در جامعه کنونی آنگونه که باید به جایگاه حیا توجه نمی شود گفت: متاسفانه امروزه با توجه به پیشرفت علم و اندیشه های نوین انسانی آنگونه که توقع می رود و روایات تاکید بر اصل مقوله حیا دارد در جامعه رعایت نمی شود.


وی افزود: از مصادیق بارز این عدم رعایت ارتباط فراوان محرم و نامحرم در سطح اجتماع است که گاهی فراتر از حد خود پیش رفته و پیامدهای منفی و ناگواری به همراه داشته است.
 

 

حجت الاسلام ضمیری ادامه داد: در جامعه اسلامی حیا و توجه به آن مختص به زنان نیست بلکه به همان اندازه که زنان باید توجه داشته باشند مردان نیز باید در برخورد با جنس مخالف خود جز در مواقع لازم و ضروری وارد نشده و جنبه احتیاط را به جا آورند.
 

عضو هئیت علمی دانشگاه پیام نور قم، تصریح کرد: ارتباط کلامی و رفتاری زنان و مردان در مراکز آموزشی، دانشگاهها، ادارات و حتی صنوف مشاغل آزاد گاهی آنقدر بی ملاحظه برقرار می شود که تبعات ناشایست اخلاقی را به بار آورده و سبب تزلل در هنجارهای مثبت یک جامعه اسلامی می شود.
 

 

وی اظهار داشت: برقراری ارتباط فراتر از حد لازم در بین دو فرد در مرحله نخست ایجاد محبت کرده و به مرور زمان گام به گام به سمت تباهی و نابودی کشیده خواهد شد.


عدم بهره مندی صحیح از پیشرفت تکنولوژی مقوله حیا را کم رنگ کرده است
حجت الاسلام ضمیری یادآور شد: با توجه به اینکه کشش نسبت به جنس مخالف در تمامی سنین جذابیت داشته و دارد عدم بهره مندی مناسب از پیشرفت تکنولوژی، فضای مجازی اینترنت، ارسال پیامک، و برقراری ارتباط کلامی بدون حریم در برخی از فضاهای آموزشی و ...سبب شده است مقوله حیا کم رنگ و حتی نادیده گرفته شود.
 

 

عضو هئیت علمی دانشگاه پیام نور عنوان کرد: رسانه های عمومی و ارتباط جمعی نیز باید با توجه به موازین اسلامی و حدود ارتباط بین محرم و نامحرم زمینه سوء برداشت از مضامین سریالها و فیلمهای سینمایی را برای نوجوانان و جوانان فراهم نسازند بلکه با بیان مسائل اعتقادی متناسب با نیاز جامعه امروز در قالب هنر، لازمه داشتن حیا را در تمامی جنبه های زندگی فردی و اجتماعی فرهنگ سازی نمایند.


وی ابراز داشت: تربیت جوانان در کانون خانواده و آموزش برقراری ارتباط سالم با جنس مخالف در صورت نیاز، تاکید مؤثر خانواده به جوانان در داشتن حیای و شرمساری در تمامی مراحل زندگی، تقویت ذهن و روان در داشتن حیا، از جمله مهمترن راهکارهای تربیتی خانواده و نسل جوان امروز درتقویت بنیان خانواده و سلامت جامعه اجتماعی است.


عفت و حیا سد دفاعی مستحکمی در مقابله با گناه است
حجت الاسلام ضمیری اذعان کرد:عدم توجه به کنش های غیر اخلاقی، بی اعتنایی و سکوت در مقابل درخواست های غیر اسلامی، دقت در نوع رفتار و برخورد با جنس مخالف، احترام به حق و شخصیت حقوقی و حقیقی خود در عرصه های مختلف اجتماعی راه را برای ورود هر گونه اشتباه و ابتزالی خواهد بست چرا که حیا و عفت بزرگترین سد دفاعی انسان در مقابل گناه می باشد.


عضو هئیت علمی دانشگاه پیام نور قم گفت: ارائه الگوهای رفتاری مناسب اجتماعی از جمله خانواده، معلمین و مدیران، روسای بانک، ادارات، کارگاههای آموزشی و... می توانند نقش مؤثری در ابقاء و حفظ اهمیت حیا در جامعه در نحوه برخورد خود با افراد مختلف داشته باشند.


وی با اشاره به اینکه باید توجه ویژه ای به محیط های درگیر اجتماعی داشته باشیم گفت: باید مقوله حیا را در محیط های اجتماعی و مراکز عمومی فرهنگ سشازی و نهاینه سازیم و از اختلاط غیر ضروری بین مرد و زن به توجه به امکانات جلو گیری شود.
 

 

تفکیک جنسیتی در دانشگاه ها سبب کاهش برخی ناهنجاریهای اجتماعی می شود

حجت الاسلام ضمیری افزود: تفکیک جنسیتی در دانشگاهها نیز توانسته است تا حدی بروز برخی ناهنجاریها را کاهش دهد چرا که این تفکیک و جداسازی برای هر دو گروه دختران و پسران که در سنین کشش به سمت جنس مخالف قرار دارند مؤثر خواهد بود.
 

 

عضو هئیت علمی دانشگاه پیام نور قم در ادامه با بیان اینکه داشتن عفاف و حجاب لازمه یک جامعه دینی و اسلامی است گفت: داشتن حیا که به صورت فطری در نهاد انسان قرار داده شده است در تعامل با عفاف و حجاب می تواند بسترهای لازم برای داشتن امنیت روحی، روانی و جسمی زنان و مردان را برای حضور در عرصه فعالیت های مختلف اجتماعی و فرهنگی جامعه کنونی ایجاد کند.


پایان پیام/

 

 

کد خبر 298519

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha