به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمان، مدیر گروه سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: اگر دوره سالمندی با سلامت و رفاه همراه شود، دوران بسیار خوش زندگی است و علاوه بر این میتواند نقش به سزایی در تأمین سلامت سایر گروههای سنی در جامعه داشته باشد.
علی بهرام نژاد افزود: اگر دوره سالمندی با فقر، بیماری و مشکلات روانی اجتماعی همراه شود، می تواند آسیب های جبران ناپذیری در سطح جامعه و سایر گروه های سنی ایجاد کند.
وی با اشاره به نقش سالمندان به عنوان پاسدار ارزش ها و حافظ سنت های اصیل گفت: آنان با معاشرت و انس با نسل جدید می کوشند مفهوم زندگی را برای آن ها روشن کرده و مراقب باشند لغزش و خطایی از او سر نزند.
بهرام نژاد ادامه داد: اگر این موضوع به خوبی برای سایر گروه های سنی از قبیل نوجوانان و جوانان تبیین نگردد، منجر به افزایش فاصله نسل ها شده و گاهی به صورت بدبینی، تحقیر و گاه دشمنی در می آید و گاه موجب طغیان جوانان در مقابل سالمندان می شود.
وی شناخت طبیعت دو نسل و انتخاب راه مناسب برای نزدیک کردن دو نسل به یکدیگر را در ایجاد این محیط آرام و خوب بسیار مؤثر خواند و رسیدن به کمال را از ویژگی های دوران سالمندی عنوان کرد و گفت: ویژگی رسیدن به کمال در دوران سالمندی، باعث ایجاد شاخصه هایی مانند تعاون، نوع دوستی، همکاری و گذشت می شود.
مدیرگروه سلامت دانشگاه علوم پزشکی کرمان افزود: این ویژگی ها به دلیل تأثیر گذاری بر روی سایر افراد در نهایت منجر به افزایش سرمایه اجتماعی که یکی از مؤلفه های توسعه پایدار هر جامعه ای است، می شود.
وی با تأکید بر اینکه نقش سالمندان در توسعه پایدار جامعه از طریق افزایش سرمایه اجتماعی واقعیت غیر قابل انکاری است، بااشاره به سایر نقش های اجتماعی سالمندان گفت: با افزایش علاقه سالمندان به اجرای مراسم دینی و احساس اطمینان و رضایت خاطر بیشتر از این عمل، سالمندان می توانند در تحکیم باورهای دینی و مذهبی و همچنین رشد و توسعه شخصیت اخلاقی افراد مرتبط با آنها نقش مهمی را ایفا کنند.
بهرام نژاد با افزودن اینکه تحکیم این باورها یک عامل حفاظت کننده در مقابل آسیب های روانی و اجتماعی در نوجوانان و جوانان خواهد بود، گفت: از آنجایی که دوران سالمندی با نیازهای مادی و غیرمادی سالمندان همراه است، این خود باعث می شود افراد جامعه نسبت به این گروه احسان و کمک کنند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کرمان، وی گفت: احسان و دستگیری از نیازمندان باعث ایجاد آرامش و در نتیجه برقراری امنیت اجتماعی می شود و در نهایت جامعه به تعادل و توازن و رشد و پیشرفت می رسد.
وی با اشاره به اهمیت سلامت سالمندان گفت: آنچه که دانش امروزی به آن توجه می کند تنها طولانی کردن دوران زندگی نیست بلکه باید توجه داشت که سال های اضافی عمر انسان در کمال آرامش و سلامت جسمی و روانی سپری شده و ضمن توجه به مسائل جسمی به جنبه های روحی و روانی افراد در سال های آخر عمر نیز توجه داشت.
پایان پیام/
نظر شما