به گزارش خبرگزاری شبستان، نمایش "دوچرخه" به کارگردانی فارناس هاکمارس از کشور هلند و نمایش "دم ربرتو" به کارگردانی مانوئل والیم از کشور پرتغال برای اجرا در جشنواره بیستم تئاتر کودک به ایران سفر می کنند.
نمایش "دوچرخه" در بخش بین الملل بیستمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان در شهر همدان اجرا خواهد شد. این نمایش به عنوان یک اثر تجربی ویژه کودک و نوجوان تاکنون در چندین جشنواره معتبر دنیا اجراهای موفق داشته و جهت اجرا در بخش بین الملل انتخاب شده است.
همچنین نمایش دم ربرتو به کارگردانی مانوئل والیم از کشور پرتغال در بخش خیابانی اجرا خواهد شد.
مریم کاظمی: جشنواره تئاتر کودک و نوجوان، حرفه ای ترین جشنواره تئاتری ایران است
مریم کاظمی، بازیگر و کارگردان تئاتر، می گوید: به لحاظ اینکه جشنواره کودک و نوجوان میزبان نمایشهایی است که درطول سال اجرا شدند، می توان گفت حرفه ای ودرستترین جشنواره تئاتری ایران است.
ازاعضای هیات انتخاب بخش تئاترنوجوان گفت: وقتی از ارزیابی آثار صحبت میشود باید گفت آثاری که سال گذشته اجرا شد چگونه بود؟ کارهای تهرانی را که من بیشتر اجرای صحنه ای را دیده بودم، شاخصترازسال گذشته نبود ولی در آثار شهرستانی رشد خوبی دربرخی از زمینه ها به ویژه طراحی صحنه وبازیگری مشاهده میشد.
وی ادامه داد: به همراه چهار نفردیگرازدوستان همکارم، فیلمهای اجراهای کودک ونوجوان را دیدیم. معیارداوری ما متن یاموضوع نمایش، چگونگی پرداخت موضوع است برای مخاطبی که نمایش ادعای آنرا دارد، استفاده ازموسیقی، طراحی صحنه ولباس، بازیگری، کارگردانی، جذابیت بصری_اجرایی ودرنهایت کاربرد کلیه این عناصردرترکیب وبافت نمایش وهمینطورتنوع، موردتوجه قرارگرفت وانتخاب نهایی حاصل رای اکثریت افراد است.
کارگردان نمایش "خاله مرجان و خروس" درباره اضافه شدن بخش خردسال به این دوره جشنواره، گفت: هیچ شعاری نمی تواند موجب پیوند شود. شعار از دل عمل می آید. عمل هم در استمرار تاثیر گذار است. بنابراین هنوز زود است که در مورد آن نظر دهیم زیرا سال اول است که در روند جداسازی بخش ها، خردسال هم اضافه شده است. تا ساختمان تئاتر ویژه گروه سنی خاصی نداشته باشیم که از حمایت بخش دولتی به ویژه شهرداری و آموزش و پرورش برخوردار نباشد صحبت از تفکیک سنی فقط در جشنواره کاربرد دارد.
کاظمی ادامه داد: طبیعی است که تیتر بخش های مختلف کودک و نوجوان و خردسال حکایت از خواست همه ما برای قانونمند و تخصصی شدن این نوع تئاتر است و می خواهیم این پیام را به تماشاچی بدهیم که ما جدی برخورد می کنیم، تفکیک سنی یک بحث تخصصی است و شعاری است که هنوز هم کاربرد دارد ولی در بازار تجارت و رقابت سالنهای نمایشی برای درآمدزایی و حرارت مراکز تئاتری که کم کم به بنگاه های مالی تبدیل می شوند، رنگ می بازد.
وی درباره برگزاری کارگاه آموزشی و نشست تخصصی هم زمان با جشنواره، توضیح داد: کارگاه ها باید توسط دبیرخانه دایمی جشنواره ها در طول سال برنامه ریزی و برگزار شود. در طول جشنواره ها مهمان هایی دعوت می شوند که وقت خود را باید یا کار ببینند یا کار اجرا کنند و عملا کارگاهها فرمایشی و تقسیم بیهوده بخشی از بودجه به مجریان ومهمانان و برگزارکنندگان است.
کاظمی چاپ و نشر کتاب را به مناسبت جشنواره تئاتر کودک و نوجوان مثبت ارزیابی کرد و افزود: چاپ یک کتاب یعنی نویسنده چیزی را که نوشته آگاهانه در معرض نقد قرار می دهد. با چاپ یک کتاب از حوزه شخصی فراتر رفته و وارد حوزه عمومی می شود و باید منتظر اظهارنظرهای متفاوت خوب یا بد بود و هیچ فردی نمی تواند به اجبار کتابی را دوست داشته باشد و آن را بخرد ولی می توان به نوشته دستی یک دوست با تعارف برخورد کرد و آن را بیشتر از لیاقت او ستود؛ پس نویسنده شهامت این را پیدا کرده است که بگوید کتاب مرا بخوانید و اگر دوست نداشتید به دور بیندازید.
بازیگر«گوشه نشینان آلتونا» در پاسخ به این پرسش که آیا بین المللی برگزار شدن جشنواره توانسته معرف آثار مهم خارجی و یا نمایش ایران در سطح جهانی باشد، گفت: خیر، زیرا ساختارهای اجتماعی و آموزشی در کشور ما به قدری متفاوت است که تا آنها حل نشود یا حداقل تلاش برای بهبود آن صورت نگیرد آثار بین المللی، مارا گیج و مقلد بار می آورد و اسم آن را نبوغ می گذاریم. بدون کار و تمرین درست که نبوغ معنا ندارد.
وی برگزاری جشنواره در همدان و بردن آن به شهرستان ها را موفقیت آمیر دانست و ادامه داد: این جریان موجب شده در آثار شهرستانی تحول بسیاری در متن و شیوه های اجرا به وجود بیاید. از نظر اینکه جشنواره کودک میزبان نمایشهایی است که در طول سال اجرا شده است، می توان گفت حرفه ای و درست ترین جشنواره تئاتری ایران است. ولی بخش تولید خردسال کمی آنرا از کارکرد اصلی خارج کرده است. باید ببینیم چه بازخوردی دارد.
کارگردان نمایش «به زیر پاهات نگاه کن» درباره دوره های برگزار شده جشنواره تئاتر کودک و نوجوان، تصریح کرد: هرکدام از دوره ها نقاط قوت و ضعفی دارد که به ساختار کلی حاکم بر فضای تئاتر کودک باز می گردد. گاهی قدمی به جلو برمی دارد و گاهی قدمی به عقب. ولی جشنواره هجدهم به نظرم حرکتی برای ترمیم پایه های ناپسند گذشته و رو به جلو کرد ولی آن روش ادامه پیدا نکرد.
فرمانداری همدان امنیت کامل جشنواره تئاتر کودک را تأمین می کند
حسن قهرمانی مطلق، فرماندار همدان گفت: در ایام برگزاری جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان امنیت کامل برای حضور هنرمندان، داوران و فعالان عرصه تئاتر تأمین می شود.
وی با بیان اینکه همدان شهر امنی است، افزود: در ایام تابستان با وجود حضور تعداد زیاد مسافران در همدان، کوچک ترین مشکلی در بحث امنیت شهر رخ نداد.
وی تصریح کرد: در جشنواره تئاتر کودک و نوجوان هم ضمن بررسی ابعاد کار و انجام مقدمات لازم، مشکلی در تأمین امنیت جشنواره نخواهیم داشت.
فرماندار همدان یادآور شد: فرمانداری همدان آمادگی تأمین امنیت، حمل و نقل و ترافیک در سطح شهر همدان دارد.
وی با تأکید بر اینکه همدان تداعی گر خاطرات خوبی برای مسافران است، افزود: همدان با ایجاد فضاهای مطلوب و امنیت خاطر به ویژه در جشنواره ها همواره موجب ایجاد خاطره خوش میهمانان شده است.
رضا عبدالعلی زاده: آشتی دادن خانواده ها با تئاترکودک ونوجوان
رضا عبدالعلی زاده، بازیگر و کارگردان تئاتر، می گوید: شعار«تئاتروخانواده»یعنی آشتی دادن وآشناکردن خانواده هابامقوله تئاترکودک ونوجوان. این کاربزرگی است که برای عملی کردن آن باید برنامه ریزی صورت بگیرد.
وی اظهار داشت: در هر کجای این کره خاکی درباره تئاتر فعالیت و جشنواره صورت بگیرد، خوب است به ویژه در رابطه با تئاتر کودک و نوجوان که امروز بذر می کاری تا فردا شاید بتوانی درو کنی.
وی ادامه داد:در هر شهر، شهرستان و روستایی باید جشنواره برگزار شود همانطور که در زمان های دور در هر روستایی به مناسبت های مختلف جشن می گرفتند و چه خوب است که این فرهنگ دوباره در هر شهر و روستایی برگزار شود، اگر هر ساله در هر شهرستان جشنواره داخلی برگزار شود و بهترین های آنان در جشنواره ای بزرگتر با امکانات بیشتر شرکت داده شود مفید تر خواهد بود.
کارگردان نمایش «قوری و گل پیاز»، افزود: زمانی که جشنواره در اصفهان بود، شاهد بودیم که چگونه تئاتر کودک در آن رشد پیدا کرده و حالا دارای انجمن و گروه های خوبی است که فعالیت دارند، حال در همدان هم همین اتفاق می افتد. تب جشنواره هنرمندان تئاتر را به وجد می آورد و فعال می کند، بنابراین اگر در هر نقطه ای از این خاک چیزی به نام جشنواره باشد با هر کیفیتی اتفاق خوبی است. اما جشنواره اصلی حتما باید با کیفیت و ریزبینی خاص باشد.
کارگردان نمایش «بچه گرگ استثنایی» با توجه به شعار این دوره جشنواره، تصریح کرد: شعار فقط خواستن است. اما برای عملی کردن شعار حتما باید برنامه ریزی صورت بگیرد و پیگیر بود تا رسیدن به نتیجه. شعار «تئاتر و خانواده» یعنی آشتی دادن و آشنا کردن خانواده ها با مقوله تئاتر کودک و نوجوان.
عبدالعلی زاده درباره برگزاری کارگاه های آموزشی و نشست تخصصی هم زمان با جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان، اظهار داشت: به روز بودن و آشنا شدن با تکنیک و ابزار کار برای هر صنفی خوب است، در آمیختن تجربه و علم باعث پیشرفت می شود، اما برگزاری نشست تخصصی باید پربار باشد. صرف برگزاری نشست مشکلی را حل نمی کند و محتوای نشست ها بسیار مهمتر است.
بنا به گزارش روابط عمومی بیستمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان،وی ادامه داد: کتاب های که در این سال ها در جشنواره چاپ شده بسیار مفید بوده و اهالی تئاتر را با دنیای بیرون آشناتر کرده در مواردی باعث تحول شده به طوری شاهد هستیم کارگردان ها از نظر تکنیک و کار بسیار متفاوت با قبل شدند بخشی از آن مربوط به مطالعه کتاب های به روز است و بخشی به تجربه آنان. علم و تجربه راه گشای تئاتر از بن بست است.
این هنرمند با نمایش «بچه گرگ استثنایی» در بخش مسابقه نوجوان جشنواره حضور دارد.
بیستمین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان با دبیری شهرام کرمی و توسط اداره کل هنرهای نمایشی و با مشارکت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان از تاریخ 24 تا 30 مهرماه در این شهر برگزار میگردد.
پایان پیام/
نظر شما