به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، آیت الله حسن عالمی، عضو مجلس خبرگان رهبری و نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی، ظهر امروز(12 مهر) در سخنرانی های پیش از خطبه های نماز جمعه مشهد، با اشاره به اینکه در مجامع عمومی از دانش دامپزشکی کمتر سخن به میان آمده است، اظهار داشت: در خصوص دانش دامپزشکی سخن بسیار گفته شده و کتاب های بسیاری نیز تالیف شده است اما متاسفانه در مجامع عمومی دانش دامپزشکی جایگاه خود را به دست نیاورده است.
وی خدمات دامپزشکی را پیش از حیوانات برای انسان ها ضروری و مفید دانست و افزود: دانش دامپزشکی فضای سالمی برای انسان ها فراهم می کند.
آیت الله عالمی با بیان اینکه بهداشت اصلی، زندگی عمومی انسان ها به وسیله دامپزشکی و دامپزشکان بدست می آید، تصریح کرد: عموم بزرگان در حوزه دامپزشکی مفصل سخن گفته اند که در این میان ابن سینا در بخش طبیعیات کتاب شفاء خود بخش بزرگی از مطالب را را درباره دامپزشکی نوشته است.
وی افزود: اگر سلامت عمومی در فضای زندگی مردم وجود نداشته باشد با گسترش و فراگیری امراض و دشواری هایی برای انسان به وجود می آید.
نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی مساله دامپزشکی را مساله بسیار با اهمیت در زندگی انسان ها دانست و ابراز کرد: دام برای انسان شریک زندگی است به این معنا که حیوانات مانند انسان از حق حیات برخوردار بوده و خدمات بسیاری برای انسان ها دارند.
وی با بیان اینکه در شرایط فعلی در کشورهای غربی جایگاه دامپزشکی از جایگاه پزشک کمتر نیست، گفت: باید برای فعالیت دامپزشکان ارج، قرب و منزلت بیشتری قائل بوده و مساله دامپزشکی را جدی بگیریم.
وی آفرینش حیوانات برای انسان ها را از موضع رحمت و رأفت خداوند دانست و گفت: خدا حیوانات را برای انسان ها خلق کرد از این بابت که علاوه بر استفاده از گوشت و شیر، از آنها برای باربری و سفر کردن نیز استفاده کنند و اگر حیوانات خلق نمی شدند باربری و سفر کردن برای انسان ها سخت و دشوار می شد.
آیت الله عالمی با اشاره به روایتی از امام علی (ع) مبنی بر این که حیوانات مظهر رحمت و رأفت پروردگار است و انسان ها نباید با آن ها بدرفتاری کنند، افزود: خدا اسب ها، استرها و حمارها را برای انسان آفریده و زینت زندگی قرار داده است.
وی اشاره ای به فواید و برکات حیوانات برای انسان ها در روایات داشت و بیان کرد: پیامبر اسلام(ص) پس از خوردن هر غذایی دعا می کردند که خدایا بهتر از این طعام را به ما عطا کن اما هر گاه شیر میل می کردند، می فرمودند خدایا این طعام را برای ما مبارک گردان و از همین رزق من گردان.
پایان پیام/
نظر شما