زلزله خوسف؛ زنگ خطری که دوباره برای خانه های خشت و گلی نواخته شد!

خبرگزاری شبستان: هنوز 10 ماه از زلزله ویرانگر زهان نمی گذرد که زلزله شب گذشته خوسف در خراسان جنوبی دوباره زنگ خطر را برای 25 هزار واحد مسکونی خشت و گلی در این استان به صدا درآورد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از بیرجند، 15 آذر 92؛ هنوز عقربه های ساعت داشت به ساعت 21 نزدیک می شد که زلزله 5.5 ریشتری شهر زهان در خراسان جنوبی را لرزاند. مردم ترسان و هراسان به کوچه ها ریختند و صدای گریه کودکان در تاریکی شب به گوش می رسید.


دیگر هیچ کس از بوی خاکی که مشام همه را آزار می داد ناراحت نبود. نگرانی زمانی بیشتر شد که همه متوجه شدند 5 نفر از اعضای خانواده فاطمه رضایی، یکی از ساکنان روستای شاج بر اثر این زمین لرزه جان خود را از دست داده اند.


زلزله زهان حتی خاطرات تلخ زلزله سال 76 زیرکوه قاین را در اذهان تداعی کرد اما امداد رسانی و خدمات به موقع در طول این 10 ماه موجب شد 500 واحد مسکونی مناطق زلزله زده زهان در اوایل مهرماه امسال افتتاح شود و بخشی از دغدغه مردم زلزله زده برای تحمل سرمای زمستان برطرف شود.


اما زلزله شب گذشته خوسف در خراسان جنوبی که حتی موجب لرزش منازل مسکونی مرکز استان نیز شد؛ دوباره زنگ خطر را 25 هزار واحد مسکونی غیرمقاوم روستایی در خراسان جنوبی را به صدا درآورد.

 


مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی در گفتگو با خبرنگار شبستان با هشدار به منازل مسکونی غیرمقاوم روستایی گفت: هرچه سریعتر روستاییان عزیز باید برای مقاوم سازی و یا نوسازی منازل مسکونی خود اقدام کنند.


سالانه یک هزار زلزله خراسان جنوبی را می لرزاند


محمدعلی آخوندی معتقد است از مجموع 83 هزار واحد مسکونی روستایی استان به طور قطع؛ 25 هزار واحد مسکونی غیرمقاوم است.


وی با اشاره به اینکه سالانه در خراسان جنوبی بین 600 تا یکهزار زلزله زیر 2.5 ریشتر؛ این استان را می لرزاند، گفت: از این تعداد حدود 50- 60 زمین لرزه از 2.5 ریشتر بیشتر هستند.


این مقام مسئول با تاکید بر اینکه منازل مسکونی روستاییان باید هرچه سریعتر مقاوم سازی یا بازسازی شوند، افزود: مردم با مراجعه به ادارات بنیاد مسکن انقلاب اسلامی می توانند با دریافت وام، این اقدام را انجام دهند.


آخوندی همچنین معتقد است برخی از منازل مسکونی جدیدالتاسیس نیز ممکن است به دلیل عدم مهندسی دقیق و پیاده نشدن نقشه درست در معرض خطر باشند.

 


علی اصغر آسمانی مقدم، مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان جنوبی نیز چندی پیش در جمع خبرنگاران اظهار داشت: تعداد یکهزار و 787 روستا در استان وجود دارد.


وجود بیش از 32 هزار واحد مسکونی غیرمقاوم در خراسان جنوبی


وی تعداد کل واحدهای روستایی استان را 87 هزار و 856 واحد ذکر کرد و افزود: از این تعداد 55 هزار و 447 واحد مقاوم و 32 هزار و 409 واحد غیرمقاوم هستند.


آسمانی مقدم با اشاره به عدم استقبال روستاییان از این تسهیلات در استان بیان کرد: اکثر روستاییان استان توان باز پرداخت این تسهیلات را ندارند.


به نظر می رسد با توجه به قرار گرفتن خراسان جنوبی بر روی گسل؛ مسئولان باید تدابیر ویژه ای برای ترغیب و تشویق روستاییان برای بازسازی و بهسازی منازل روستایی اتخاذ کنند تا از وقوع حوادث در آینده جلوگیری شود.


پایان پیام/

کد خبر 299444

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha