مراقب نحوه ورود خود در فضای مجازی باشید

خبرگزاری شبستان: رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات نیروی انتظامی ایلام، گفت: اقشار مختلف مردم به ویژه جوانان باید مراقب نحوه ورود و عملکرد خود در فضای مجازی و اینترنت باشند.

علی عباس کسانی، رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات نیروی انتظامی ایلام، صبح امروز(13 مهر) در گفت و گو با خبرنگار شبستان در ایلام، اظهار کرد: پلیس فتا توجه خاصی مردمداری و قانونمداری و روز آمدی در بحث دانش تخصصی دارد.


وی، با بیان اینکه فضای مجازی همان فضای تولید و تبادل اطلاعات مترداف واژه انگلیسی سایبر است، افزود: این کلمه بر گرفته از واژه سایبرنت به معانی راهنما و سکاندار است که نخستین بار ویلیام گیتون نویسنده از آن در داستانهای تخیلی استفاده کرده است.


رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات نیروی انتظامی ایلام، ابراز کرد: سایبر به مجموعه تعاملات و فرایندهای موجود در بستر اینترنت و سیستم های مخابراتی اطلاق می شود.


سرگرد کسانی، جهانی و فرا مرزی بودن، نداشتن مرز و جغرافیای فیزیکی، وابسته نبودن به زمان، دستیابی به آخرین اطلاعات، آسان، سریع و ارزان بودن، جذابیت و تنوع، پنهان بودن هویت ها در این فضا، سرعت انتشار اطلاعات را از ویژگی های فضای مجازی عنوان کرد.


وی، گفت: فضای مجازی مزایای زیادی دارد و امروزه اینترنت جایگاه ویژه ای در بین مردم پیدا کرده و جایگزین روش های سنتی شده به گونه های که می توان امور مربوط به بانکداری، ارسال نامه، کتاب و تحقیقات و فیلم و موسیقی را در فضای مجازی انجام داد.


رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات نیروی انتظامی ایلام، تصریح کرد: امروزه فرد در فضای مجازی در خانه می نشیند و کارهای خود را با انیترنت انجام می دهد و در هزینه صرفه جویی کرده و به کارهای دیگر می پردازید.


سرگرد کسانی، با اشاره به تعریف جرایم رایانه ای، گفت: استفاده غیر مجاز از فناوری رایانه برای به دست گرفتن اطلاعات شخصی و اطلاعات محرمانه سازمانهای مختلف از مصادیق جرم راینه ای است.


وی، افزود: مطابق قانون جرایم رایانه ای، اقدام علیه صحت و تمامیت داده مانند جعل داده ها، اخلال و تخریب داده ها، نقض حقوق پدیدآورندگان داده ها، اقدام علیه عفت و اخلاق عمومی شامل پورنوگرافی، فیلم های مستهجن و آموزش و ارتکاب به جرم، توهین به مقدسات، اقدام علیه محرمانگی داده، شنود غیر مجاز، جاسوسی رایانه ای و هتک حیثت و حاکمیت سیاسی کشور از جمله مهم ترین جرایم رایانه ای است.


رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات نیروی انتظامی ایلام، مهم ترین جرایم فضای مجازی در استان، در خصوص برداشت های غیر مجاز اینترنتی از حسایب های بانکی افراد است، یادآور شد: وقوع این جرائم عمدتا به دلیل ناآگاهی شهروندان از تهدیدات این حوزه نشات گرفته است.


سرگرد کسانی، اظهار کرد: افرادی که در فضای مجازی فعالیت دارند، باید نکات امنیتی زیادی را رعایت کنند و باید مراقب نحوه ورود خود به فضای مجازی باشند تا در این عرصه دچار آسیب و خسران نشوند.


وی، تقویت باورهای دینی در خانواده، نظارت جدی والدین بر فرزندان و همراه شدن با آن ها در ورود به فضای مجازی، آموزش کودکان و نوجوانان، استفاده از فضای مجازی برای تشویق و تنبیه کودکان، دقت در انتخاب بازی های مناسب رایانه ای برای کودکان از جمله مواردی است که خانواده ها باید حتما رعایت کنند.


رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات نیروی انتظامی ایلام، گفت: توصیه می شود که از نرم افزارهای کنترل والدین استفاده کنند و به تغییرات رفتاری فرزندان حساس باشند، دانش عمومی و رایانه ای خود را افزایش دهند.


سرگرد کسانی، ابراز کرد: برای کسانی که در بحث پرداخت های الکترونیکی که بیشترین جرائم در استان ایلام نیز در این زمینه است توصیه می شود رمز خود را در جایی یارداشت نکرده و در این صورت آنرا در جیب یا پول همراه کارت قرار ندهند و رمز کارت خود را به صورت دوره ای تغییر دهند.


وی، افزود: کاربران رمز خود را در اختیار سایر افراد قرار ندهند و اطلاعات خودرا از طریق تلفن برای دیگران بازگو نکنند، در صورت انتقال وجه در فضای مجازی در مرورگرهای اینترنتی گزینه به خاطر سپردن رمز و پسورد را فعال نکنند و برای ارسال اطلاعات حساس خود از پست الکترونیکی استفاده نکنند.


رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات نیروی انتظامی ایلام، ابراز کرد: هموراه از صفحه کلید مجازی استفاده کرده و شناسه و رمزخود را بر روی کامپیوترهای خارج از کنترل خود قرار ندهند.


وی خاطرنشان کرد: پلیس فتای استان ایلام آمادگی لازم را برای همکاری با مردم را دارد و در صورت مواجه شدن با مشکل در فضای مجازی می توانند با شماره تلفن 2361-218 الی 4 به پلیس فتای استان تماس بگیرند.


گفتنی است، شعار هفته نیروی انتظامی در سال جاری، امنیت در سایه مردم داری، قانونمداری و روز آمدی است.


پایان پیام/
 

کد خبر 299540

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha