به گزارش خبرگزاری شبستان ،پروفسور «جان ال اسپوزیتو» عضو دپارتمان امور بین الملل در دانشگاه «جورج تاون» و نویسنده کتاب «آینده اسلام» عقایدش را در مورد اسلام سیاسی در این کتاب مطرح کرده است.
به گفته او ،اسلام سیاسی نمرده است و هیچ گاه مرگ نخواهد داشت.
وی تصریح کرد که اسلام سیاسی در حال بسط یافتن است تا به شکل جدیدی به منصه ظهور برسد.
پس از کودتای نظامی در مصر که منجر به برکناری محمد مرسی،رییس جمهوری سابق و یکی از اعضای جماعت اخوان المسلمین در اوایل جولای در مصر شد بسیاری از ناظران از این کودتا به عنوان مرگ اسلام سیاسی یاد کردند.
اما اسپوزیتو این گفته «مارک تواین» را به یاد افرادی از این دست می آورد که « گزارش های مربوط به مرگ من بسیار بزرگ نمایی شده اند».
در حقیقت این اولین بار نیست که اخوان المسلمین با سرکوب مواجه شده است و به نظر می رسد که آنها هر بار قدرتمندتر از قبل به صحنه بازگشته اند.
اسپوزیتو اشاره می کند که پیش از این بارها مرگ اسلام سیاسی اعلام شده بود.
وی می افزاید:به ویژه پس از آنکه آیت الله خمینی ،بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران پایان جنگ ایران و عراق را اعلام کرد بسیاری از مرگ اسلام سیاسی سخن گفتند که گزافه ای بیش نبود.
نویسنده کتاب «آینده اسلام» خاطرنشان می کند که به جای مرگ اسلام سیاسی جهان شاهد ظهور دوباره اخوان المسلمین در مصر،بازگشت حزب اسلامی النهضه و راشد الغنوشی به تونس و پیروزی آنها در انتخابات،ظهور حزب اسلام گرای «عدالت و توسعه» به رهبری رجب طیب اردوغان و نمونه های دیگری از این دست در مراکش و دیگر نقاط دنیا بوده است.
به گفته اسپوزیتو،چالش های جدید که برای گروه ها و احزاب اسلامی به وجود آمده موجب می شود که اسلام سیاسی،کامل تر از قبل به صحنه بیاید ،اما به هیچ عنوان برای هیچ جنبش یا گروهی امکان بی توجهی به اسلام وجود ندارد.
وی در ادامه ارتش مصر را به خاطر سرکوب و انحلال اخوان المسلمین و اسلام سیاسی در این کشور مورد انتقاد قرار داده است.
عضو دپارتمان امور بین الملل دانشگاه «جرج تاون» با اشاره به اینکه حاکمان کنونی مصر تفسیرهای دوگانه از دموکراسی دارند،می گوید:اگر دولت نظامی مصر می خواهد اخوان المسلمین را به این بهانه که این خواسته اکثریت مردم مصر است تضعیف کند و به حاشیه براند پس چرا دعوت به انتخابات دوباره نمی کند و از آن ترس دارد؟
وی موقعیت کنونی در مصر را به شرایط الجزایر پیش از شروع جنگ داخلی در این کشور تشبیه کرد.
پس از آنکه نتایج انتخابات دموکراتیک به خاطر به قدرت رسیدن حزب اسلامی،منتفی اعلام شد جنگ داخلی در الجزایر آغاز شد.
در تونس به دلیل فشار مخالفان ،حزب النهضه اسلام گرای حاکم بر النهضه استعفای خود را اعلام کرده تا مذاکرات و انتخابات جدید در این کشور انجام شود.
نظر شما