«سید عباس صالحی»؛ از حوزه تا ارشاد

خبرگزاری شبستان: معاون فرهنگی وزارت ارشاد سابقه فعالیت به عنوان پژوهشگر و محقق و عضویت در هیئت امنای دفتر تبلیغات اسلامی قم را در کارنامه خود دارد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز طی حکمی سیدعباس صالحی را به عنوان معاون فرهنگی خود منصوب کرد.

 

سید عباس صالحی متولد 1342 مشهد و دارای دکترای فلسفه است.صالحی همچنین سابقه فعالیت به عنوان پژوهشگر و محقق و عضویت هیئت امنای دفتر تبلیغات اسلامی قم را در کارنامه خود دارد.

 

 صالحی از سال 1351 وارد حوزه علمیه مشهد شد، دروس مقدماتی، سطوح مقدماتی و عالی را در حوزه علمیه مشهد گذراند؛ از سال 60 به حوزه علمیه قم عزیمت کرد و دروس خارج را تا سال 68 در آن حوزه گذرانیده و مجددا به مشهد عزیمت داشته و در دروس خارج اساتید مشهد ادامه تحصیل داد، در سال 76 مجددا به حوزه علمیه قم مراجعت تحصیلی و علمی داشت.

 

دروس مقدماتی را در مدرسه آقای موسوی‌نژاد و دروس سطح را در خدمت آقایان حضرات صالحی‌، مدرسی و فلسفی گذراند، در حوزه علمیه قم از دروس حضرات آیات وحید خراسانی، شیخ جواد تبریزی بهره‌مند شد، پس از عزیمت از مشهد در دروس حضرات آیات زنجانی و علم الهدی شرکت کرد.

 

وی همچنین در مباحث فلسفی از حضرات اساتید ابراهیمی دینانی، انصاری شیرازی و حسن‌زاده آملی بهره برده است. از ابتدای ورود در حوزه، فعالیت‌های تدریس داشت و به تدریس اصول فقه، شرح لمعه، معالم و مکاسب مشغول بود.


 صالحی در سال 67 ـ 65 سردبیر مجله حوزه و در سال 76 ـ 73 مسئول دفتر تبلیغات اسلامی خراسان بود، از سال 76 تاکنون در سه دوره متوالی عضو هیات مدیریه دفتر تبلیغات اسلامی (و سپس عضو هیات امنای آن) بود.

 

وی از سال 76 مدیر مسئول نشریه پژوهش‌های قرآنی و از همان سال عضو هیات تحریریه نشریات فقه اهل بیت و کاوش فقه در فقه اهل بیت بود. صالحی در ادامه فعالیت‌های خود سال 78 مدیر مسئولی و سردبیری نشریه «پگاه» را بر عهده داشت که تاکنون 176 شماره از آن منتشر شده است.

 

از تالیفات وی می‌توان به، «‎تفسیر راهنما» اشاره کرد که در آن نقش ‎محقق را داشت، کتاب «حوزه و روحانیت»، «‎دانشگاه و دانشجو» از دیگر تالیفات اوست، البته 22 مقاله هم نوشته که از آن جمله می‌توان به، ‎ابوذر امام، اسوه امام، ‎امام و سلوک تفسیری و... اشاره کرد.

 

صالحی در نشستی با حضور خبرنگاران رسانه‌های مختلف که در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی قم برگزار شده بود با بیان اینکه استفاده از وسایل ارتباط از راه دور منجر به گفتمان‌سازی نمی‌شود، اظهار کرده است: باید از فضای به دست آمده برای ایجاد گفتمان و ارتباط نزدیک میان اندیشمندان شیعی با دیگر دانشمندان جهان اسلام استفاده کرد.

 

سید عباس صالحی، در سیزدهمین نشست جنبش عدالت‌خواه دانشجویی که در مشهد برگزار شد، با بیان این مطلب گفته است : از ١٥٠ سال پیش تاکنون جریان‌های فکری متعددی در کشور ما به‌وجود آمده‌ که هر کدام از این جریان‌ها در تحولات فکری و اجتماعی کشور تأثیرگذار بوده‌اند. جریان‌های فکری شامل هشت جریان اصلی تجدد و ترقی، تجددگرایی دینی، مذهب‌سازی و فرقه‌سازی، ملی‌گرایی، مارکسیسم ایرانی، ضدتجدد، ضد تبعیض، روحانیت و مرجعیت است.

 

در بخشی از مقاله وی با عنوان "زخم چرکین شنود و تجاوز به حریم خصوصی " می خوانیم: در دهه‌های پیشین، عده‌ای خودسرانه و به عنوان حفظ نظام، دست به ترورهای سفید می‌زدند. اتفاق شوم قتل‌های زنجیره‌ای، گرچه به قتل مظلومانه‌ی چندین انسان بی‌گناه انجامید، موجب شد که آن شیوه‌ی غیراسلامی ـ انسانی منسوخ و پرونده‌ی ترورهای سفید در دهه‌ی اخیر مسدود شود. امید می‌رود که تجاوز گستاخانه‌ی اخیر در دفتر آقای مطهری، چونان پیامدی را در حوزة‌ی حریم خصوصی داشته باشد."
 

 پایان پیام/

 

 

 

 

 

کد خبر 300465

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha