سبک زندگی اسلامی؛حلقه مفقوده جامعه اسلامی!

خبرگزاری شبستان:سبک زندگی اسلامی از دغدغه های مقام معظم رهبری است که باید مسئولان ومتولیان فرهنگی در این زمینه به برگزاری کرسی های آزاد اندیشی وبرنامه ریزی بلندمدت روی آورند تا این حلقه مفقوده به جامعه بازگردد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از استان گلستان، انقلاب اسلامی ایران ذاتی دینی و بر پایه دین اسلام دارد که توسط آخرین برگزیده خاتم یعنی حضرت محمد بن عبدالله (ص) به ارمغان آورده شده است.


قبل از اسلام مردمان این سرزمین آیین های مختلفی مانند زرتشتی و آتش پرستی داشتند اما با ورود اسلام مردمان ایران آن را با آغوش باز پذیرفتند چرا که اسلام در بطن خود هر آنچه یک بشر برای سعادت و آرامش نیاز داشت برآورده می کرد.


از همان زمان ورود اسلام دغدغه مومنین این بود که چطور می توان سبک زندگی اسلامی که مورد توجه دین اسلام و متجلی در سبک زندگی پیامبر اعظم (ص)، حضرت فاطمه (س) و حضرت علی (ع) و نوادگان آنها بود را در جامعه رواج داد. این دغدغه ها را باید در کنار دشمنی هایی چون یهودیت که همیشه حسادت های دیرینه ای به اسلام داشت و در عصر جدید با عنوان صهیونیسم ظهور کرد، گذاشت که همواره به دنبال انحرافات عمیق در جامعه اسلامی بودند.


صهیونیسم با تزریق سرمایه به بازار رسانه ها سعی دارد سیطره رسانه ای خود را بر دنیا گسترش دهد؛ رابرت مرداک که یک یهودی است توانسته شبکه های زیادی را در انگلستان تاسیس کند و از طریق آن به اشاعه فرهنگ خود و فرهنگ ضد اسلامی روی آورد.

حجت الاسلام محمد جواد نجفی، معاون فرهنگی اداره کل تبلیغات اسلامی استان گلستان در این باره می گوید: "از اینکه مقام معظم رهبری در دیدارهای خود مدام از سبک زندگی اسلامی سخن می گوید و دغدغه خود را بیان می کند مشخص می شود که این امر در جامعه ما به فراموشی سپرده شده و داشتن دغدغه در این زمینه بسیار جدی است. معضلات موجود و مشکلاتی که در بین خانواده ها وجود دارد نشان می دهد که فرمایشات آقا در زمینه سبک زندگی اسلامی بی مورد نبوده است.


ضرورت دارد تا همه متولیان فرهنگی، حوزه و دانشگاه و به خصوص مبلغان نسبت به تبیین موضوع سبک زندگی اسلامی همت کنند و فضای جامعه را به سمت معنویت و زندگی اسلامی ببرند. باید دختران ما حضرت فاطمه (س) و حضرت معصومه (س) و پسران ما ائمه اطهار را الگوی خود قرار دهند.


یکی دیگر از دلایلی که باعث دغدغه مندی مسئولان در این زمینه شده این است که هر چه فضای زندگی جامعه به سمت غربی شدن پیش برود نور معنویت کم می شود و دشمن به آرزوهای خود خواهد رسید اما اگر سبک زندگی اسلامی ترویج پیدا کند توطئه های دشمن خنثی شده و از طرفی آسیب های جامعه هم کاسته می شود ".


اما برخی از صاحبنظران معتقدند برای سبک زندگی اسلامی تعریف واحد و یکپارچه ای تا بحال صورت نگرفته و لذا می طلبد در این زمینه به یک تعریفی که بتوان به همه جامعه تسری داد رسید.


حجت الاسلام علیرضا ریاحی، مسئول بسیج طلاب و روحانیون سپاه نینوا گلستان در این زمینه به خبرنگار شبستان گفت: " سبک زندگی اسلامی را باید با یک تعریف منطقی و اصولی به جامعه عرضه کنیم. این سبک در گذشته نه چندان دور و در دهه اول و بخش هایی از دهه دوم در جامعه حضور داشته است. در دوران دفاع مقدس به خوبی می توان نشانه هایی از سبک زندگی اسلامی را یافت که مشابه آن در صدر اسلام و دروان ائمه دیده شده است.


حجت الاسلام ریاحی معتقد است: "آنچه که باعث شده کشور به سمت ایده های غربی برود تا حدودی به فعالیت های رسانه ای و ماهواره ای کشورهای غربی علیه ایران مربوط می شود و از طرفی متولیان فرهنگی ما هم نتوانستند تا به حال برنامه مدون و جامع برای مبارزه با این جنگ نرم دشمن طراحی کنند.


سبک زندگی اسلامی را باید به تدریج در جامعه نفوذ داد چرا که فرهنگ امری تدریجی و ماهوی است که در درازمدت نتیجه خواهد داد".


به نظرم می رسد عملکرد ده ها هزار کانال ماهواره بر روی جوانان ما باعث شده تا برخی از آنها تحت تاثیر فیلم های مستهجن و اکاذیبی که از این کانال ها پخش می شد راه را اشتباه بروند.

 

برخی از کارشناسان معتقدند در برهه ای از انقلاب یعنی دهه اول توانستیم این سبک را تا حدودی اجرا کنیم اما در ادامه نتوانستیم بر آن مدار حرکت کنیم که معلول عوامل زیادی است.


در عین حال این گروه معتقدند باید به سیره شهدای دفاع مقدس توجه ویژه ای شود. محمد علی طالع زاری، معاون پژوهش و ارتباطات فرهنگی بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گلستان و تلاشگر فرهنگ عمومی استان از زمره این کارشناسان است. وی می گوید: "سبک زندگی اسلامی به واقع در جامعه امروز که در آن رسانه ها هجمه های فرهنگی زیادی را وارد آورده اند و در واقع به نوعی افکار بشری را خط دهی می کنند، کمرنگ شده و این موضوعی است که باید با جدیت در شهرمان پیگیری شود.


فرهنگ ایثار و شهادت در واقع تبلوری از سبک زندگی اسلامی است که در یک دهه از انقلاب اسلامی توسعه یافت و همین ارزش ها بودند که توانستند ما را به موفقیت برسانند.
 

قناعت، ساده زیستی، تقوی، شهادت طلبی، ایمان و توکل به خداوند را باید جزو الزامات سبک زندگی اسلامی به شمار آورد که همگی آنها در دوران دفاع مقدس و به خصوص در چهره شهدا نمایان بود".
 

به هر حال دوری گرفتن از سبک زندگی اسلامی در داخل خانواده ها نیز مشکلاتی را به لحاظ رفتاری و اقتصادی ایجاد کرده که به یک چالش هر روزه درون خانواده ها تبدیل شده است. چشم و هم چشمی و روی آوردن به تجملات باعث شده تا مرد خانواده بیشتر کار کند و کمتر به خانواده برسد و نتواند در این موقعیت بد اقتصادی مایحتاج زندگی را تامین کند که این امر در درازمدت به طلاق و درگیری در خانواده ها منجر شده است.
 

ابوالحسن امامی، معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گلستان یکی از کارشناسان مسائل فرهنگی است. وی به خبرنگار شبستان گفت: "نکته ای که همه ما باید به آن توجه کنیم تیزهوشی مقام معظم رهبری است که توجه ویژه ای به معضلات جامعه داشته و با تعیین موضوعات مبهم روز، متولیان امر را به دنبال پیدا کردن راهکارهای موجود می فرستند.


سبک زندگی اسلامی یکی از این مواردی است که باید سرلوحه امور قرار بگیرد چرا که همه چیز ما بستگی به نوع زندگی کردن ما دارد. زندگی افراد تابع نوع عملکرد و رفتار فرد است. اگر فردی نتواند با ارزش ها و تفکرات اسلامی انس بگیرد نمی تواند متناسب با آن جلو برود و در نهایت کم می آورد.


زندگی پروسه ایست که باید آهسته و پیوسته به آن پرداخت و در این راه فراز و نشیب های زیادی وجود دارد و هر کس بخواهد از خط اسلام فاصله بگیرد قطعا دچار مشکلات اساسی خواهد شد".


پایان پیام/
 

کد خبر 301152

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha