به گزارش خبرنگار احزاب خبرگزاری شبستان، برخی از اعضای احزاب ایران در هفته گذشته از صحبت های هاشمی درباره دولت یازدهم و اظهار نظرهایش ابراز نارضایتی کردند. گزارش سرویس سیاسی خبرگزاری شبستان از اخبار و رویدادهای حوزه احزاب را در گزارش زیر می خوانید:
دولت نباید خود را موظف به پذیرش نظر «یک شخص» کند
عضو جامعه مدرسین با اشاره به دخالتهای هاشمی رفسنجانی در امور دولت گفت: دولت نباید خود را موظف به پذیرش نظر «یک شخص» کند البته افراد در اظهار نظر و انتقاد آزادند اما اگر دولت تحت تاثیر قرار بگیرد، مقصر محسوب میشود.
حجتالاسلام سید محسن صالح مسئول اداره روحانیت جامعه مدرسین حوزه علمیه قم درباره فشار و دخالت هاشمی رفسنجانی در امور دولت مبنی بر تسریع در انتصاب استانداران اظهار داشت: افراد در اظهار نظر آزادند و میتوانند مطالب خود را بیان کنند اما مهم این است که دولت نسبت به این اظهارنظرها چه رویهای اتخاذ کند.
صالح با اشاره به تاکیدات روحانی مبنی بر اینکه تحت تاثیر هیچ گروه و جریانی قرار ندارد، افزود: واکنش دولت به اینگونه مسائل، صرفاً باید توجه به تصمیمات خود و منافع نظام و مردم باشد، چراکه شاید دولت 6 ماه دیگر را زمان مناسبی برای این کار بداند.
اعمال نظر رفسنجانی به نفع دولت و مردم نیست/ دولت روحانی کارگزاران 2 شده است
عضو شورای مرکزی جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی با بیان اینکه اعمال نظر هاشمی رفسنجانی به نفع دولت و مردم نیست، گفت: دولت آقای روحانی تبدیل به کارگزاران 2 شده است.
صدیقه شاکری عضو شورای مرکزی جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی با اشاره به سخنان هاشمی رفسنجانی در مورد تعلل در انتخاب استانداران، اظهار داشت: آقای هاشمی از ابتدای تشکیل دولت یازدهم، نظارت مستقیم داشته است و نظراتشان قطعا اعمال میشود.
وی افزود: آقای روحانی با شعار فراجناحی پا به عرصه انتخابات ریاست جمهوری گذاشت و توقع این بود که فراجناحی نیز عمل کند، اما تغییر و تحولهایی که در حال صورت گرفتن است با شعار رئیسجمهور مغایرت دارد.
این فعال سیاسی تصریح کرد: دولت آقای روحانی شبیه کارگزاران 2 شده است؛ انتظار مردم این بود که رئیسجمهور و وزیر کشور برای تغییرات و انتخاب استانداران اختیار داشته باشند.
برخی افراد به دنبال مهرهچینی در دولت برای انتخابات آینده هستند/ روحانی مراقب باشد
عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی گفت: اصلاحطلبان تندرو میخواهند با پشتیبانی هاشمی رفسنجانی و با هدف مهرهچینی در پستهای حساس کشور، زمینه تاثیرگذاری در انتخابات آینده مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری را فراهم نمایند.
حمیدرضا ترقی عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی در واکنش به تعیین تکلیف هاشمی رفسنجانی برای دولت در راستای انتخاب استانداران، گفت: گروهی از اصلاحطلبان تندرو میخواهند با پشتیبانی هاشمی رفسنجانی و با هدف مهرهچینی در پستهای حساس کشور، زمینه تاثیرگذاری در انتخابات آینده مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری را فراهم نمایند.
وی ادامه داد: لذا با بعضی از انتصاباتی نیز که در وزارت کشور صورت گرفته مخالفت میکنند و از سویی سعی دارند که افرادی تندرو را به دولت تحمیل کنند اما چون رئیسجمهور و وزیر کشور مقاومت میکنند، از طریق رسانهها به دنبال جوسازی و انتقال آن به افکار عمومی هستند تا به نوعی دولت را در برابر طرفداران اصلاحات قرار دهند.
عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی با بیان اینکه هاشمی رفسنجانی پشتیبان اصلاحطلبان تندرو است، خاطرنشان کرد: هرچند هاشمی با این گروه اختلافنظرهای زیادی دارد اما با هدف خارج کردن دولت از مسیر اعتدال در انتخابات پیش رو سعی دارد تا برخی افراد را در این انتصابات به دولت تحمیل کند.
برخی توهم دارند «روحانی» دستاورد آنهاست/ امر و نهی به دولت باجخواهی است
عضو جامعه روحانیت مبارز با اشاره به دخالت رفسنجانی در انتخاب استانداران گفت: هر کس در هر مقامی بخواهد به دولت فشار بیاورد، باجخواهی و زیادهخواهی است و این برخورد نباید به یک عرف و فرهنگ تبدیل شود.
حجتالاسلام محمدتقی رهبر عضو جامعه روحانیت مبارز در درباره فشار و دخالت هاشمی رفسنجانی در امور دولت مبنی بر تسریع در انتصاب استانداران اظهار داشت: انتخاب همکاران و استانداران از جمله حقوق دولت است و بنده نیز با دخالتهای اینچنینی موافق نیستم چرا که در این صورت دولت احساس استقلال نمیکند.
رهبر با بیان اینکه پیام این اقدامات این است که دولت باید مطیع ما باشد، افزود: دولت با رأی ملت روی کار آمده و دخالت در امر دیگران در هر مقامی که باشند، نوعی سلب اختیار از دولت است.
عضو جامعه روحانیت مبارز ادامه داد: مشخص نیست دلیل توهم آنها برای این کار چه چیزی است، شاید معتقدند روحانی دستاورد آنهاست و حق این دخالتها را دارند.
بازنگری در آئیننامه جبهه اصلاحطلبان/ بررسی وضعیت خانه احزاب در شورای مرکزی
سخنگوی جبهه اصلاحطلبان از بازنگری در آئیننامه جبهه اصلاحطلبان و همچنین بررسی جزئیات همایش این جبهه در جلسه روز چهارشنبه خبر داد و گفت: نحوه برونرفت از وضعیت نابسامان فعلی خانه احزاب در شورای مرکزی بررسی میشود.
مجید محتشمی سخنگوی جبهه اصلاح طلبان با بیان اینکه این جبهه روز چهارشنبه 17 مهر ماه در محل دفتر حزب آزادی با حضور اعضا تشکیل جلسه خواهد داد، اظهار داشت: قرار است که در این جلسه به بیان دیدگاهها پیرامون مذاکره ایران و آمریکا پرداخته شود.
محتشمی بررسی نحوه برونرفت از وضعیت نابسامان فعلی خانه احزاب را یکی دیگر از مباحث مورد بررسی در جلسه شورای مرکزی این جبهه عنوان کرد و افزود: این جمعبندیها طبعاً به اطلاع سایر احزاب و به ویژه مسئولان سیاسی وزارت کشور خواهد رسید.
قانون اساسی تکلیف «نظرسنجی پیرامون رابطه با آمریکا» را مشخص کرده است
عضو شورای مرکزی جبهه پایداری گفت: اصل 110 قانون اساسی صراحتا بیان میکند که تبیین سیاستهای کلی نظام بر عهده رهبری است و ایشان باید مشخص کنند که سیاست خارجی بر چه مبنایی شکل گیرد.
روح الله حسینیان عضو شورای مرکزی جبهه پایداری با انتقاد از طرح نظر سنجی پیرامون رابطه با آمریکا از سوی برخی از افراد گفت: قانون اساسی برای ایجاد ثبات و تعادل جامعه تدوین شده و تکلیف همه قوا را مشخص کرده است.
وی به اصل 110 قانون اساسی اشاره کرد و گفت: اصل 110 قانون اساسی صراحتا بیان میکند که تبیین سیاستهای کلی نظام بر عهده رهبری است و ایشان باید مشخص کنند که سیاست خارجی بر چه مبنایی شکل گیرد.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اصل 59 قانون اساسی نیز با اعمال شروطی خاص و تنها در مسائل فرعی اجازه برگزاری همه پرسی را به قوه مقننه داده است، خاطرنشان کرد: طبق این اصل از قانون اساسی دولت هیچ اختیاری جهت برگزاری در رابطه با سیاستهای کلی نظام را ندارد.
نماینده مردم تهران با طرح این سوال که در کجای دنیا فردی را متهم میکنند و سپس از متهم میخواهند برای تبرئهاش دلیل بیاورد، متذکر شد: غربیها که ایران را به استفاده از بمب هستهای متهم میکنند باید برای اثبات خود دلیل داشته باشند نه اینکه ایران برای تبرئه، به دنبال اثبات صداقت خود به غربیها باشد.
حسینیان با بیان اینکه ما هیچ کمکی از آمریکاییها نمیخواهیم اظهار داشت: همین که آنها در مسیر پیشرفت ایران سنگ اندازی نکنند و سنگهایی که از قبل در این مسیر قرار دادهاند را بردارند و به حقوق ملت ایران در استفاده از علوم و فناوریهای علمی و هستهای احترام بگذارند برای ما کافی است زیرا این حق طبیعی ملت ایران است و آنها نمیتوانند برای ایران تعیین تکلیف کنند.
پرونده خانه احزاب تا آخر سال بسته میشود/ موافقت وزارت کشور
عضو مجمع نمایندگان ادوار خانه احزاب با اشاره به موافقت وزارت کشور برای بازگشایی خانه احزاب، گفت: قراین نشان میدهد تا قبل از پایان سال، موضوع خانه احزاب به جمعبندی خواهد رسید.
ابوالقاسم رئوفیان عضو مجمع نمایندگان ادوار خانه احزاب در گفتوگو با خبرنگار حوزه احزاب خبرگزاری فارس،در خصوص آخرین وضعیت بازگشایی خانه احزاب اظهار داشت: با اعضای معتدل هر دو جناح، صحبتهایی داشتهایم و تدابیری اندیشیده شده تا بتوانیم با کمک و پشتیبانی وزارت کشور نسبت به تشکیل مجمع و انتخاب اعضای شورای مرکزی بر اساس یک نقشه جدید اقدام کنیم.
رئوفیان با بیان اینکه ما در تمهید مقدمات بازگشایی خانه احزاب هستیم، ادامه داد: در نظر داریم که دایره افراد معتدل را گسترش دهیم؛ البته هر حرکتی یک نقطه آغاز دارد و نقطه شروع کار ما نیز با معتدلین هر دو جناح بوده است.
برخی افراد خود را «پدرخوانده» دولت میدانند
رضا مقدسی مدیرعامل خبرگزاری مهر با انتقاد از اظهارات اخیر هاشمی رفسنجانی مبنی بر اینکه تأخیر در انتخاب استانداران به صلاح مردم و دولت نیست، گفت: برخی افراد خودشان را پدرخوانده دولت میدانند و از جایگاه بالاتر به دولت امر و نهی میکنند که این رفتارها از سوی هر شخص و یا گروهی که باشد ناپسند است.
مقدسی با بیان اینکه هاشمی باید پاسخگو باشد که انگیزهاش از دخالت در امور جاری کشور چیست، خطاب به وی اظهار داشت: آیا شما از دولت انتظاری فراتر از وظایف قانونی و رسیدگی به مشکلات مردم دارید یا به دنبال همان روندی هستید که در انتخاب رئیس دانشگاه آزاد بدان پایبند بودید.
باید «طلبکارانه» وارد مذاکره با آمریکا شویم/ شعار «مرگ بر آمریکا» حذفشدنی نیست
عضو شورای مرکزی موتلفه با اشاره به اینکه باید طلبکارانه وارد مذاکره با آمریکا شویم، گفت: شعار مرگ بر آمریکا بخشی از نفرت ملت ایران نسبت به آمریکا را نشان میدهد و خط زدن این شعار از حافظه تاریخی مردم شدنی نیست.
برخی افراد سعی میکنند اتفاقاتی که در نیویورک افتاد را به اتفاقاتی که در دهه شصت قرن بیستم میلادی بین چین و آمریکا رخ داد، تشبیه کنند ولی باید دقت کرد که وضعیت ایران و چین بعد از انقلاب مائو به هیچ عنوان قابل مقایسه نیست، آمریکا در اسارت منافع لابی اسرائیل است و ایران نوعی تضاد ماهوی با این رژیم دارد و طبق فرموده امام راحل رژیم صهیونیستی غده سرطانی است که باید از خاورمیانه حذف شود، با توجه به این اختلافات و تضادهای ماهوی به هیچ عنوان نمیتوان گفت که رویهای که در چین به وجود آمد شامل حال ایران نیز خواهد شد.
هیچ سندی درباره موافقت امام (ره) با حذف شعار مرگ بر آمریکا وجود ندارد
دبیرکل حزب موتلفه با اشاره به اینکه هیچ سندی درباره موافقت امام (ره) با حذف شعار مرگ بر آمریکا وجود ندارد، گفت: امام(ره) بارها از نفرت مردم ایران از سیاستهای آمریکا سخن گفتهاند
محمدنبی حبیبی دبیرکل موتلفه اسلامی در پایان نشست دبیران اظهار داشت: هر یک از احزاب حاکم در آمریکا اکنون با تشدید بحران بدهیهای دولت آمریکا به این نتیجه رسیدهاند که منافع حزبی را به منافع مردم ترجیح می دهند و همین باعث انسداد سیاسی در مدیریت کشور شده است.بحران در آمریکا جدی است و مردم رهبران دو حزب حاکم را در این مورد مسئول میدانند.
حبیبی با اشاره به موضعگیریهای دوگانه اوباما در باره ایران بیان داشت: آمریکاییها پیش از هر زمان نیاز به خانهتکانی در درون و بیرون خود دارند. لحن متفاوت اوباما با ملت ایران نتیجه همین شرایطی است که آنها به گفتگو با ایران نیازمندند. اما صهیونیستها نمیگذارند این نیاز را بدون هزینه برطرف کنند.
پایان پیام/
نظر شما