همایش «ریاست حسن روحانی؛ فرصتی برای گفتگو در عرصه بین الملل»

خبرگزاری شبستات همایشی با عنوان « ریاست حسن روحانی فرصتی برای گفتگو در عرصه بین الملل» روز دوشنبه 15 مهرماه در محل مجلس نمایندگان ایتالیا در شهر رم برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان ،همایش« از ریاست حسن روحانی فرصتی برای گفتگو در عرصه بین الملل» باحضور بیش از 120 تن از شخصیت های سیاسی ، اقتصادی و فرهنگی ایتالیا و تنی چند از نمایندگان پارلمان ایتالیا در محل مجلس نمایندگان ایتالیا در شهر رم برگزار شد.


در این همایش، ابتدا آقای" رزاتو"، نماینده مجلس نمایندگان ضمن خوش آمد به میهمانان شرکت کننده و سفیرایران در ایتالیا، گفت:نتیجه انتخابات در ایران بسیار عالی بود و ما بایستی گفتگوهای خود را با ایران ادامه دهیم. چرا که هر دو کشور دارای پیشینه تمدنی و فرهنگی قوی هستند و خوشبختانه روابط اقتصادی ما هم در سطح بسیار خوبی قرار دارد.


وی ادامه داد: ما با سفر به ایران با برخی از نمایندگان مجلس ایران هم گفتگو کردیم و این پتانسیل در روابط دوجانبه کاملاً مشهود است. باید واقعیت ها در ایران به درستی فهمیده شود و ابهامات موجود برطرف گردد. رفع مشکلات موجود و ابهامات مطرح شده بالاخص در حوزه هسته ای یک امر ضروری است.


" رزاتو"، گفت: ایتالیا اگر چه عضو کشورهای 5 به علاوه یک نیست، ولی شدیداً آن را دنبال می کند و علاقمند است تا مسأله ایران با این گروه پیشرفت داشته باشد. اتفاقات خاورمیانه برای ما مهم است و در این حوزه فرهنگی و تمدنی باید حضور قوی تری داشته باشیم و البته ما امیدوار هستیم و حضور ایران در این منطقه غیر قابل انکار است.


" جهانبخش مظفری"، سفیر کشورمان در ایتالیا ضمن تشریح موقعیت جمهوری اسلامی ایران در خاورمیانه به لحاظ جمعیتی و جغرافیایی، به پیشینه تاریخی و تمدنی ایران اشاره کرد و گفت: ایران با این پیشینه تمدنی همواره در طول تاریخ تأثیرگذار و لنگرگاه صلح و ثبات در منطقه بوده است. در 14 ژوئن 2013 اعتدال سرلوحه برنامه دولت جدید قرار گرفت و آقای روحانی نوید دولت تدبیر را دادند و گفتند که فرصت های جدید، نویدبخش تحولات داخلی و بین المللی است.


وی افزود: آرمان خواهی واقع گرایانه، تعامل با جامعه جهانی و تنش زدایی در روابط خارجی از سیاست های روحانی در این دوره از دولت تدبیر و امید است. بدبینی و سوء ظن، دیوارها و حائل های بلندی را در بین ملت ها ایجاد کرده و تعامل آنها را دچار مشکل ساخته است که بایستی این حائل ها از بین برود.


سفیر ایران در ایتالیا در ادامه صحبت های خود به برخی از اهداف سیاست خارجی در دولت تدبیر و امید اشاره کرده و گفت :تعامل سازنده و مؤثر با جهان، تنش زدایی، بازسازی و اصلاح روابط با قدرت های بزرگ در عرصه بین الملل بر اساس احترام متقابل و منافع ملی، عادی سازی روابط با کشورهای همسایه و منطقه، بازسازی روابط با کشورها و شرکای سنتی در منطقه و آسیا، مبارزه با افراط گرایی و همکاری در منع اشاعه سلاح های کشتارجمعی از جمله مواردی است که در دولت آقای روحانی دنبال می شود.


مظفری افزود: شرایط جدید فضای مثبتی را در داخل کشور و در بین دوست داران نظام جمهوری اسلامی ایران فراهم نموده است که ترفندهای دروغ پردازی را خنثی خواهد کرد و صلح دوستی مردم ایران را آشکارتر خواهد ساخت.


وی گفت: ایتالیا با توجه به روابط دیرینه با ایران، جایگاه خاصی در روابط خارجی ما دارد و ریشه های تاریخی و فرهنگی این امر برای همه ما روشن است و ما همواره سعی کرده ایم که روابط ما بر پایه اشتراکات فرهنگی باشد و تلاش داریم تا در زمینه های متعدد از جمله انتقال فن آوری، تبادل تجربه و سرمایه گذاری مشترک، توسعه روابط با همدیگر را شاهد باشیم. ایجاد اخلال در مناسبات اقتصادی در نتیجه تحریم های غیرقانونی و تحمیلی علیه ایران، بازارهای ایران را تاحدودی از دست تجار ایتالیایی خارج کرد و صادرات ایتالیا به ایران را با کاهش مواجه نمود و در مقابل سهم ایران در تأمین نفت ایتالیا هم کاهش پیدا کرد در حالی که ایتالیا می تواند نقش مفیدتری را در روابط دو جانبه ایفا نماید و ما برای بسط مناسبات در تمام زمینه ها امیدواریم و نقش انجمنهای دوستی بین دو کشور هم قابل چشم پوشی نیست.

 

پروفسور پده، رئیس موسسه مطالعات جهانی وضعیت سیاست های خارجی جمهوری اسلامی ایران را در چند ماه گذشته مورد تجزیه و تحلیل قرار داد و گفت :ایران در 5 ماه گذشته تغییرات عمده ای را در عرصه سیاست خارجی و حتی سیاست داخلی مشاهده نموده است و سیاست های تدبیر و امید روحانی امکان دیالوگ سیاسی را در جامعه جهانی هموارتر نموده است و این امر هم در داخل ایران و هم در خارج از کشور با استقبال زیادی مواجه شده است.


وی افزود: سخنرانی روحانی در سازمان ملل بسیار هوشمند و هدفمند بوده و امیدوارم آمریکا و اروپا آن را به درستی درک نموده و پیام های همدیگر را به وضوح درک و منتقل کرده باشند.


رئیس موسسه مطالعات جهانی ایتالیا گفت: من در پیام های رئیس جمهوری ایران چهره واقعی ایران را که کاملاً صلح طلب بوده است، مشاهده کردم و احساس می کنم که سیگنال های مثبت و درستی از هر دو طرف منتقل می شود. ایران بعد از حادثه 11 سپتامبر همکاری های خوبی با جامعه بین المللی داشته است که متأسفانه در آن ایام با سیاست های غلط رئیس جمهوری آمریکا به عنوان محور شرارت نامیده شد و این امر همکاری ها را دچار اخلال کرد. البته خوشبختانه این رویه در آمریکا هم در حال تغییر است.


وی افزود: دولت ایتالیا سیاست های خوبی را شروع کرده است و امیدوارم این تغییر رویکردها نتایج عملی در ارتقاء مناسبات دو طرف به ارمغان داشته باشد .

 

خانم " پیاچنتینی"، رئیس دپارتمان علوم سیاسی دانشگاه کاتولیکی قلب مقدس میلان به شرکت نسل جوان در ایران و ایفای نقش آنها در بازی های سیاسی ایران اشاره کرد و آن را مهم دانست.


وی گفت: ایتالیا در این تحولات دوره سختی را می گذراند و اتحادیه اروپا هم باید به بازسازی سیاست های خود بپردازد.


خانم " پیاچنتینی"،گفت: روحانی شخصیت مجربی است و دنبال باز یافتن شکوه ایران است؛ شکوهی که برگرفته از فرهنگ و تمدن و تاریخ سرزمین ایران است. ایران تجربه خوبی در بسیج نخبگان و توده مردم در ایام جنگ تحمیلی عراق علیه ایران دارد و امروزه نقش مهمی را در تحولات خاورمیانه ایفا می کند و هرگز به سوی دیکتاتوری پیش نرفته است و این رأی گیری ها و انتخابات همه نشانگر این مسأله است و با کشورهای منطقه و همسایه خود کاملاً متفاوت می باشد. من اعتقاد به روابط فرهنگی دارم و شدیداً از آن حمایت می کنم .


خانم " فلیچیتا فرّارو"، وابسته سابق ایتالیا در تهران به فرهنگ و تمدن دیرینه ایران اشاره کرد و دستاوردهای ایران را در حوزه هنر و فرهنگ بعد از انقلاب اسلامی برشمرد و گفت: در دولت روحانی کارهای سختی که در دولت قبلی انجام نشد مثل بازگشایی خانه سینما، انجام شد و این نشانگر رویکرد فرهنگی دولت روحانی است .


وی معتقد بود که نقش زنان و جوانان در انتخابات ایران بسیار بالا بود و مردم ایران خواستند با صندوق های رأی گیری در سرنوشت کشور خود مشارکت داشته باشند و این مفهوم درست توسعه یافتگی است. امروز مردم ایران خودشان در ساختن کشور ایران سهیم هستند و این امر در تمام حوزه های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی و حتی هنری قابل مشاهده است. خوشبختانه این همت برای توسعه در حوزه هنری را در صحبت های آقای جنتی وزیر فرهنگ ایران هم می بینیم و ایشان در حوزه های مختلف فرهنگی و هنری کارهای خوبی را آغاز کرده است.


یکی از نمایندگان مجلس ایتالیا که از حزب پنج ستاره بود در ادامه این همایش به خاطرات خود از سفر به ایران پرداخت و مشکلات موجود مثل عدم امکان استفاده از کردیت کارت را در کنار خاطرات شیرین خود در این سفر مثل روحیه کمک و مساعدت مردم و فرهنگ نوع دوستی مردم ایران اشاراتی داشت.


آقای" اوگو اینتینی" که سابقه حضور در وزارت امور خارجه ایتالیا را داشت سخنران دیگر این همایش بود که سال ها در میز ایران فعالیت کرده بود. وی معتقد است که حل اختلافات ایران با اتحادیه اروپا و آمریکا امروزه یک ضرورت است که خوشبختانه دیالوگ با آمریکا اخیراً گشوده شده است و این گشایش بر روی روابط اتحادیه اروپا و ایران هم تأثیرگذار خواهد بود .


ایتالیا در مناطق وسیعی از خاورمیانه مثل عراق، فلسطین، افغانستان و لبنان ذی نفع است و در این مناطق حضور و نفوذ ایران بسیار زیاد می باشد که این نفوذ به آسانی و ارزان بدست نیامده است؛ بنابر این ارتباط ایران و ایتالیا در ابعاد مختلف سیاسی و اقتصادی حائز اهمیت است و آقای سفیر به درستی گفتند که باید طرفین سراغ آرمان گرایی واقعی سوق داده شوند .


"فرانچسکو اسپانو"، به نقش دین و هویت دینی ایرانیان و مردم ایتالیا اشاره کرد و نقش دین را در روابط بین الملل بسیار اساسی دانست و افزود: ما اخیراً همایش 50 سال صلح و دیالوگ بین ادیان را برگزار کردیم که در بین نخبگان کشورهای مختلف بسیار تأثیرگذار بوده است. امروزه دین و قانون اساسی ایران که مبتنی بر دین است نقش کلیدی را در سیاست های داخلی و بین المللی آن کشور ایفا می کند و مایه افتخار آنها است بنابر این در این حوزه به راحتی می توانیم با همدیگر تعامل داشته باشیم. اقلیتهای غیرمسلمان هم در ایران حضور جدی دارند و نمایندگان خاص خود را در پارلمان دارند .


"ائونارد تودی"که از مدیران وزارت امور خارجه ایتالیا است به عنوان آخرین سخنران این همایش گفت: من اگر بخواهم نتیجه گیری از مباحث امروز این همایش را داشته باشم باید بگویم که مشکلات از چشم هیچ کس پوشیده نیست و این دیپلماسی پارلمانی می تواند این مشکلات را تا حدودی برطرف سازد. این دیپلماسی در کشف واقعیات و حوادث ژئوپولیتیک بسیار حائز اهمیت است و بایستی به آن ادامه داد .


به گزارش اداره کل روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، درست است که ایران مهد صلح بوده است ولی ما می خواهیم کل خاورمیانه و منطقه در صلح و صفا باشد و نقش ایران در این زمینه کارساز و جدی است. دیپلماسی ایران مورد تائید و تشویق باید قرار بگیرد و ما در منطقه مدیترانه و خاورمیانه که قلب فرهنگی جهان است باید صلح را دنبال بکنیم .


در این همایش، کتاب «پانورامیکا» - چشم اندازی از دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران- چاپ رایزنی فرهنگی ایران در بین حاضران توزیع شد.
پایان پیام/
 

کد خبر 301420

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha