حجتالاسلام والمسلمین محسن غرویان استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم در گفتگو با خبرنگارشبستان در قم، با اشاره به نقش ازدواج در حفظ حیا گفت: ازدواج یک پیمان مقدس و یک رشته آسمانی است که قلبها را به هم پیوند می زند و کانون گرم خانواده را شکل می دهد و زن و شوهر همدیگر را آنگونه که هست باید بپذیرند.
وی افزود: توجه به نوع پیوند و زندگی این دو نور آسمانی الگو و اسوه همه مردان و زنان جهان است،که الگو گیری از عناصر شخصیت آنها در واقع عناصر اسلام و انسان کامل واقعی است و تمام مردان و زنان مسلمان وغیر مسلمان جهان نیز می توانند ابعاد ارزشی، اخلاقی و حماسی این دو بزرگوار را با توجه به شرایط و مقتضیات روز، در زندگی خود پیاده و در مسیر فضیلت، علم و کمال پیش روند.
استاد حوزه علمیه قم،ادامه داد: زندگی مشترک این دو بزرگوار، نمونه ای از یک زندگی کاملا عاشقانه و آگاهانه و سرشار از ساده زیستی و مهرورزی، معنویت و عشق به پروردگار عالم است، و شناخت این پیوند سرشار از الگوهای زیبا وماندگار است.
الگو پذیری از زندگی ائمه گامی مهم در ترویج ازدواج آسان در جامعه است
حجتالاسلام غرویان تصریح کرد: این الگوگیری می تواند در جهت فرهنگ سازی به نسل جوان و ارائه الگو به آنان در جهت ترویج ازدواجهای آسان، ساده و معنوی، مؤثر بوده و معبری برای ایجاد محبت و علاقه در بین آنها خواهد شد.
عضو هیئت علمی مؤسسه امام خمینی (ره) با بیان اینکه داشتن معرفت به اهل بیت(ع)، محبت به آنها را در پی دارداظهار داشت:اهمیت و نقش ازدواج در خانواده یکی از مهمترین تأکیدات دین مبین اسلام است و ارج نهادن به این مقدسات، یکی از ارکان پایداری خانواده در جامعه می باشد.
وی با اشاره به اینکه زندگی حضرت زهرا (س) در سنین پایین و در نوچوانی ازدواج کردند عنوان کرد: فاطمه زهرا(س) در همان سنین نوجوانی توانست الگوی از عفت، پاکدامنی و حیا باشد که این نوع شخصیت و رفتار الهام گر یک اندیشه سازنده برای انسانهاست، و پیروی از این اندیشه سازنده انسان را به سوی رشد، تعالی و شکوفایی ارزشها هدایت و او را فردی مفید و ارزشمند در جامعه تبدیل می کند.
استاد حوزه علمیه قم خاطر نشان ساخت: انسان در زمان جوانی که غرایز و تمایلات نفسانی در وجودش اوج می گیرد می تواند با یاد و نام خدا و ایمان داشتن به ائمه اطهار (ع) دامنه عفت و حیا را که امری حیاتی در وجود انسان است در خود گسترش دهد و زمینه سعادت را از طریق الگو پذیری مناسب از زندگی این دو نور آسمانی برای دینا و آخرت خود کسب کند.
حجت الاسلام غرویان یادآور شد: بحث حفظ حجاب و حیا در جامعه کنونی ما امری است که انسان باید ابتدا از درون خود یک خود کنترلی را برنامه ریزی کرده تا بتواند در مقابل گناه وآلودگی خود را حفظ کند چرا که رسیدن به این هدف نیاز به یک ایمان قوی و انگیزه قوی برای حفظ حجاب و عفاف داشته و با نیروهای بیرونی نمی توان به درجه عفاف حجاب و حیا رسید.
داشتن عشق و علاقه در قالب حیا سبب تداوم و بقاء زندگی می شود
عضو هیئت علمی مؤسسه امام خمینی (ره) گفت: حضرت علی(ع) و فاطمه زهرا(س) زندگی خود را در کمال سادگی و در خانه ای اجاره ای با عشق و محبت سرشاری آغاز کردندکه این عشق و محبت طرفین به یکدیگر عنصر بقاء کانون خانواده است و باید از آن درس گرفت.
وی به آیه ای از قرآن در باب ازدواج که آمده شما ازدواج کنید خدا به شما برکت می دهد اشاره کرد عنوان داشت: در عصر کنونی اکثر جوانان به دنبال تامین امکاناتی هستند که شاید می توانند بعد از ازدواج نیز آنها را تهیه کنند و این اتلاف وقت و صرف هزینه های مازاد گاهی ضربه ای جبران ناپذیری به زندگی وارد می سازد چرا که انسان باید برای حفظ دین و ایمان و درون خود زندگی تشکیل دهد و بداند خداوند از فضل خود به او رزق و روزی عطا خواهد کرد.
داشتن حیا به شخصیت انسان ارزش و مقام می دهد
استاد حوزه علمیه قم مقوله حیا در زدندگی انسان را مهم دانست و افزود: چشمانِ به زمین دوخته، قامت فروتن و سر به زیر افکنده و صدایِ آرام مولا، حکایت از شرم و حیای بسیار دارد و این حیامندی، در تمام لحظات برپایی اتصال آسمانی او با همسرش و ازدواج مبارک او در چشمان مولا علی علیه السلام و فاطمه زهرا علیهاالسلام به چشم می خورد. این شرم زیبا و دلربا، تصویری است از ایمانی شگرف در وجود آن دو معصوم؛ که پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله فرمود: «حیا، تمام دین است» و این حیای آسمانی، تأییدی است بر ایمان و پاکی آن کس که به همسری برگزیده می شود که باید از آن الگو و درس گرفت.
عضو هیئت علمی مؤسسه امام خمینی (ره) تصریح کرد: اگر انسان در درون خودش برای خود ارزش و شخصیت قائل شود و وجود خود را مانند قطعه طلای باارزشی در جعبه ای به نام حیا محفوظ دارد هرگز آسیبی به او نخواهد رسید و همیشه وجودش برای او مهم و ارزشمند می باشد.
وی ادامه داد: عفت وحیا دو گوهر بهشتی در وجود انسان هستند که انسان می تواند با داشتن هر یک از آنها به وجود و شخصیت خود ارزش و مقام والایی ببخشند هماهنگونه که پیامبر اکرم(ص) به دلیل حجب و حیای والای فاطمه زهرا (س) لقب فداها ابوها یعنی پدر به فدایش باد را دادند و این نشانه بزرگی و کرامت انسان است.
استاد حوزه علمیه قم اظهار گفت: در جامعه امروز کسانی که عفیف ترند و گوهر حیا را در خود تقویت کرده اند از ارزش بالاتری برخوردار بوده عدم توجه به هر کدام از آنها در مسیر و راه زندگی می تواند صدمات و عواقب ناگواری را به همراه داشته باشد.
پایان پیام/
پروین سادات حسنی
نظر شما