جشنواره فیلم های کودکان و نوجوانان به پایان رسید

خبرگزاری شبستان: بیست و هفتمین جشنواره فیلمای کودکان و نوجوانان شب گذشته با اهدای جوایز برگزیدگان به کار خود پایان داد.

به گزارش خبرگزاری شبستان،آئین اختتاحیه جشنواره با حضور پرشور کودکان و نوجوانان اصفهانی شب گذشته در ورزشگاه گل نرگس اصفهان از راس ساعت 19:20 با اجرای یک نمایش آغاز به کار کرد.همچنین همزمان با پخش سرود جمهوری اسلامی در آغاز مراسم ،علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز وارد سالن شد .
 

پیش از آغاز مراسم حضور پرشور کودکان و نوجوانان اصفهانی به همراه خانواده هایشان موجب شد استقرار مدعوین در سالن مراسم با تاخیر مواجه شود.
 

بچه های مدرسه شین آباد که میهمان ویژه جشنواره کودک هستند در مراسم اختتامیه حضور داشتند و حضور آنها با استقبال کودکان اصفهانی همراه شد، علاوه بر میهمانان خارجی و داوران بین المللی جشنواره ، از مدیران و هنرمندان حاضر در مراسم می توان به حجت الله ایوبی رییس سازمان سینمایی،سیداحمدمیرعلایی دبیر جشنواره، دکتر سقائیان نژاد (شهردار اصفهان)، دکتر رفیعی (رئیس شورای شهر)، زرگر (استاندار اصفهان)،حسن نجاریان،نیکی کریمی،حسام نواب صفوی،پوران درخشنده،حامد بهداد، مهتاب کرامتی، غلامرضا آزادی، یدالله صمدی، فریال بهزاد، علی شاه حاتمی،رضا برجی، امیرشهاب رضویان، رابعه مدنی، علی معلم، مسعود کرامتی، مهدی باقربیگی، کیانوش عیاری،فرشته طائرپور، بهرام عظیمی، سیروس حسن پور، محمدرضا شریفی نیا، مهدی پاکدل، بهنوش طباطبایی، سعید ابراهیمی‌فر، علیرضا سبط احمدی، وحید نیکخواه آزاد، محمدرضا شیرخانلو، نگار نیکخواه آزاد، امیراسفندیاری، ترلان پروانه، جهانبخش سلطانی و... اشاره کرد.
 

در این مراسم سخنان دبیر جشنواره ، یکی از نخستین بخشهای مراسم پایانی بیست و هفتمین جشنواره بین المللی فیلم کودک و نوجوان بود .
 

سیداحمد میرعلائی در آغاز مراسم در جملاتی کوتاه با حاضرین سخن گفت . متن سخنان او به شرح زیر است :
 

همیشه سعی کرده ام مثل پدرم و مثل تمام آموزگارانی که از آنها نیکی ها را آموخته ام زندگی کنم ، بدون وابسته شدن به چیزهایی که می دانم موقتی است . چهارسال توفیق خدمت در بنیاد سینمایی فارابی را داشتم و سه سال اخیر وظیفه دبیری جشنواره بین المللی کودک و نوجوان به عهده من بود . با تمام توانم همراه همکاران بی ادعا و زحمتکشم در این مسیر تلاش کردیم و همگی کوشیدیم کم فروشی نکنیم . روزی که دبیری جشنواره را به عهده گرفتم حال و روز سینمای کودک مساعد نبود ، امروز هم هنوز از آن چه باید باشیم فاصله داریم اما لااقل می توانم بگویم سینمای کودک ایران از کمای ناخواسته رها شده است . کاروان سینمای کودک در مسیری روشن گام برداشته است و دیگر کسی را یارای توقف این راهیان نخواهد بود .

 

خاطرات خوب زیادی برای همه ما در سالهای اخیر ساخته شده است . از همدلی و همراهی و تلاش دسته جمعی گرفته تا دوستی درنا و پروانه و پناه بردن به دنیای کودکی و آرزوی صلح و آرامش برای تمام دنیا و باران و شادمانی . کاوران های مهر و دوستی که به تمام خاک وطن سرک کشیدند و پروانه وار کودکان نقاط دوردست ایران را در جشن بزرگ خودشان سهیم کردند ، و هزار و یک یادگار ماندگار دیگر .
 

شاید امشب وقت خداحافظی باشد و شاید شروعی دوباره برای جشنی باشکوه تر ، دست تک تک اهالی سینما به ویژه پروانه های مظلوم و دوست داشتنی سرزمین سینمای کودک را می فشارم که در این سالها بدون همراهیشان گام برداشتن من و ما ناممکن بود . از همکارانم در بنیاد سینمایی فارابی و ستاد اجرایی جشنواره کودک ممنونم که در این سالها همراهیشان پشتگرمی من بود ، ممنونم از این عزیزان که چند برابر توانشان کوشیدند و خارج از هر شرح وظایفی با جان و دل تلاش کردند . از امشب من هم مثل همه شما به عنوان یک همراه کوچک با جان و دل کنار کاروان سینمای کودک می مانم ، به امید فرداهای روشنی که کودکان ایران زمین خواهند ساخت . جشنواره امسال مزین به نام پیامبر عشق بود ، رسولی که عاشقانه کودکان را دوست داشت . با نام و یاد رسول خدا همه را به خدا می سپارم ، متبرک باد مجلس ما به نام نامی محمد (ص) ...
 

در این مراسم زیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از سازمان سینمایی خواست تا از سینمای کودک و فیلمسازان کودک حمایت کند.
 

علی جنتی در این مراسم روی سن رفت و ضمن یادآوری جایگاه فرهنگ و هنر در اصفهان گفت: هرگاه نام اصفهان به زبان می‌آید ناخودآگاه زیبایی و ظرافت در ذهن نقش می‌بندد. اصفهان پیشینه‌ای دیرینه در هنرآفرینی دارد. گویی این دیار را همزاد هنر آفریده‌اند تا هنرمندان فراوان در دامنش زاده و بالنده شوند. از دیرباز تاکنون بخش مهمی از تاریخ هنر ایران مدیون ذوق هنرمندان شهیر این شهر بوده است.

 

وی ادامه داد: اگر نبود سپاهان، نبود فضل هنر. برخی از هنرها در اصفهان متولد شده و در گردش ایام به نهایت تکامل رسیده است اما با این همه ساحت هنر پرور این دیار پذیرنده هنرهای نوپدید چون سینما نیز بوده است همانگونه که می‌دانید بسیاری از هنرمندان عرصه سینما از این کانون هنر سربرافراشته‌اند و افتخارات زیادی به‌ارمغان آورده‌اند. سینما در همین زمان کوتاه، گوی رقابت را از دیگر هنرها ربوده و به عنوان رسانه‌ای قدرتمند بیشترین ضریب نفود را دارد تا‌ جاییکه می‌تواند آموزه‌های خود را تا دورافتاده‌ترین نقاط عالم بگستراند. در این میان کودکان و نوجوانان تحت تاثیر این رسانه قراردارند.

 

وزیر ارشاد سپس با اشاره به تاثیر سینما روی کودکان خاطرنشان کرد: این تاثیر سریع و شگرف بر کودکان و نوجوانان در شکل‌گیری نسلی خشن و بی قید و بند موثر خواهد بود. ظرفیت معرفت‌سازی در هنر هفتم قابل چشم‌پوشی نیست. برای کشوری جوان و نظامی آرمان‌گرا مثل نظام جمهوری اسلامی استفاده از ظرفیت سینما در شکل‌گیری نسل آینده ضرورت دارد.

 

جنتی همچنین به رسالت جشنواره کودک اشاره کرد و گفت: یکی از رسالت‌های مهم سینمای کودک و نوجوان دفاع از حقوق قربانیان جنگ است و سینمای کودک نیازمند صلح و آرامش است. سینما می‌تواند ندای صلح طلبی کودکان ایرانی را به جهان برساند. وقتی فیلمنامه‌نویس، کارگردان یا تهیه‌کننده‌ای با عشق و علاقه پا به فیلمسازی کودک و نوجوان می‌گذارد باید از او حمایت کرد و من به مسئولان سازمان سینمایی توصیه می‌کنم از تولید فیلم کودک حمایت کنند.

 

وزیر ارشاد در پایان سخنانش از همه دست‌اندرکاران جشنواره فیلم کودک، مدیران، داوران کودک، صداپیشگان همزمان فیلم‌ها و نیز مسئولان برگزاری جشنواره در اصفهان تشکر کرد.
 

در بخش دیگری از مراسم امیر اسفندیاری معاون بین الملل بنیاد سینمایی فارابی و یکی از اعضای هیات انتخاب بخش بین الملل جشنواره امسال به همراه مایکی کانتولا انیمیشن ساز برجسته و برگزارکننده دوره تخصی فشرده انیمیشن برای کودکان ایرانی به روی صحنه دعوت شدند. اسفندیاری درباره تلاش مایکی برای ساخت انیمیشن در کارگاه آموزشی در طول مدت یک هفته گفت: ایشان استاد این رشته هستند و در کشورهای مختلف فعالیت داشتند. در عرض یک هفته دو انیمیشن شش دقیقه‌ای با بچه‌ها ساخته اند که یکی از آنها برای شما پخش می‌شود.


در ادامه، انیمیشن ساخته شده از سالن پخش شد و به شدت مورد استقبال مخاطبین جشنواره قرار گرفت . انیمیشن ساخته شده توسط کودکان ایرانی برای کودکان حاضر در سالن بسیار جذاب بود و نظر مدعوین را به خود جلب کرد.
 

در این بخش اسفندیاری به زیبایی با سنجد همراهی کرد و یادآوری نمود که هدیه ای به مایکی کانتولا به رسم یادبود اهداء می شود.
 

مایکی در ادامه پشت تریبون قرار گرفت و گفت:دوست دارم بچه هایی که با من کار کردند را همه ببینند و تشویقشان کنند .
 

در ادامه مراسم سنجد یادآور شد که کودکان شین آباد در جمع ما هستند و باید مراسم را ترک کنند که با تشویق حاضرین سالن را ترک کردند.
 

برای اجرای بخش اهداء جوایز سیفژ امیراسفندیاری به همراه علی معلم ، محسن چینی فروشان مشاور وزیر آموزش و پرورش و دبیرکل سیفژ و خانم امانوئلا پندیک داور منتخب سیفژ روی صحنه آمدند.


جایزه سیفژ به فیلم گنجشکک اشی مشی به تهیه کنندگی وحید نیکخواه آزاد و بنیاد سینمایی فارابی اهداء شد.
 

 

بیانیه 27 نفر داوران توسط نماینده آنها خوانده شد و در آن آمده بود: ما اعضای هیئت داوران که فرصت دوستی را که از فرهنگ ها و کشورهای مختلف دور هم جمع شدیم خوشحالیم در این جشنواره بهترین‌ها را انتخاب کردیم. هیئت داوران برای تصمیم گیری و انتخاب فیلم‌ها جلساتی طولانی داشت.
 

در ادامه هیئت داوران بین الملل روی صحنه آمدند. در این بخش جایزه ویژه هیئت داوران به فیلم «خانه ای با برجک» از اکراین اهداء شد. پروانه زرین بهترین فیلم آسیایی به فیلم «اوشین» از کشور ژاپن اهداء شد.
 

دبیر اول سفارت ژاپن پس از گرفتن این جایزه گفت: سلام می کنم به همه از این که جایزه را به اوشین اهداء شد، متشکرم. سلسه برنامه اوشین در ایران پخش شده و طرفدار زیادی دارد این فیلم به صورت سینمایی ساخته شد اگر مایلید این فیلم را ببیند خوشحال می شوم. برای نصب درنای کاغذی در اصفهان بسیار متشکرم .
 

در ادامه جایزه بهترین دستاورد فنی و هنری به فیلم «خانه ای با برجک» از اکراین اهداء شد.
 

پروانه زرین بهترین بازیگر به کوکونه امادا برای فیلم «اوشین» از کشور ژاپن اهداء شد.
 

پروانه زرین بهترین فیلم کوتاه به فیلم ماتی یونا از کشور ایتالیا اهداء شد.
 

پروانه زرین بهترین فیلمنامه به فیلم احسان عبدی پور برای فیلم «تنهای تنهای تنها» اهداء شد.
 

پروانه زرین بهترین کارگردانی به فیلم سید هادی محقق برای فیلم «او خوب سنگ می زند» اهداء شد.


هادی محقق گفت: من امشب را فراموش نمی کنم، همانطور که پدر و مادرم را فراموش نکردم. تشکر می‌کنم از هیئت داوران که فیلم را دیدند و انتخاب کردند.
 

پروانه زرین بهترین فیلم به ابراهیم اصغری برای تهیه فیلم «او خوب سنگ می زند» اهداء شد.
 

ابراهیم اصغری گفت: بچه های امروز ما خیلی شبیه به شهدا هستند چون پاک و زلال و بی ریا هستند. به پاس احترام شهدا یک دست و هورا بکشند.
 

در این بخش موسیقی زنده به انیمیشن پلنگ صورتی اختصاص یافت.
 

در قسمت دیگری از مراسم اختتامیه جشنواره با اجرای موسیقی پت و مت حاضرین در سالن خود را برای مسابقه سینمای ایران و اهدای جوایز آن آماده کردند.
 

برندگان بخش مسابقه سینمای ایران جشنواره در این جشنواره به شرح زیر جوایز خود را گرفتند:
برندگان بخش بلند سینمای ایران
الف) کاندیدای دریافت پروانه زرین بهترین فیلم بلند (تهیه‌کننده):
1. گنجشکک اشی‌مشی به تهیه‌کنندگی وحید نیکخواه‌آزاد
2. عملیات مهدکودک به تهیه‌کنندگی رویا شریف
3. تنهای تنهای تنها به تهیه‌کنندگی ابراهیم اصغری
4. او خوب سنگ می‌زند به تهیه‌کنندگی ابراهیم اصغری
* دیپلم افتخار بهترین فیلم (تهیه‌کننده) اهدا می‌شود به: خانم رویا شریف برای تهیه‌کنندگی فیلم عملیات مهدکودک
* پروانه زرین بهترین فیلم (تهیه‌کننده) اهدا می‌شود به: آقای ادریس عبدی‌پور برای تهیه‌کنندگی فیلم تنهای تنهای تنها
ب) کاندیدای دریافت پروانه زرین بهترین کارگردان:
1. تنهای تنهای تنها به کارگردانی احسان عبدی‌پور
2. گنجشکک اشی مشی به کارگردانی آقایان وحید نیکخواه‌آزاد، غلامرضا رمضانی، مسعود کرامتی
3. سفر زمان به کارگردانی امیرشهاب رضویان
* پروانه زرین بهترین کارگردانی اهدا می‌شود به: آقای احسان عبدی‌پور کارگردان فیلم تنهای تنهای تنها
ج)کاندیدای دریافت پروانه زرین بهترین فیلمنامه‌نویس:
1. او خوب سنگ می‌زند (سیدهادی محقق)
2. گنجشکک اشی مشی (وحید نیکخواه آزاد)
3. تنهای تنهای تنها (احسان عبدی‌پور)
* پروانه زرین بهترین فیلمنامه اهدا می‌شود به: آقای سید هادی محقق فیلمنامه‌نویس او خوب سنگ می‌زند
د) پروانه زرین بهترین فیلمنامه اقتباسی: هیئت داوران در این بخش جایزه‌ای را اختصاص نداد.
ه) کاندیدای دریافت پروانه زرین بهترین بازیگر کودک و نوجوان:
1. میثم فرهومند برای فیلم تنهای تنهای تنها
2. نگار نیکخواه‌آزاد برای فیلم گنجشکک اشی مشی
* دیپلم افتخار بهترین بازیگر کودک و نوجوان اهدا می‌شود به: خانم نگار نیکخواه‌آزاد برای بازی در فیلم گنجشکک اشی‌مشی
* پروانه زرین بهترین بازیگر کودک و نوجوان اهدا می‌شود به: آقای میثم فرهومند برای بازی در فیلم تنهای تنهای تنها
و) کاندیدای دریافت پروانه زرین بهترین دستاورد فنی و هنری:
1. آقایان امیر و کامران سحرخیز برای فیلم سفر زمان
2. آقایان ناصر چشم‌آذر و امیررضا معتمدی برای فیلم عملیات مهدکودک
* دیپلم افتخار بهترین دستاورد فنی و هنری اهدا می‌شود به:
1. آقای ناصر چشم‌آذر برای ساخت موسیقی فیلم عملیات مهدکودک
2. آقای امیررضا معتمدی برای ساخت جلوه‌های بصری فیلم عملیات مهدکودک
* پروانه زرین بهترین دستاورد فنی و هنری اهدا می‌شود به: آقایان امیر و کامران سحرخیز برای ساخت جلوه‌های بصری فیلم سفر زمان
ز) پروانه زرین جایزه ویژه هیئت داوران اهدا می‌شود به: آقایان غلامرضا رمضانی، مسعود کرامتی، وحید نیکخواه‌آزاد سازندگان فیلم گنجشکک اشی‌مشی
ح) پروانه زرین جایزه شهید بهنام محمدی اهدا می‌شود به: امیرحسین رفیعا برای بازی در فیلم تابستان طولانی
جایزه ویژه داوران کودک و نوجوان اصفهان اهدا می‌شود به عملیات مهدکودک (رویا شریف)
 

پایان پیام/.
 

کد خبر 302053

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha