آیا تنها دولتمردان جهادگران جبهه اقتصاد هستند؟

معاون فرهنگی سازمان اوقاف انتظار صرف از مسئولان برای جهاد اقتصادی را مانعی در تحقق اهداف دانست و گفت: عموم مردم جامعه هرچند اندک و مشارکتی باید با وقف در این جهاد، حضوری اثرگذار داشته باشند.

حجت الاسلام والمسلمین احمد شرفخانی، معاون فرهنگی سازمان اوقاف و امور خیریه درباره ارتباط سنت حسنه وقف با جهاد اقتصادی به خبرنگار شبستان گفت: وقف پدیده‌ای دارای ابعاد مختلف سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی است که تحقق سه بعد نخست همسو با نیات واقفان خیراندیش همچون سرپرستی ایتام و یا عزاداری برای اهل بیت (ع) نیازمند فعال بودن بعد اقتصادی است.

وی با بیان این مطلب که روزآمدی سازی موقوفات از نیازهای اصلی در افزایش بهره وری آن‌ها است، اظهارکرد: اصل موقوفه باید ماندگار باشد اما منافع آن باید در راستای نیات واقفان روزآمد شود در غیر این صورت بهره وری آن کاهش یافته و حتی به مرور زمان امکان از بین رفتن آن وجود دارد.

حجت الاسلام شرفخانی احیاء و افزایش بهره وری موقوفات را از عوامل تحقق مطالبه رهبری در راستای جهاد اقتصادی برشمرد و تصریح کرد: جهاد با کوشش روزمره متفاوت است و اگر بخواهیم در نوع اقتصادی آن آموزه‌های اسلام را سرلوحه کار قرار دهیم باید به وقف به عنوان اهرمی موثر در افزایش بهره وری از اموال عمومی و تحقق عدالت اجتماعی بهره بگیریم.

معاون فرهنگی سازمان اوقاف ادامه داد: اقتصاد اسلامی بر خلاف سایر مکاتب اقتصادی خارج از چارچوب‌های وحیانی اموال را مختص افراد و یا گروه‌های خاص نمی‌داند، چراکه مکتب اسلام به منظور تحقق عدالت اجتماعی و امکان استفاده مطلوب عموم افراد جامعه از مواهب سنت وقف را توصیه کرده است.

 

نیات واقفان باید به سمت نیازهای روز جامعه سوق داده شود

وی با تاکید بر لزوم هدفگذاری برای ایجاد موقوفات جدید بیان کرد: هم اکنون موقوفاتی مورد استفاده عموم قرار می‌گیرد که عمری میان 30 تا 900 سال از آن‌ها گذشته در حالی که جامعه امروز به موقوفاتی در عرصه‌های آموزشی، پژوهشی و ازدواج نیاز دارد از این رو باید کوشید تا نیت واقفان را به سمت نیازهای مبتلابه جامعه سوق داد.

حجت الاسلام شرفخانی ایجاد موقوفات جدید را از ضرورت‌های جهاد اقتصادی در عرصه وقف دانست و تاکید کرد: همسو با این رویکرد سازمان اوقاف با ابلاغ به تمامی ادارات استانی خود تشویق مردم برای ورود به عرصه‌های نوین وقف متناسب با نیازهای روز ایران اسلامی و در سطحی خرد‌تر نیازهای منطقه‌ای استانی را هدف قرار داده است.

 

وقف فقط به متمولان جامعه منحصر نمی‌شود

وی شکستن چارچوب ذهنی برخورداری از تمول مالی برای ورود به عرصه وقف را از دیگر رویکردهای سازمان اوقاف معرفی کرد و گفت: متاسفانه اغلب مردم بر این باور هستند که تنها باید افراد متمکن به وقف اموال خود بپردازند در حالی که سیره عملی معصومان (ع) نشان می‌دهد که فرد مسلمان می‌تواند از اموال خود هرچند به میزان ناچیز در راستای تحقق عدالت اجتماعی وقف کند.

معاون فرهنگی سازمان اوقاف با اعلام تلاش برای گسترش فرهنگ وقف‌های مشارکتی در میان مردم تاکید کرد: نگاه کلان به وقف از گسترش این سنت نبوی در جامعه جلوگیری می‌کند بلکه باید کوشید مردم را به سمت مشارکت در امور وقفی سوق داد تا موقوفات قشری و گروهی نیز توسعه بیابد.

وی افزود: باید توجه داشت در عرصه جهاد اقتصادی نباید تمامی نگاه‌ها متوجه مسئولان و دولتمردان باشد چون این نگاه یکسویه نتیجه‌ای در بر ندارد بلکه باید مردم نیز خود را در این میان سهیم بدانند که بهترین مصداق این مشارکت وقف اموال در مسیر تحقق عدالت اجتماعی و بهره‌مندی عمومی از سرمایه‌ها است.

حجت الاسلام شرفخانی ایجاد زیرساخت‌های فرهنگی را لازمه توسعه عرصه‌های اجتماعی، سیاسی و اقتصادی دانست و عنوان کرد: توسعه موقوفات نیز نیازمند فرهنگسازی‌های لازم است آنچنان که در سال 89 با تبلیغات رسانه‌ای و برگزاری همایش‌های متنوع میزان موقوفات کشور از میانگین 200 وقف سالانه به 4 برابر افزایش یافته است.

وی با بیان این مطلب که فرهنگسازی در راستای گسترش موقوفات در کشور از رویکردهای اصلی معاونت فرهنگی سازمان اوقاف در سال جهاد اقتصادی است، خاطرنشان کرد: همسو با این رویکرد در بودجه بندی ادارات استانی سهمی نیز برای تبلیغات فرهنگی و اجرای طرح جامع تبلیغ و ترویج این سنت حسنه در نظر گرفته شده است.

پایان پیام/

کد خبر 30255

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha