به گزارش خبرنگار شبستان، سیدحسن قاضیزاده هاشمی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در همایش روز جهانی غذا که در محل سالن اجلاس سران برگزار شد، گفت: در قرن 21 در کشورهای توسعهیافته، سیاستمداران توجه خود را به عوامل تأثیرگذار در سلامت معطوف داشتند که از جمله این موارد که سالانه ضررهای اجتماعی و اقتصادی قابل توجهای را به دولتها تحمیل میکند تغذیه نامناسب و مواد غذایی غیراستاندارد است.
وی افزود: تغذیه نامناسب منجر به کاهش سطح ایمنی، اختلال در تکامل ذهنی و نهایتا کاهش توان بهرهوری میشود.
وی با اشاره به اینکه مشکل ما این است که مداخلات در سیستم قضایی به ندرت با هدف اولیه تغذیه طراحی میشود، گفت: کاهش سوءتغذیه نیازمند مداخلات تکمیلی در بخش کشاورزی، مدیریت منابع و آموزش بهداشت عمومی است.
وزیر بهداشت ادامه داد: امروزه دسترسی به غذای سالم جزء وظایف دولتها محسوب میشود و امنیت اجتماعی، تغذیه و ایمنی غذا موضوعاتی بههم مرتبط هستند که همه در سلامت عمومی نقش ایفا میکنند.
وی با بیان اینکه بیماریها با منشأ مواد غذایی منجر به سوءتغذیه شده است خاطر نشان کرد: از یک سو بیماریها با منشأ مواد غذایی و از سویی دیگر سوءتغذیه فرد را به عفونت و بیماریهای صعبالعلاج مبتلا میکند.
به گفته وزیر بهداشت، مواد غذایی از طریق ایجاد خطر شیمیایی، فیزیکی و بیولوژیک میتواند آثار زیانباری را بر جای بگذارد.
وی خاطرنشان کرد: طی سالهای اخیر به موازات افزایش جمعیت، عدم دانش کاربردی در ایمنی مواد غذایی، روشهای بازرسی، کنترل سنتی و انواع تخلفات به مهمترین ساختار این مواد غذایی به عنوان دغدغهای برای کشورهای در حال توسعه تبدیل شده است.
وی چالشهای جدید را در این حوزه تجاریشدن غذا، تغییر در روش زندگی، مسافرتهای غیرمدنی، آلودگی محیطی و تغییر آب و هوا دانست و گفت: همچنین استفاده از افزودنیهای غیرمجاز نیز یکی دیگر از این چالشهاست که کمتر مورد توجه قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه در برخی کشورهای صنعتی 30 درصد مردم بر اثر بیماریهای ناشی از مواد غذایی جان خود را از دست میدهند، گفت: 20 نفر در هر میلیون به دلیل ابتلا به بیماریهای سالمونلا جان خود را از دست میدهند و مقاومت آنتیبیوتیک یک خطر جدی پیشروی وزارت بهداشت است، خطری که برای سلامت عمومی یک تهدید محسوب میشود.
به گفته وزیر بهداشت، مصرف آنتیبیوتیکها در مواد غذایی و برخی دیگر به دلیل استفاده نادرست و بیش از حد آنتیبیوتیک برای درمان بیماریها دغدغه جدیدی را ایجاد کرده است.
وی خاطرنشان کرد: وجود مواد شیمیایی در غذا خطر جدی از جمله آژنتهای غذایی در حال افزایش است که کمتر به آنها دقت میشود.
پایان پیام/
نظر شما