جشن سی سالگی جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران شب گذشته برپا شد

سی امین جشنواره بین المللی فیلم و تهران با استقبال فیلمسازان افتتاح شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، شب گذشته – دوشنبه 22 مهر ماه - طی مراسمی با حضور مسولین فرهنگی کشور، فیلمسازان، هنرمندان، داوران جشنواره، میهمانان بین الملل و اصحاب رسانه و خبر از ساعت 19 در سالن شماره 3 پردیس سینما ملت افتتاح شد.

 

این مراسم که در پردیس سینمایی ملت با حضور جمعی از مدیران ارشد سینمایی کشور برگزار شد، پس از قرائت آیاتی از قرآن مجید توسط قاری آقای حاجیان و پخش سرود جمهوری اسلامی، مجری برنامه با خیر مقدم گفتن به همه ی حضار و مهمانان افتتاحیه آن ها را به دیدن ویدیو کلیپی دعوت کرد.

 

این ویدیو کلیپ مروری بر اتفاقات بیست و نهمین جشنواره فیلم کوتاه تهران بود و در آن مروری شد بر دوره بیست و نهم جشنواره .

 

هاشم میرزاخانی، دبیر جشنواره فیلم کوتاه تهران به دعوت مجری به روی سن آمد و سخنان خود را با خیر مقدم گفتن به مهمانان از جمله حجب الله ایوبی، رئیس سازمان سینمایی، محمد مهدی عسگرپور ، اساتید و سرپرستان انجمن سینمای جوانان و مهمانان، فیلمسازان و هنرمندان، اصحاب رسانه و میهمانان بخش بین‌الملل آغاز کرد. او با اعلام این که 4496 فیلم از اقصی‌نقاط ایران و جهان به سی‌مین جشنواره فیلم کوتاه ارسال شده است، یادآور شد 109 کشور در این جشنواره شرکت داشته اند.دبیر جشنواره در ادامه گفت:سی‌ امین دوره این جشنواره در پیش روست و این جشنواره به سی سالگی رسیده است برای همین باید از مدیرعامل هایی که از ابتدا تاکنون بودند و تمام کسانی که برای این جشنواره زحمت کشیدند، تقدیر و تشکر کرد.

 

افق نو :دبیر جشنواره با بیان این که امیدوارست بخش افق نو در جشنواره های بعدی هم باقی بماند گفت: این بخشی است که سینما را به فیلم‌های کوتاه پیوند می زند. در این بخش آثار بلند بچه هایی که از همین انجمن سینمای جوان شروع به کار کرده‌اند به نمایش درمی‌آید. فیلم "سر به مهر" به کارگردانی هادی مقدم دوست که از دانش آموختگان دفتر تهران است و هم اکنون نیز در این مرکز به تدریس می پردازد، فیلم "تنهای تنهای تنها" به کارگردانی احسان عبدی پور که از دانش آموختگان دفتر بوشهر، فیلم "گهواره ای برای مادر" به کارگردانی پناه برخدا رضایی که از دانش آموختگان دفتر اراک، فیلم "دربند" که مدیر فیلم‌برداری آن هومن بهمنش از دانش آموختگان دفتر رشت و فیلم "دهلیز" که مدیرفیلم برداری آن مهدی جعفری از دانش آموختگان دفتر نجف آباد است از جمله فیلم هایی هستند که در این بخش به نمایش درمی‌آیند.

 

سنگینی بخش خصوصی در تولید فیلم های کوتاه:هاشم میرزا خانی با مخاطب قرار دادن حجت الله ایوبی گفت: بچه های فیلم کوتاه، بچه های با استعدادی هستند که شرایط لازم را نداشته‌اند. در ادامه اعلام کرد: 68 درصد آثار رسیده یعنی 1358 فیلم بخش مسابقه ایران در بخش خصوصی ساخته شده‌اند و فقط 32 درصد این آثار در بخش دولتی مانند حوزه هنری، مرکز گسترش سینمای مستند انجمن سینمای جوانان، سازمان صدا و سیما و ادارات کل ارشاد ساخته شده‌اند. این نشان می دهد جوانان ما چقدر به سینما علاقه دارند و برای ساخت فیلم‌هایشان از جیب خودشان هزینه کرده‌اند.من امیدوارم فضایی ایجاد شود که این بچه ها دیده بشوند و بچه های سینمای کوتاه شایسته حمایت بیشتری هستند.

 

 

بعد از صحبت های دبیر جشنواره، ویدیو کلیپی با موضوع مروری بر سی‌ امین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران به نمایش درآمد. این ویدیو کلیپ شامل بخش های مختلف جشنواره امسال از جمله بخش مسابقه سینمای ایران، بین الملل، جهان اسلام، 30نمای کوتاه از 30نما،سینمای کودک، بخش نقد و بررسی فیلم های کوتاه به سرپرستی علی علایی با حضور طهماسب صلح، رامتین شهبازی، نقی نعمتی، هادی مقدم دوست و منوچهر اکبرلو به عنوان منتقدین این جلسات ،بخش افق نو، فیلم های کوتاه از کارگردانان سینمای بلند، برگزیدگان فیلم اولی‌ها، مروری بر فیلم های کوتاه اسپانیا، زاویه پنهان، مروری بر انیمیشین جهان، دنیای پیرامون (5 قاره) و سمینارهای آموزشی بود.

جشنواره فیلم کوتاه، جز معدود جشنواره های است که فقط جشنواره برای جشنواره نیست

 

حجت الله ایوبی، رئیس سازمان سینمایی به دعوت مجری برنامه به روی سن آمد و گفت: به نظر من جوان ایرانی، جوانی‌ست با کلی استعداد و ذوق که من به آن باور دارم و این جشنواره فرصت اندکی است تا این جوانان در آن دیده بشوند.

 

رئیس سازمان سینمایی ضمن تقدیر از برگزارکنندگان جشنواره و هیات داوران افزود: من در موقعیت های بسیاری میزبان بوده ام و می‌دانم میزبانی سخت است و جشنواره فیلم کوتاه، جز معدود جشنواره های است که فقط جشنواره برای جشنواره نیست. بلکه جشنواره ایست از دل فرهنگ ها و قومیت های مختلف که برای ارتقاء سینمای کشور برگزار می شود. او با اشاره به این که سعی خواهد کرد تا هرگز سینما و سینماگر ایرانی کوچک شمرده نشود، گفت: مدیریت انجمن سینمای جوانان نباید بگذارد که انقطاع بین نسل ها رخ بدهد و کسانی که از این جا رفته‌اند فراموش بشوند.

 

با پایان سخنرانی ایوبی تیزر دومین جشنواره فیلم اولی های انجمن سینمای جوانان ایران به نمایش در آمد و سپس احمد کاوری نماینده داوران جشنواره فیلم اولی ها به قرائت بیانیه هیئت داوران پرداخته و ده برگزیده جشنواره فیلم اولی ها لوح تقدیر و جوایز خود را از دبیر جشنواره فیلم اولی ها و ریاست سازمان سینمایی دریافت کردند.

 

ادامه بخش برنامه افتتاحیه جشنواره نمایش فیلم کوتاه کمی آنطرفتر ساخته سجاد سلیمانی یکی از فیلمسازان فیلم اولی بود که پس از آن از 9 استاد نمونه انجمن آقایان: سید مهدی رضوی زاده دفتر کاشان/احمد دادرس فیاضی دفتر مراغه/فرهود بحری کرمی دفتر تبریز/دکتر افشین عموزاده دفتر رشت/سیاوش گلشیری دفتر اصفهان/احسان سلطانیان دفتر اصفهان/محمد ناصری دفتر تهران/داود رضایی دفتر تهران/دکتر محمد علی بیدختی دفتر بیرجند ومحمد ناصری/ داود رضایی به بهانه برگزاری جشنواره فیلم اولی ها تقدیر شد.

 

اجرای موسیقی سنتی گروه دربندی ادامه بخش برنامه افتتاحیه بود که با استقبال حاضران مواجه شد و همچنین ویدیو کلیپی از عماد عامری خواننده و آهنگساز به نمایش در آمد.

 

سومین بخش تقدیر جشنواره به تقدیر از سه سرپرست دفتر انجمن با بالاترین سابقه خدمت در انجمن اختصاص داشت که در این بخش نیز با اهدای لوح و هدیه از خدمات آقایان مسعود امامی سرپرست دفتر گرگان با 28 سال سابقه خدمت، سعید عبدالحمیدی سرپرست دفتر اراک با 27 سال خدمت و رضا بهمنی سرپرست دفتر کاشان با 26 سال خدمت تقدیر شد

 

و در ادامه مراسم رونمایی از تمبر جشنواره با حضورحجت ا.. ایوبی، هاشم میرزاخانی، داوران و مهیمانان بخش بین الملل انجام شد و در نهایت سی امین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران با فوت کردن شمع سی سالگی توسط دکتر احمد الستی آغاز شد.

 

قابل ذکر است در ادامه برنامه نمایشگاه سی سال جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران شامل سی قاب عکس 70*100 نمایشگاه با حضور میهمانان افتتاح شد و از کتاب جشنواره سی ام و جلد کتاب سی سال جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران رونمایی شد.

 

کتاب سی سال جشنواره فیلم کوتاه تهران به اهتمام مسعود نجفی و زیر نظر روابط عمومی انجمن سینمای جوانان ایران منتشر می شود که مجموعه ای از پوسترهای سی دوره، اسامی داوران و گروه های اجرایی جشنواره، آثار به نمایش در آمده، بخشهای جنبی ، برگزیدگان؛ تندیس ها، فرازهای هر دوره و در مجموع سی سال جشنواره درمجموعه ای نفیس است.

 

بیانیه هیئت داوران دومین جشنواره فیلم اولی ها:

جشنواره فیلم اولی ها رویکردی است در راستای راه اندازی و ساختارمند نمودن دوره های آموزشی فیلمسازی در سراسر ایران و برای تکمیل نمودن این مسیر صورت پذیرفته است. از ویژگیهای اساسی این جشنواره امکان بررسی عینی کیفیت آموزش های ارائه شده در دفاتر مختلف انجمن در سطح کشور و همچنین یافتن استعدادهای جوان در عرصه فیلمسازی است.

 

دومین جشنواره فیلم اولی ها در مقایسه با اولین دوره آن با رشد کمی قابل توجه از آثار ارائه شده به جشنواره روبرو است. این در حالی است که کیفیت آثار نیز رشد قابل توجه ای داشته است به گونه ای که انتخاب داوران در اولین دوره تنها به بیست فیلم رسید که از بین آن ده فیلم تقدیر شد ولی در این دوره تعداد فیلمهای انتخاب شده برای بخش مسابقه از میان حدود 500 فیلم رسیده به هفتاد فیلم افزایش یافته است. از دگر سوی در بین فیلمها، آثاری یافت می شود که قد و اندازه آن فراتر از یک فیلم اولی است که این خود جای بسی امیدواری به این نسل نو پای سینمای ایران است.

 

در این میان کیفیت آثار تولید شده نیز ارزیابی قابل توجه ای از نقاط قوت و ضعف دفاتر مختلف سینمای جوان در سطح کشور به روشنی ارائه می دهد.

 

به هر ترتیب هیات داوران این دوره از جشنواره حقیقتا از کلیت آثار ارائه شده به عنوان فیلم های اولی فیلمسازان جوان تازه آموزش دیده ارزیابی مثبتی ارائه دادند.

 

با توجه به اهداف جشنواره و شرکت کنندگان آن هیئت داوران برای داوری آثار ملاک ها و معیارهایی داشته اند که دو مورد از مهمترین آنها به شرح زیر است

 

نخست این که هر فیلم باید بیانگر توان فیلمساز در به کار گیری فنون اصلی فیلمسازی باشد که به صورت علمی در دوره ی آموزشی خود گذرانده است. بنابراین سنت شکنی ها و عدول از قواعد به تجربه‌ های بعدی و پس از اثبات توان فیلمساز واگذار می گردد.

 

دیگر توان فیلمساز در یافتن موضوعاتی نو و برخورد خلاقه تر با آن.

 

در ادامه هیئت انتخاب و داوران جشنواره لازم می داند که نکاتی را برای هنرجویان تاکید کند:

1- پرهیز از تکرار شتابزده‌ی ایده‌ها و موضوعات رایج در سینمای حرفه‌ای کشور .

2- به هنرجویان توصیه می‌شود تا عدم توان خویش در کاربرد اصول فیلمسازی را کهنه شدن اصول نام گذاری نکنند و در ابتدا با ساخت فیلمهای اول خود این توان را اثبات کنند.

3- هنرجویان باید تفاوت فیلمهای کوتاه را با فیلمهایی بلندی که کوتاه شده اند به خوبی دریابند.

4- و نهایت این که سینما پیش از آن که یک موضوع باشد یک بیان است پس زبان شخصی و پخته‌ی فیلمساز بیش از موضوع فیلم او اهمیت دارد. پس هنرجویان باید تلاش کنند تا روش‌های خلاقه برای بیان پیدا کنند چرا که در غیر این صورت حاصل کار روشهای تکراری و فیلمهایی مشابه هم خواهد بود که در میان آثار تولیدی ردپای آنها به وضوح دیده می‌شود.

 

امیدواریم این حرکت نوپای انجمن سینمای جوانان در مسیر پیش روی فعالیتهای آن همچنان به قوت ادامه یابد.

 

با بهترین آرزوها. هیئت انتخاب و داوری دومین جشنواره‌ی فیلم اولی ها/احمد کاوری/روح الله شمقدری/ سعید شاه حسینی

 

اسامی برگزیدگان دومین جشنواره فیلم اولی ها:

دیپلم افتخار دومین جشنواره فیلم اولی ها اهدا می شود به آقای سجاد سلیمانی برای فیلم داستانی "کمی آنطرفتر"هنرجوی دفتر تهران

دیپلم افتخاراهدا می شود به خانم حلیمه یوسف پوربرای فیلم داستانی "تا نخواهد او" هنرجوی دفتر بیرجند

دیپلم افتخاراهدا می شود به آقای غلامرضا جعفری برای فیلم داستانی "بومرنگ"هنرجوی دفتر اصفهان

دیپلم افتخاراهدا می شود به آقای محمد عسگری خواه رودسری برای فیلم داستانی "روزی پسری بود"هنرجوی دفتر رشت

دیپلم افتخاراهدا می شود به آقای محمد قضاوی خوراسگانی برای فیلم داستانی "رابطه"هنرجوی دفتر اصفهان

دیپلم افتخار اهدا می شود به آقای محمدامین عسکری برای فیلم داستانی "سابقه یک موجود زنده"هنرجوی دفتر تهران

دیپلم افتخاراهدا می شود به آقای سیدامیررضا سید زاده برای فیلم داستانی "سایه شک"هنرجوی دفتر اصفهان

دیپلم افتخاراهدا می شود به آقای امیر گلشنی برای فیلم داستانی "خورتدان"هنرجوی دفتر تبریز

دیپلم افتخاراهدا می شود به خانم عفت قنبری فام برای فیلم مستند "ساز حلبی"هنرجوی دفتر مراغه

دیپلم افتخاراهدا می شود به آقای محسن روشن روان برای فیلم مستند "شهر آرام"هنرجوی دفتر کاشان

 

پایان پیام/

کد خبر 303289

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha