عید قربان روز وارستگی از تعلقات دنیوی و اتصال به معبود است

خبرگزاری شبستان: مسئول دفتر نهاد رهبری در دانشگاه های آزاد کهگیلویه وبویراحمد، عید بزرگ قربان را روز وارستگی از تعلقات دنیوی و اتصال به معبود عنوان کرد و همگان را به شرکت در نماز این روز دعوت کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از یاسوج، حجت الاسلام سیدحکمت الله هاشمی پور، مسئول دفتر نهاد رهبری در دانشگاه های آزاد کهگیلویه وبویراحمد، امروز(23مهر)در جشن عید قربان که در یاسوج برگزار شد با اشاره به اینکه انسان نباید از رحمت خدا ناامید باشد، گفت: حضرت امام جعفر صادق(ع) فرمودند: اگر کسی در ماه مبارک رمضان مورد مغفرت الهی قرار نگیرد غفران برای او نیست مگر آنکه عرفه را درک کند.

 

وی با اشاره به اینکه از ویژگی های روز عرفه دعا و نیایش به درگاه ربوبیت است، تصریح کرد: بر این اساس پیشوایان معصوم(ع) با استفاده از موقعیت معنوی روز عرفه، مردم را به راز و نیاز و تقویت پیوند با سرچشمه کمالات ترغیب و تشویق می کردند؛ چرا که اساس شخصیت حقیقی انسان و ارزش او به اندازه ارتباطش با خداوند متعال تعیین می شود.

 

حجت الاسلام هاشمی پور گفت: امام حسین(ع) با استفاده از فضای معنوی روز عرفه در صحرای عرفات و در دامنه کوه جبل الرحمه مناجات زیبای خود را زمزمه کرده و آوای ملکوتی اش نه تنها در میان حاجیان خانه خدا در صحرای عرفات طنین انداز بود؛ بلکه آن نیایش های عاشقانه در طول تاریخ، دل های مشتاق را تحت تاثیر قرار داده است.

 

این مسئول افزود: آنچه از روایات و دعاهای اهل بیت(ع) در این روز به دست می آید نشانگر آن است که پروردگار هستی این روز را برای مناجات خود انتخاب کرده و نعمت های مادی و معنوی خود را در روز عرفه بر بندگانش ارزانی داشته است.

 

حجت الاسلام هاشمی پور توجه به معنویت و ارتباط با خدا و توسل به اولیاء الهی می تواند جامعه را در برابر گناه و آسیب ها بیمه کند.

 

وی در ادامه با بیان اینکه در فرهنگ اسلامی عید قربان از اهمیت و ارزش بسیار بالایی برخوردار است، گفت: عید قربان به معنای بازگشت انسان به مقام تقرّب الهی که این مقام در سایه مبارزه با هواهای نفسانی و در پرتو تهذیب، خودسازی و بهره وری از فرصت های ناب به دست می ‌آید.

 

مسئول دفتر نهاد رهبری در دانشگاه های آزاد کهگیلویه وبویراحمد گفت: حضرت ابراهیم (ع) به وسیله ذبح حضرت اسماعیل (ع) اوج ارادت و بندگی خود را نسبت به خدا نشان داد و از این امتحان سخت سربلند خارج شد.

 

وی با بیان اینکه قربان به معنای نزدیک شدن انسان به هدف است، اظهار داشت: حضرت ابراهیم (ع) با توجه به امر خدا در این روز همه حجاب ‌ها و پرده ‌ها را کنار زد و به خدا نزدیک شد و به همین دلیل عید قربان به این عید معروف شده است.

 

حجت ‌الاسلام هاشمی پور عنوان کرد: حضرت ابراهیم (ع) در روز عید قربان هر علت و وسیله ‌ای که سبب ایجاد فاصله بین انسان و خدا می ‌شد را قربانی کرد تا به خدا نزدیک ‌تر شود.

 

وی با بیان اینکه عید قربان نشانه اوج ارادت و بندگی بندگان است، گفت: به همین دلیل در روز عرفه باید با عبادت و روزه ‌داری زمینه دستیابی به نزدیکی و قرب الی الله را فراهم کنیم.

 

مسئول دفتر نهاد رهبری در دانشگاه های آزاد کهگیلویه وبویراحمد با اشاره به فلسفه قربانی کردن در روز عید قربان، گفت: در حقیقت قربانی گوسفند به معنای این است که حضرت ابراهیم (ع) مادیات و ظواهر دنیوی را در راه خدا ذبح و فدا کردند.


پایان پیام/

 

کد خبر 303343

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha