فرهنگ اهل بیت(ع)، راه حل بی اخلاقی های ورزشی

خبرگزاری شبستان: اسلام همانگونه که بر ورزش تاکید می‌کنند بر پایبندی انسان‌ها به اخلاق و معنویت نیز توجه بسیاری می‌نماید و این امر را وسیله‌ای جهت جلوگیری از انحراف ورزش‌کاران می‌داند.

به گزارش سرویس دیگر رسانه ها خبرگزاری شبستان به نقل از شفقنا، بی شک ورزش یک عنصر فرهنگی و ابزاری تاثیر گذار در خدمت رشد و توسعه همه جانبه به ویژه صفات اخلاقی است.

ورزش عاملی سازنده برای سعادت و پیشرفت یک جامعه است بسیاری از متفکران معتقدند که جامعه ای می تواند درست فکر کند که سالم، تندرست و شاداب باشد. لذا ورزش که عامل مهمی در تندرستی هر جامعه ای به شمار می رود نیاز به یک فرهنگ غنی برای تاثیر گذاری در این عرصه دارد.

به طور کلی انسان از همان ابتدای پیدایش، با ورزش ارتباط داشته است. انسان‌های نخستین زمانی که به شکار می‌رفتند ناچار به دویدن و دنبال کردن شکار بوده و این امر خود به نوعی ورزش محسوب می‌شد.

در دوران اشتغال انسان به کشاورزی نیز تمام تحرکات جسمی او نوعی ورزش بود، ورزش در زندگی انسان همیشه وجود داشته و در دوران حکومت‌های باستانی در ایران نیز نقش داشته است، به طور مثال در دوران اشکانیان به سوارکاری توجه می‌شده و در دوران ساسانیان به شطرنج و ورزش‌های دیگر توجه می‌شد.

پس از ظهور ادیان الهی به ویژه دین مبین اسلام و پیامبر اکرم(ص) بر امر ورزش تاکید بسیاری نموده است،اسلام همانگونه که بر ورزش تاکید می‌کنند بر پایبندی انسان‌ها به اخلاق و معنویت نیز توجه بسیاری می‌نماید و این امر را وسیله‌ای جهت جلوگیری از انحراف ورزش‌کاران می‌داند.

اخلاق عامل مهمی جهت پرورش روح انسان است و ورزش عامل مهمی جهت پرورش جسم، پس هر دو لازم و ملزوم یکدیگر بوده و از یکدیگر جدا ناپذیرند، در جوامع اروپایی تنها به ورزش به عنوان عاملی جهت پرورش جسم و رسیدن به قهرمانی توجه می‌شود و حتی به ورزشکاران به عنوان کالایی برای خرید و فروش نگاه می‌شود ولی در جامعه ما که ورزش همراه با روحیه ایثار و جوانمردی باعث ظهور شخصیت‌های بزرگی همچون پوریای ولی و تختی شده است.

داستان زندگی قهرمانان ورزشی، سرشار از تلاش و پشتکار در زندگی ، استقامت در برابر شکست ها ، خلاقیت و خطر کردن برای دست یابی به پیروزی های بزرگ است و از رهگذر زندگی آن ها می توان به ایده ها و الگوهای ارزشمندی برای زندگی دست یافت.

متاسفانه در جریاناتی که اخیرا در ورزش کشور می گذرد نشانه های این اخلاق پهلوانی، گذشت، سعه صدر و... کمتر دیده شده است.

این مسئله باعث شده است که از مسیر جوانمردی و پهلوانی خارج شویم و به جای کمک به یکدیگر مدام بر طبل اختلاف بکوبیم.

ای کاش ورزشکاران و دست اندرکاران ورزشی کشورمان کمی هم به سیره اهل بیت (ع) و بزرگان دینی خود نگاهی کنند تا درسی برای این روزهای خود بگیرند.

اهل بیت (ع) با پیمودن سیره نبی مکرم اسلام و هم اطاعت از قرآن کریم به معنای واقعی راه و رسم زندگی را به ما آموخته‌اند و به بشریت یاد داده‌اند که چگونه می‌توانند از حقانیت خود دفاع کنند.

اهل بیت با بی‌اعتنایی به دنیا و توجه به احکام الهی و روز جزا در حقیقت سیره و سلوکی را برای همه ما به یادگار گذاشتند تا در هر بخشی از زندگی خود با تکیه بر خداوند و چهره نورانی اسلام بتوانیم به سمت یک واقعیت همیشه فروزان حرکت کنیم.

بی شک تکیه بر فرهنگ اهل بیت(ع) جامعه اسلامی و بشریت را در برهه‌های مختلف تاریخی از خطر و آسیب جدی مصون نگه داشته است. بنابراین می توانیم به عنوان یک ورزشکار مسلمان، ما نیز با پیروی و درس گرفتن از این فرهنگ غنی از بسیاری از مشکلات و بی اخلاقی ها در جامعه ورزشی خودمان جلوگیری کنیم.
 

کد خبر 304076

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha