اساسی ترین نقش کانون های فرهنگی هنری، رونق مساجد است

خبرگزاری شبستان:مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد البرز با تاکید به اهمیت فعالیت کانون ها گفت:اساسی ترین نقش کانون های فرهنگی در رونق مساجد است.

حجت الاسلام سید اکبر موسوی، مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد البرز در مصاحبه با خبرگزاری شبستان از البرز در خصوص نقش کانون ها در رونق مساجد گفت:اساسی ترین نقش کانون ها رونق مساجد است.

 

حجت الاسلام موسوی، با اشاره به فعالیت کانون ها طی شش ماه سال گذشته در استان البرز اظهار کرد: همانطور که مقام معظم رهبری نیز در خصوص شعار امسال فرمودند، سال جاری سال حماسه اقتصادی و حماسه سیاسی است، با توجه به این مبحث براساس برنامه ریزی انجام شده در خصوص اتفاق بزرگ 24 خرداد که حماسه سیاسی خلق شد ما حضور و وحدت رویه کانون های مساجد را در انتخابات شاهد بودیم، تا آنجا که حداقل امکانات کانون ها همچون دستگاه فکس، رایانه و صندلی و مکان کانون در اختیار اعضای ستاد انتخابات قرار گرفت.

 

وی ادامه داد:این فعالیت های اجتماعی در مواقع مختلف با حضور پرشور و یک جانبه خود اعضای کانون ها بوده است، که این مطلب عمق درک و باور مسجد محوری و دینمداری را در میان آنان نشان می دهد.

 

این مسئول با بیان این مطلب که کانون ها نقش اساسی در بحث اوقات فراغت دارند توضیح داد: در زمینه اوقات فراغت کانون های فرهنگی هنری مساجد این استان سهم به سزایی دارند، اوقات فراغت از ذی قیمت ترین فصولی است که نوجوان و جوان به واسطه حفظ و استفاده موثر از آن پتانسیل های خود را بصورت بالفعل در می آورد.

 

بر پایه این مصاحبه این مسئول توضیح داد: مساجد برترین گزینه برای پر کردن این اوقات گرانبها هستند و اهمیت این مسئله از دغدغه های متولیان این نهاد است و دبیرخانه های فرهنگی هنری مساجد استان البرز متولیان و فعالان در زمینه حفظ اوقات فراغت هستند، به همین منظور و با هدف جذب حداکثری جوانان به مساجد، تابستانی که گذشت برنامه هایی چون اختصاص 250هزار تومان به هر کانون فرهنگی و در صورت فعالیت بیشتر تا سقف 500هزار تومان تخصیص داده شد، همچنین مبلغ 100هزار تومان برای اردوهای ورزشی و علمی و مبلغ 50هزار توامن به منظور مایحتاج مشارکتی قرار داده شده است.
 

وی تصریح کرد:مساجد محور و ستون باورهای دینی ما هستند، تربیت کودکان نیزدر این محیط مقدس ضامن سلامت اجتماع استٰ به همین منظور در شب های لیله القدر پخش فیلم های مذهبی، داستان خوانی قرآنی، همچنین کارگاه نقاشی، کاردستی و تفسیر جوشن کبیر و در پایان قرآن بر سر گذاشتن کودکان از جمله برنامه های کانون ها بود.


این مسئول ادامه داد:یکی از اتفاقات خوب در شش ماهه سال جاری آغاز فعالیت معاونت امور بانوان دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد البرز با رویکرد تعالی بخشی به فعالیت مسجدی بانوان استان بودٰ با توجه به اینکه یکی از اولویت های اجرایی براساس نیاز سنجی این استان راه اندازی امور بانوان بود، از ابتدای خرداد به صورت رسمی این معاونت آغاز به کار کرد.
 

امام جماعت مسجد حجت ابن الحسن عسگری(ع) ادامه داد: از دیگر برنامه های کانون ها اجرای طرح قرآنی 1447 با حضور هزارنفر از اعضای کانون های مساجد استان البرز در تابستان سال جاری بود، که با موفقیت برگزار شد، به منظور اجرای این طرح ملی قرآنی بیست کانون از کانون های مساجد این استان مجری طرح تفسیر کوتاه بودند و در این زمینه همکاری بسیار چشمگیری داشتند، که این کانون ها در شهرهای کرج، ساوجبلاغ، ماهدشت، نظرآباد، اشتهارد و فردیس هستند، همچنین 38 کانون فرهنگی مساجد مجری قرآنی 1447 با محوریت جزء 29 بودند که در مجموع 657 نفر در این طرح حضور یافتند.


حجت الاسلام موسوی، ادامه داد: در زمینه اردوهای آموزشی و علمی اردوی اندیشه های آسمانی هم در واحد خواهران و هم برادران برگزار شد که خواهران در طرح اندیشه های آسمانی در سطح کشور رتبه برتر را بدست آوردند، همچنین در انتهای تابستان اردوی 2روزه ای مختص برادران داشتیم به شهر همدان و در آنجا با جانبازی که به جای شهید خرم جاه معرفی شده بود دیدار و گفتگو کردند و از موزه دفاع مقدس آن دیار دیدن کردند.


مدیر ستاد اقامه نماز در ادامه در خصوص برنامه های آینده کانون های مساجد تاکید کرد:کانون ها معمولا خودجوش هستند و بسیاری مواقع خود ما از آنان راهکارهایی را گرفتیم با این وجود؛ " بحث بیمه " یکی از ضروری ترین مباحث امروز کانون ها است، که ضروری است در خصوص بیمه اعضاء کانون های فرهنگی هنری مساجد برنامه ریزی های موثری انجام شود.
 

این مسئول عنوان کرد:در حال حاظر در بین 320 کانون فرهنگی استان هفت کانون تخصصی در حال فعالیت است، بر این اساس از جمله اهداف آینده این است که کانون های تخصصی را ویژه ببینیم و هر ماه به صورت مرتب در یکی از کانون های تخصصی جلسه مشترکی داشته باشیم که این نشست ها برکات ویژه ای خواهد داشت.
 

وی ادامه داد:در امر تجهیزات بسیار متقاضی داریم که باید اعتبارات لازم به منظور پاسخ گویی به این نیاز پاسخ داده شود، در این زمینه از کانون های غیر فعال تجهیزات بلا استفاده گرفته و به کانون های فعال اختصاص داده می شود.
 

به گفته موسوی، سال جاری طرحی ارائه شد که هر کانونی که تفاهم نامه را امضاء کند از سرانه بهره مند می شد که این طرح را برای آینده نیز اجرا خواهیم کردٰ همچنین چشم انداز خوبی برای کانون ها دیده شد در خصوص تجهیزات در زمینه فراهم آوردن رایانه ما این زمینه را داریم که 50 درصد را ما تقبل کنیم و مابقی هرینه را کانون تقبل کند.


سرپرست خبرگزرای شبستان در استان البرز توضیح داد: نیاز امروز جامعه مسائل دینی، فرهنگی و تربیتی است، همچنین هیچ مسئله ای مانند آسیب های عقیدتی جامعه را با بحران روبه رو نمی کند که در این مسیر سایت خبرگزاری شبستان در استان البرز با بهره گیری از اساتید و کارشناسان دین و انعکاس اخبار کانون ها در حال فعالیت در سطح کل استان است.
 

وی تصریح کرد: از دیگر برنامه های نیمه دوم سال جاری، عقد تفاهم نامه همکاری دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد البرز با معاونت نهضت سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان البرز است، با توجه به اهمیت و تاکید دین در خصوص بحث سوادآموزی با اجرای تفاهم نامه میان دبیرخانه کانون های مساجد البرز و نهضت سوادآموزی آموزش و پرورش استان این امکان فراهم است تا بدون هیچ محدودیت مکانی و زمانی و رایگان افراد مقطع سنی 10 الی 49 سال باسواد شوند.
 

در پایان مسئول دبیرخانه کانون های مساجد استان البرز اظهار کرد: مسجد محور است، محور رشد و تکامل با اهمیت این نکته که کارگزاران فرهنگی با خردجمعی و همفکری و مودت گام اساسی در تعالی جامعه برخواهند داشت، باید امام جماعات را در بیابیم و با اتکای به وجود آنان در تحقق جامعه اسلامی بکوشیم.
 

پایان پیام/

کد خبر 304156

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha