482موقوفه به موضوع ولایت و بحث غدیر و حضرت علی(ع)اختصاص دارد

خبرگزاری شبستان: معاون فرهنگی اجتماعی سازمان اوقاف با اشاره به اینکه از مجموع بیش از 120 هزار موقوفه در کشور 482 موقوفه به موضوع ولایت وغدیر اختصاص دارد گفت: مراسم عقد اخوت در 600 امامزاده کشور برگزار می شود.

به گزارش خبرنگار معارف خبرگزاری شبستان، حجت‌الاسلام احمد شرفخانی، معاون فرهنگی اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه پیش از ظهر امروز در نشستی خبری در رابطه با برنامه‌های این سازمان در دهه ولایت و امامت گفت: غدیر یکی از اعیاد بزرگ اسلامی است و فیض‌الله اکبر و عید آل محمد است که نباید آن را تنها یک اتفاق تاریخی دانست بلکه مسئله غدیر موضوعی معرفتی و دینی است که تکلیف دین اسلام در این روز اتفاق افتاده است و ضرورت دارد این روز به عنوان یک نماد اعتقادی تبلیغ و ترویج شود.

وی با اشاره به تأکید پیامبر (ص) و ائمه معصومین در رابطه با خطبه غدیر تصریح کرد: در روایات پیامبر و معصومین (ع) تأکید شده است خطبه غدیر را به فرزندان خود تعلیم دهید و این خطبه باید نسل به نسل آموزش داده شده و به عنوان یک موضوع معرفتی در جامعه جاری و ساری شود. سازمان اوقاف نیز به مدت سه سال است که در ایام امامت و ولایت برنامه‌هایی را با هدف جریان‌سازی غدیر و تبیین جایگاه امامت و ولایت به عنوان انسداد خط رسالت و تعمیق اعتقادات و سطح معرفتی مردم نسبت به موضوع ولایت طراحی کرده است.

معاون فرهنگی اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه اجرای صحیح و امینانه میراث واقفان در رابطه با موضوع غدیر و حضرت علی (ع) را از دیگر اهداف این سازمان در طراحی برنامه‌های ویژه برای دهه ولایت و امامت برشمرد و گفت: یکی از عرصه‌هایی که ما می‌توانیم مراسم جشن و شادی در جوار آستان امامزادگان و بقاع متبرکه داشته باشیم اعیاد اسلامی و بخصوص عید غدیر است که در همین راستا جشن ولایت علوی در کل کشور و در سطح بیش از 2087 امامزاده و بقعه متبرکه برگزار می‌شود. برنامه‌های این دهه از روز عرفه آغاز شده است و تا غدیر ادامه دارد. هر یک از روزهای این دهه نیز به نام خاصی نام‌گذاری و بر اساس برنامه‌هایی طراحی شده است.

حجت‌الاسلام شرفخانی در بیان نام‌های ایام دهه ولایت و امامت از نخستین روز این ایام یعنی روز عرفه به عنوان روز ولایت و نیایش نام برد و خاطرنشان کرد: در این روز دعای عرفه در بیش از دو هزار امامزاده برگزار و با استقبال بی‌نظیر مردم و بخصوص جوانان و نوجوانان روبرو شد. روز دهم ذی‌الحجه که مصادف با عید قربان بود به نام روز ولایت و اطاعت نام‌گذاری و نماز عید قربان در سطح امامزاده‌های شاخص در کشور برپا شد. روزهای سوم، چهارم و پنجم این دهه به ترتیب به نام ولایت- ایثار و شهادت، ولایت و بصیرت، ولایت و جوانان نام‌گذاری شده است که روز پنج‌شنبه آیین غبارروبی امامزادگان و مزار شهدای مجاور آنها با حضور خانواده‌های شهدا و تکریم آنها برپا شد.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: روز شنبه به عنوان روز ولایت و جوانان نام‌گذاری شده بود که با هماهنگی و همکاری آموزش و پرورش شاهد حضور دانش‌آموزان در سطح امامزاده‌ها و بقاع متبرکه کشور بودیم، امروز یکشنبه 28 مهر نیز به نام ولایت و قرآن نام‌گذاری شده است که در همین راستا امشب در امامزادگان شاخص کشور با توجه به مصادف‌بودن با روز ولادت امام هادی (ع) زیارت جامعه کبیره قرائت می‌شود. همچنین روز دوشنبه 29 مهر به عنوان روز ولایت و معرفت و سه‌شنبه به نام ولایت و وقف و چهارشنبه با نام ولایت و بانوان و روز آخر این دهه به نام ولایت و مودت نام‌گذاری شده است که امسال برای اولین بار علاوه بر جشن ولایت علوی همایش بانوان و ولایت در سطح 400 امامزاده در کشور برگزار می‌شود.

موضوع خطبه‌خوانی، شعرخوانی غدیر با حضور شاعران آیینی و مراسم عقد اخوت نیز از دیگر برنامه‌هایی بود که معاون فرهنگی اجتماعی سازمان اوقاف به آن اشاره کرد و افزود: مراسم عقد اخوت در روز عید غدیر و در 600 امامزاده و بقعه در کشور برگزار می‌شود که یکی از سنت‌های حسنه و اعمال مستحب این روز می‌باشد.

حجت‌الاسلام شرفخانی تجلیل از خادمان سادات و قرائت میثاق‌نامه غدیر را از دیگر برنامه‌های این روز در سطح بقاع متبرکه کشور برشمرد که در برخی از مناطق خاص نیز آیین اطعام برپا می‌شود.

وی با اشاره به اینکه از مجموع بیش از 120 هزار موقوفه در کشور 482 موقوفه به موضوع ولایت و بحث غدیر و حضرت علی (ع) (به غیر از ایام شهادت ایشان) اختصاص دارد، خاطرنشان کرد: در روز عید پیش از مراسم جشن کاروان‌های نمادین غدیر و نمایش‌های آیینی غدیر در قالب حرکت‌های مردمی به سوی امامزادگان در سطح شهرها و استان‌های کشور حرکت می‌کنند. با توجه به اینکه یکی از سنت‌های اصیل ما در روز عید غدیر رسیدن به حضور سادات است در همین راستا مردم در قالب کاروان‌های نمادین به محضر امامزادگان شرف‌یاب شده و ضمن تبریک این عید بزرگ از آنها تجلیل می‌کنند.

وی تصریح کرد: علاوه بر برنامه‌های ذکرشده در این روز در 1550 امامزاده در سطح کشور نمایشگاه فرهنگی عید ملکوت برپا می‌شود. همچنین مسابقه کتابخوانی خلعت غدیر که برگرفته از سخنان پیامبر اعظم (ص) و با نگاه سبک زندگی و ترسیم باورهای بینشی و اعتقادی و بایسته‌های رفتاری برگرفته از غدیر تهیه و تدوین شده است در 500 هزار نسخه چاپ و به صورت رایگان در امامزادگان توزیع می‌شود. مهلت ارسال پاسخ‌نامه‌های این مسابقه سی‌ام آبان تعیین شده است و جوایزی نیز از قبیل کمک‌هزینه حج، عتبات و قلم گویای قرآنی برای یک‌هزار نفر در نظر گرفته شده است.

حجت‌الاسلام شرف‌خانی ایجاد وقف‌های جدید با عنوان وقف ولایی را از دیگر اهداف سازمان اوقاف در این عرصه ذکر کرد و افزود: با توجه به اینکه موقوفات موجود در رابطه با این موضوع بسیار کم است بیش از 600 ایستگاه در روز عید غدیر برای ترغیب و ترویج وقف ولایی فعالیت می‌کنند.

پایان پیام/


 

کد خبر 304295

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha