به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، قرآن کریم کاملترین و اصلیترین دستورات را برای رسیدن به سعادت انسانها در دل خود دارد و با توجه به شگفتیهای آن که غیر قابل شمارش است باید به جرات گفت با گذشت سالها از نزول این کتاب آسمانی، همچنان آیههای آن نو و جدید است و هر روزه اسرار و رموزی از آن کشف میشود.
امروزه با روند روبه رشد مدارس قرآنی در کشور امید آن است که بتوان نسل جدیدی از فارغ التحصیلان موفقی را شاهد باشیم که همواره الگوی تمام نمای جامعه اسلامی، باشند. هر چند انتظار میرود همه دستگاهها با همیاری و مساعدت بتوانند آموزش و پرورش را در این راه عظیمی که در زمینه ترویج مدارس قرآنی برداشته است یاری رسانند اما بیشک شیوه تدریس در مدارس قرآنی نیز باید همگام با روشهای نوین آموزشی بوده و مربیان اینگونه مدارس قالبهای جدیدی در آموزش قرآن ارائه کنند تا برای جذب دانش آموزان نیز راهی اندیشیده شده باشد.
بیشک با کارهای عام، تاثیرگذار و تبلیغات میتوان در افراد ایجاد انگیزه کرد و مدارس قرآنی میتوانند در آینده نه چندان دور بسیاری از مشکلات فرهنگی در کشور را مرتفع سازند و نقش مهمی در تربیت دانشآموزان ایفا کنند. از این رو گفتگویی را با مسئولان آموزش و پرورش استان گیلان در خصوص مدارس قرآنی انجام دادهایم که در زیر میخوانید:
کاهش مدارس قرآنی در گیلان به دلیل کمبود اعتبار
جعفر پورمند، معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش گیلان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان با بیان اینکه در ابتدا 324 مدرسه قرآنی با 59 هزار و 834 نفر دانش آموز در استان گیلان با هدف جذب دانش آموزان قرآن آموز، آشنایی با قرآن و انس با این کتاب آسمانی و ... دایر شد، اظهار کرد: متاسفانه این تعداد مدارس به دلیل کمبود اعتبار به 148 مدرسه با هفت هزار و 56 نفر شرکت کننده کاهش یافت.
وی تصریح کرد:از مدرسه در ساعات غیر آموزشی برای این کلاسهای قرآنی استفاده میکنیم تا به اهداف آموزش عمومی قرآن یعنی بالا بردن سطح سواد قرآنی در کشور که بر عهده آموزش و پرورش گذاشته شده است، نائل شویم.
پورمند با تاکید بر اینکه مدارس قرآنی وظیفه دارند تا بیسواد و کمسواد قرآنی را بدون محدودیت سنی جذب و آموزش دهند، خاطر نشان کرد: 160 مربی قرآنی جذب شدهاند تا به نیاز این مدارس پاسخ دهند.
وی با اشاره به اینکه این طرح در شورای توسعه فرهنگ قرآنی کشور با نظر ریاست جمهوری و شورای عالی فرهنگی تدوین و مصوب شده است، گفت: رییس آموزش و پرورش مسئول کمیسیون توسعه عمومی آموزش قرآن در سطح استان است.
پورمند اظهار کرد: این طرح سه مصوبه دارد که در مصوبه اول، آموزش عمومی قرآن به وزیر آموزش و پرورش، مصوبه دوم، پژوهش و آموزش عالی قرآنی و فعالیتهای قرآنی و دانشگاهی به وزیر علوم و تحقیقات و فناوربی و مصوبه سوم، فعالیتهای تبلیغی و ترویجی قرآن به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی محول شده است.
وی در ادامه خاطر نشان کرد: همچنین در بخش برنامهای آموزش و پرورش، 60 مدرسه قرآنی صبحها با 15 هزار و 40 دانش آموز اول تا سوم ابتدایی با یک مربی قرآن، فعالیت میکنند.
پورمند در ادامه به طرح نهضت ملی حفظ قرآن(طرح نور) اشاره کرد و افزود: تاکنون 108 هزار نفر در مدرسه مجازی قرآن کریم ثبت نام کردهاند که پس از آزمون برگزار شده، 11 هزار و 569 نفر از نیم جزء به بالا حایز رتبه شدهاند که سه میلیارد و 612 میلیون ریال به مجموع نفرات برگزیده، پرداخت شده است.
وی با تاکید بر اینکه آموزش و پرورش برای ترویج فرهنگ قرآنی در بین دانش آموزانی که در مدارس قرآنی ثبت نام نکردهاند نیز برنامههای متنوعی دارد، گفت: دانش آموزان میتوانند بر اساس سلایق خود در مسابقاتی شامل تفسیر، روخوانی، نهج البلاغه و.. شرکت کنند که طبق آمار، سال گذشته بیش از سه هزار مدرسه با حضور 183 هزار و 487 دانش آموز در این مسابقات شرکت کردهاند.
معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش گیلان در ادامه اذعان کرد: استان گیلان 25 مقام کشوری را در طول سه سال گذشته در مسابقات قرآن، نماز و عترت کسب کرده است.
پورمند همچنین به مسابقه درسهایی از قرآن استاد قرائتی که تبیین مبانی دینی و آشنا سازی دانش آموزان با مفاهیم ساده قرآنی، غنی سازی اوقات فراغتشان است و عصر روزهای پنج شنبه از رسانه ملی پخش میشود، اشاره کرد و افزود: دانش آموزان علاقه مند، شنبهها در مدرسه خود سوالات مطرح شده در این برنامه را پاسخ میدهند که طبق آمار 82 هزار و 828 نفر شرکت کننده از 511 مدرسه سال گذشته در این مسابقه شرکت کرده اند.
31 هزار دانش آموز پایه اول ابتدایی در گیلان آموزش درس قرآن را فرا میگیرند
سیده حمیرا ذکی پور، معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش گیلان نیز نقش اولیاء دانش آموزان و مدرسه را در ایجاد انس و الفت دانش آموزان به قرآن کریم مهم و ضروری دانست و گفت:ما دنبال این هستیم که بین قرآن کریم و دانش آموزان ارتباط بیشتری ایجاد کنیم و این امر اهتمام جدی اولیای دانش آموزان و مدرسه را میطلبد.
وی فضای عطرآگین اجرایی شدن آموزش رسمی قرآن را زمینهساز آشنایی و انس و الفت دانش آموزان با قرآن مجید عنوان کرد و افزود: تعلیم و تربیت کودکان یکی از حقوق آنان برماست و ائمه ما نیز به آن تاکید داشته اند.
ذکیپور، خاطر نشان کرد: 31هزار نفر دانش آموز پایه اول ابتدایی به طور رسمی از آغاز مهر ماه آموزش درس قرآن را شروع کردهاند.
فراگیری قرآن برای جامعه ضرورتی اجتناب ناپذیر است
احمد قصوری، کارشناس گسترش فرهنگ نماز قرآن و عترت آموزش و پرروش گیلان نیز در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان دایر شدن مدارس قرآنی را مهم دانست و اظهار کرد: با توجه به گذشت 34 سال از پیروزی نظام جمهوری اسلامی، این خلاء کاملا احساس میشد.
وی راه اندازی مدارس قرآنی را فرصتی مغتنم برای رفع این ضعف بزرگ در جامعه اسلامی عنوان کرد و افزود: اینگونه مدارس گام مثبتی برای فراگیری قرآن به صورت پایهای ویژه نونهالان و دانش آموزان جامعه اسلامی است.
قصوری، با ابراز نگرانی از اینکه، فارغ التحصیلان و ردههای بالای جامعه نیز همچون سایر طبقات از داشتن حداقل سواد قرآنی محروم هستند، گفت: با توجه به این نیاز مهم در جامعه اسلامی، باید به شکل پایهای، منسجم و برنامهریزی شده روی یادگیری و فراگیری این کتاب آسمانی، کار شود.
وی با انتقاد بر اینکه هر رشته هنری، ورزشی و ... در مدارس مربی ویژه خود را داشت اما برای قرآن و این کتاب آسمانی مربی ویژه قرآنی در نظر گرفته نشده بود، گفت: فراگیری قرآن برای جامعه ضرورتی اجتناب ناپذیر است و باید به آن عمل شود.
قصوری در ادامه اذعان کرد: مردم ما مومن و دیندار هستند و دوست دارند که فرزندانشان قرآنی باشند و از این رو با هم رقابت میکنند تا فرزندانی صالح به خانواده و جامعه تحویل دهند.
پایان پیام/
نظر شما