به گزارش خبرگزاری شبستان از بیرجند، استان خراسان جنوبی بر اساس تقسیمات کشوری در سال 83 با مصوبه هیأت دولت و مجلس شورای اسلامی با حضور 4 شهرستان منتزع از خراسان بزرگ تشکیل شد.
در حال حاضر این استان دارای 11 شهرستان، 25 بخش و61 دهستان و 28 شهر می باشد. شهرستانهای این استان شامل بیرجند، قاینات، طبس، نهبندان، فردوس، بشرویه، سرایان، سربیشه، درمیان، خوسف و زیرکوه است.
"سرزمین طلای سرخ" با مساحت 151 هزار و 193 کیلومتر مربع به عنوان سومین استان پهناور کشور با آب و هوای متنوع در شرق ایران و همسایگی کشور افغانستان واقع شده است.
به استناد نتایج سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال 1390، جمعیت استان خراسان جنوبی بالغ بر 732 هزار و 192 نفر است.
در اولین سال تاسیس استان "ابراهیم رضایی بابادی" به مدت یک سال و پس از وی "سید صولت مرتضوی" به مدت 4 سال سکان استان خراسان جنوبی در دولت نهم را عهده دار بود. وی بعد از 4 سال خدمت در خراسان جنوبی به عنوان معاون وزیر کشور در وزارت کشور مستقر شد.
"قهرمان رشید" نیز که در دولت دهم به عنوان سومین استاندار غیربومی بر صندلی استانداری خراسان جنوبی تکیه زد به مدت 4 سال نماینده عالی دولت دهم در این استان را عهده دار بود.
حال و برای چهارمین بار بازهم استاندار "غیربومی" دیگری بر صندلی استانداری خراسان جنوبی تکیه زده است. "وجه الله خدمتگزار" که در 17 مهرماه امسال از سوی هیات دولت به عنوان اولین استاندار دولت یازدهم در خراسان جنوبی معرفی شد، در همان روز اول در گفتگو با خبرنگار شبستان تاکید کرد: برنامه های مفصلی برای استفاده از ظرفیتها، توسعه استان و حل مشکلات این استان دارم.
وزیر کشور نیز امروز در بیرجند یکی از مهمترین ویژگیهای استاندار جدید خراسان جنوبی را آشنایی وی با منطقه دانست و تاکید کرد: وجهالله خدمتگزار با استان خراسان جنوبی آشنایی کامل دارد و باید مشکلات استان را شناسایی و برای رفع آن قدم بردارد.
حال باید دید استاندار جدید خراسان جنوبی در گام اول چه برنامه های مهم و ارزنده ای برای توسعه استانی که "زرشک، زعفران، عناب، معادن غنی گرانیت و..." آن شهرت جهانی دارد ولی متاسفانه عنوان و لقب "استان محروم و یا کم برخوردار" را با خود یدک می کشد؛ دارد.
استانی که به گفته نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی "کمبود آب،خشکسالی های متولی و عدم ایجاد زیرساخت های لازم برای ساخت راه آهن" از مهمترین مشکلات آن محسوب می شود، نیازمند مدیریتی همه جانبه است که بتواند با حل این مشکلات؛ اندکی از آلام مردم این استان کاسته شود.
گفتنی است، چهارمین استاندار خراسان جنوبی دارای لیسانس راه و ساختمان از دانشگاه فردوسی و فوقلیسانس مدیریت است. وی دورههای قضایی و حقوق را نیز طی کرده است.
دادستانی انقلاب اسلامی شهرستانهای قوچان و درگز و دادیار دادسرای انقلاب اسلامی گرگان، اشتغال در جهاد سازندگی، فرماندار شهرستان قوچان، مدیرکل ثبت و احوال خراسان، معاون طرح و برنامه سازمان بهزیستی کشور، معاون مشارکتهای مردمی و حقوقی سازمان بهزیستی کشور و معاون پشتیبانی سازمان بهزیستی کشور بخشی از سوابق اجرایی "وجه الله خدمتگزار" چهارمین استاندار خراسان جنوبی است.
پایان پیام/
نظر شما