حضور ایران در ژنو2/گزارش مذاکرات به اسراییل و تعیین کارشناسان هسته‌ای

خبرگزاری شبستان: افخم در نشست خبری به سوالات مختلفی در خصوص حضور ایران در ژنو 2، گزارش مذاکرات به اسراییل، رایزنی با نهادهای مختلف برای معرفی کارشناس هسته‌ای و امضای تفاهم‌نامه قضایی با مالزی پاسخ داد.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، صبح امروز مرضیه افخم، سخنگوی وزیر امور خارجه کشورمان که پس از دو هفته تأخیر در جمع خبرنگاران حاضر شد و به سوالات در خصوص حضور اخضر ابراهیمی، سفر احتمالی خالد مشعل، بازگشایی سفارت‌های ایران و انگلیس و تعیین عمان و ایتالیا به عنوان حافظان منافع ایران و کانادا پاسخ داد.

 

حضور اخضر ابراهیمی در هفته آینده در تهران

مرضیه افخم، سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر حضور اخضر ابراهیمی در تهران گفت: فرستاده ویژه سازمان ملل در خصوص سوریه در حال حاضر در منطقه است و به منظور رایزنی در مباحث مربوط به سوریه به ایران هم سفر خواهد داشت.

 

وی افزود: این سفر اول هفته آینده صورت می‌گیرد و اخضر ابراهیمی با مقامات کشورمان نیز ملاقات‌هایی خواهد داشت که جزییات این دیدارها و ملاقات‌ها پس از حضور وی در تهران منتشر خواهد شد.

 

بازگشایی سفارتخانه ایران و انگلیس در هشت روز آینده

افخم در ادامه در خصوص اخبار منتشرشده در مورد بازگشایی سفارت‌خانه‌های ایران و انگلیس در دو کشور عنوان کرد: در دیدار وزرای خارجه دو کشور در نیویورک و تماس‌هایی که بین دو کشور صورت گرفت تفاهم شد که بحث ایجاد کاردار غیرمستقیم ازسرگیری شود.

 

وی ادامه داد: بر همین مبنا قرار شد روابط این‌گونه تنظیم شود و کاردارها ظرف هشت روز آینده از سوی دو کشور معرفی خواهند شد و با طی پروسه در پایتخت‌های دو کشور حضور خواهند داشت اما مستقر نخواهند شد و رفت و آمد خواهند کرد.

 

افخم همچنین تأکید کرد: آنچه در خصوص ازسرگیری روابط دو کشور واضح و مبرهن است بازگشایی سفارتخانه‌های دو کشور است که پس از معرفی کاردارها از سوی ایران و انگلیس سفارتخانه‌های این دو کشور گشوده می‌شود و حذف حافظ منافع نیز ملغی خواهد شد.

 

تعیین عمان و ایتالیا به عنوان حافظان منافع ایران و کانادا

سخنگوی وزارت خارجه کشورمان همچنین در مورد مسایل مربوط به تسهیل امور کنسولی بین ایران و کانادا خاطرنشان کرد: با توجه به نامشخص‌بودن مناسبات سیاسی در آینده و به منظور روان‌سازی مکاتبات سیاسی یادداشت‌هایی بین نمایندگان جمهوری اسلامی ایران و کانادا در سازمان انجام شد و ایران کشور عمان را به عنوان حافظ منافع جمهوری اسلامی ایران و کانادا ایتالیا را به عنوان حافظ منافع خود برگزیدند و قرار شد این دو کشور حافظ منافع ایران و کانادا در خصوص حفاظت از اموال و منافع اتباع دو کشور و انجام مذاکرات سیاسی انجام دهند.

 

برگزاری نشست کارشناسی ایران و 1+5 پیش از دور بعدی مذاکرات

افخم در مورد نشست کارشناسی بین ایران و گروه 5+1 نیز تشریح کرد: در نشست ژنو تفاهم شد تا قبل از برگزاری دور بعدی مذاکرات نشستی کارشناسی بین ایران و گروه 1+5 صورت بگیرد که هنوز برای زمان و مکان آن تصمیماتی اتخاذ نشده که پس از هماهنگی با دفتر خانم اشتون زمان و مکان نشست‌های کارشناسی بین ایران و گروه 1+5 اعلام خواهد شد.

 

افخم در ادامه افزود: مسلم است مذاکرات کارشناسی ایران و گروه 1+5 پیش از دور بعدی مذاکرات در ژنو صورت خواهد گرفت و نتیجه نشست کارشناسی به مقامات دو طرف اعلام خواهد شد تا در مذاکرات دور بعدی در ژنو تأثیرگذار باشد.

 

طرح پیشنهادی ایران در مذاکرات پیش از نشست در اختیار مقامات قرار گرفت

سخنگوی وزیر امور خارجه کشورمان در خصوص جزییات طرح پیشنهادی به گروه 1+5 در مذاکرات ژنو گفت: طرح پیشنهادی جمهوری اسلامی ایران پیش از حضور در مذاکرات ژنو در اختیار مقامات کشورمان و مقام معظم رهبری قرار گرفت.

 

وی با بیان اینکه مذاکرات جمهوری اسلامی ایران و 1+5 کاملا به طور هماهنگ با مقامات عالی کشور انجام می‌شود، تصریح کرد: طبیعتا این هماهنگی از طریق رییس‌جمهور با رهبری انجام می‌شود و چهارچوب‌ها و سیاست‌های کلان مذاکرات در شورای عالی امنیت ملی سیاست‌گذاری می‌شود که همچنین از نقش شورای عالی امنیت ملی و هماهنگی آن با دستگاه‌های ذیربط تشکر لازم را انجام می‌دهیم.

 

نگاه‌ها به مذاکرات نباید در چهارچوب جناح‌بندی سیاسی باشد

رییس مرکز دیپلماسی عمومی وزارت امور خارجه کشورمان در واکنش به اظهارات اخیر برخی از گروه‌های سیاسی و واکنش‌های آنها به محرمانه‌بودن مذاکرات گفت: نباید در چهارچوب جناح‌بندی‌های سیاسی این کارها انجام شود حتی کسانی که نقدهایی داشته‌اند به دنبال تأمین منافع ملی کشور و دولت هستند و باید فضای به سمت اجماع ملی پیش رود زیرا موضع اجماع ملی در برابر طرفین مذاکره‌کننده یک موضع بسیار موفق خواهد بود.

 

افخم ادامه داد: در عین حال باید راه برای نقدها باز باشد و نقدها نیز باید خوشبینی به همراه داشته باشد و ما به واقع‌بینی، انصاف و همراهی با تیم مذاکره‌کننده نیازمندیم.

 

ایران هیچ‌گاه پیش‌شرطی برای حضور در نشست ژنو 2 را قبول نمی‌کند

سخنگوی وزیر امور خارجه کشورمان در خصوص احتمال حضور ایران در نشست ژنو 2 تصریح کرد: تماس‌ها و ارتباطات خاصی در این خصوص ایجاد نشده و هرچه هست خبرسازی‌های رسانه‌ای است و جمهوری اسلامی ایران خواهان حل و فصل بحران سوریه از طریق اقدامات ملی است.

 

وی با تأکید بر این نکته که ایران برای حضور در نشست ژنو 2 هیچ پیش‌شرطی را نمی‌پذیرد، خاطرنشان کرد: اگر جمهوری اسلامی ایران نقش و توان کافی در حل بحران سوریه و ایفای نقش مردم در حل این بحران دارد پس برای حضور ایران در این نشست هیچ پیش‌شرطی لازم نیست.

 

وضع جسمی دیپلمات ربوده‌شده خوب است

مرضیه افخم در خصوص احوال نوراحمد نیکبخت، دیپلمات ربوده‌شده ایرانی در یمن عنوان کرد: وضع جسمی این دیپلمات خوب است و اما از دولت یمن می‌خواهیم بر اساس کنوانسیون‌های دیپلماتیک به مسئولیت خود در این خصوص عمل کند.

 

وی ادامه داد: هیئت‌های پی‌گیری در مورد آزادی آقای نیکبخت در ایران و صنعا تشکیل شده و در حال پی‌گیری این مسئله هستیم که امیدواریم این روند به آزادی نیکخت منتج شود.

 

یورش به مسجدالاقصی محکوم است/نگرانی ایران از سیاست‌های تبعیضی شورای امنیت

سخنگوی وزیر امور خارجه کشورمان در واکنش به انتخاب عربستان به عنوان عضو دایم شورای امنیت و انصراف این کشور از این انتخاب گفت: اخباری در این خصوص منتشر شده مبنی بر اینکه دولت عربستان سعودی انصراف خود را اعلام کرده که البته باید این پروسه به صورت رسمی طی شود.

 

وی با تأکید بر این نکته که این تصمیم در چهارچوب منافع و مصالح کشور عربستان انجام شده، تصریح کرد: ما هم نسبت به سیاست‌های تبعیض‌آمیز شورای امنیت بارها نگرانی‌های خود را اعلام کرده‌ایم.

 

وی در واکنش به یورش رژیم صهیونیستی به مسجدالاقصی نیز خاطرنشان کرد: متأسفانه اقدامات رژیم صهیونیستی در تخریب اماکن مذهبی تجاوزگرانه است که ما ضمن محکوم‌کردن این اقدام اعتراضات خود را نیز اعلام کردیم و حساسیت مجامع بین‌المللی را برانگیختیم.

 

افخم ابراز امیدواری کرد مجامع بین‌المللی و سازمان‌ همکاری‌های اسلامی و کشورهای مسلمان این‌گونه اقدامات را محکوم کرده و در راستای مقابله با آن تصمیماتی اتخاذ کنند.

 

رایزنی وزارت خارجه با نهادهای مرتبط به منظور اعلام تیم کارشناسی برای کمیته‌های هسته‌ای

سخنگوی وزیر امور خارجه کشورمان خبر از رایزنی وزارت امور خارجه با نهادهای مرتبط برای دریافت لیست کارشناسان این نهادها به منظور حضور در نشست کارشناسی هسته‌ای ایران و 5+1 خبر داد.

 

افخم در این خصوص گفت: یک جلسه‌ای را ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قرار است در 6 آبان انجام دهند و صحبت‌هایی که در این زمینه صورت گرفته قرار است جلسه کارشناسی بعد از آن انجام شود و هنوز مشخص نیست.

 

وی با عنوان اینکه یک گروه کارشناسی علمی و هسته‌ای باید در این نشست از سوی ایران حضور داشته باشند، خاطرنشان کرد: نهادها و مراجع رسمی مرتبط با این قضیه مورد مذاکره با وزارت امور خراجه قرار گرفتند تا تیم خود را معرفی کنند و در مورد مسایل تخصصی و کارشناسی بیمه، بانک‌ و تحریم‌ها ایران نمایندگانی در این نشست داشته باشد.

 

افخم معرفی این تیم کارشناسی را به زمان مقتضی خود موکول کرد.

 

در صورت تقاضای رسمی دفتر پارلمانی ایران و اروپا ایجاد می‌شود

سخنگوی وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه نشست تفصیلی خود با خبرنگاران در واکنش به اظهارنظر نماینده گروه سوسیالیست‌های هیئت پارلمانی اتخادیه اروپا مبنی بر ایجاد دفتر پارلمانی ایران و اروپا در تهران افزود: جمهوری اسلامی ایران یک کشور مهم منطقه‌ای است و ارتباط با ایران برای اطلاع از روند مسایل منطقه و دیدگاه‌های جمهوری اسلامی ایران برای حل و فصل مشکلات در منطقه حایز اهمیت است و همواره از سوی طرف مقابل مدنظر بوده است.

 

وی یادآور شد: پیش از این نیز مباحثی در خصوص ایجاد دفتر پارلمانی اروپایی در تهران بیان شده بود که اگر این موضوع رسما منتشر شود آن را بررسی می‌کنیم و نتیجه را متعاقبا مطرح خواهیم کرد.

 

تلاش برای حفظ روند مذاکرات از حاشیه‌سازی

رییس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه‌ای وزارت امور خارجه کشورمان در واکنش به اظهارات اخیر رژیم صهیونیستی نسبت به مذاکرات ایران و گروه 5+1 گفت: مذاکرات ژنو همان‌طور که در پایان طرفین اظهار کردند به یک نقطه‌ نظر مشترک و شفافی رسیده که نشست‌ها باید در یک مسیر مشخص پی‌گیری شود.

 

وی ادامه داد: اکنون مسیری برای انجام گفت‌وگوها شکل گرفته و بر اساس این مسیر یافتن راه‌حل برای اختلافات و نگاه واقع‌بینانه به مذاکرات باید مدنظر باشد.

 

افخم با تأکید بر این نکته که نگاه ما کاملا به مذاکرات واقع‌بینانه است، تصریح کرد: از این رو احساس می‌کنیم این دور از مذاکرات واقعا سازنده بود و امیدواریم دور بعدی مذاکرات نیز بر اساس یک واقع‌نگری انجام شود که در آن حقوق جمهوری اسلامی ایران در فناوری هسته‌ای حفظ شده، تحریم‌های ظالمانه لغو شود و نگرانی‌های دو طرف نیز برطرف شود.

 

وی افزود: تعیین نحوه راه برای دو طرف و ایجاد چهارچوب و هدف برای انجام مذاکرات یک گام اساسی است که امیدواریم این مسیر به دور از حاشیه‌سازی و با هوشیاری طرفین طی شود.

 

افخم ادامه داد: این بدخواهان هستند که نمی‌خواهند این مذاکرات به ثمر برسد و بعد از مذاکرات تبلیغاتی شکل گرفت که امیدواریم این تبلیغات از سوی رژیم صهیونیستی و فشارهای سیاسی و تحرکات منفی بر مسیر مذاکرات تأثیر نگذارد که این مسئله نیازمند جدی‌بودن طرف مقابل و معصوم نگاه داشتن مذاکرات از فشارهای سیاسی است.

 

تأکید ایران بر حل بحران سوریه با روش سیاسی سوری-سوری

سخنگوی وزیر امور خارجه کشورمان در واکنش به اظهارات رییس‌جمهور آمریکا در مورد مسایل سوریه و ادعای او مبنی بر اینکه حمایت ایران از سوری‌ها منجر به ادامه جنگ‌های داخلی این کشور شده، گفت: این اظهارات غیرواقع‌بینانه است و در این بحث‌ها باید کاملا به صورت واقع‌بینانه به ارزیابی پرداخت.

 

وی ادامه داد: حمایت داخلی از جریان‌های تندرو، جنگ داخلی، بحران‌های نظامی داخلی، مداخله خارجی و حمایت از گروه‌های معارض افراطی موجب ایجاد چنین مشکلی در سوریه شده که امیدواریم مشکلات به صورت سوری-سوری حل شود.

 

افخم به نقش سازنده ایران در حل بحران سوریه اشاره کرد و افزود: ولی حضور ایران برای هر نشستی بدون پیش‌شرط و با بررسی نتایج موجود در خصوص روند سوری-سوری انجام خواهد شد.

 

وی در ادامه در واکنش به اظهارات اخیر وندی شرمن مبنی بر اینکه در DNA‌ ایرانی‌ها دروغ وجود دارد، گفت: در تمام مذاکرات هسته‌ای طرفین بر این نتیجه رسیده‌اند که باید فضای مذاکرات را از مباحث حاشیه‌ای حفظ کنند و بحث‌های هسته‌ای غیرمرتبط با بحث‌های سیاسی دیگر است و اگر دقت اظهارات سیاسی خانم وندی شرمن مثل این اظهارنظر وی باشد باید در خصوص گفته‌های گذشته او تردید کرد.

 

آزادی دارایی‌های بلوکه‌شده ایران در آمریکا جوسازی رسانه‌ای بود

سخنگوی وزیر امور خارجه کشورمان در واکنش به اخبار منتشرشده در مورد آزادی اموال و دارایی‌های بلوکه‌شده ایران در آمریکا اظهار داشت: متعاقب پایان‌یافتن مذاکرات ژنو برخی خبرها در رسانه‌های غربی منتشر شد که در آن آمده بود قرار است دارایی‌های بلوکه‌شده ایران آزاد شود که این مطالب گمانه‌زنی رسانه‌ای است و از طرف هیچ کانال سیاسی رسمی‌ای چنین مطلبی اعلام نشده است.

 

وی در واکنش به تحلیل‌های موجود مبنی بر اینکه تحریم‌ها ایران را پای میز مذاکره رسانده، عنوان کرد: چنین تحلیل‌ها و اظهاراتی را از قبل شاهد بوده‌ایم که غیرواقع‌بینانه و مبتنی بر ذهنیت‌های قبلی است و در نقض این سخن‌ها یک نشانه حضور حداکثری ملت ایران در انتخابات ریاست‌جمهوری بود که نشان داد مردم ایران هنوز به سیاست‌های اصولی نظام پایبند هستند.

 

وی ادامه داد: این تحلیل‌های غیرواقعی که عدم کارآیی آن حتی از سوی تحلیل‌گران غربی هم پذیرفته شده باید کنار گذاشته شود و اینچنین تحلیل‌هایی تغییری در مواضع جمهوری اسلامی ایران در دفاع از حقوق ملت ایران و اصرار بر حق غنی‌سازی اورانیوم ایجاد نخواهد کرد.

 

افخم در واکنش به اظهارات رخ‌داده و جوسازی رسانه‌ای در خصوص شعار مرگ بر آمریکا عنوان کرد: شعار مرگ بر آمریکا برگرفته از احساسات عمیق ملت ایران نسبت به دشمنی‌های آمریکاست و دیوار بی‌اعتمادی بین ایران و آمریکا بلند و قطور است و تغییر لحن نمی‌تواند تمام این دشمنی‌ها را به فراموشی بسپارد.

 

وی تأکید کرد: چنانچه بخواهد تغییری در این شعار ایجاد شود نیازمند برداشتن گام‌های اساسی نسبت به حل مشکلات و دشمنی‌هاست و مقامات کشورمان و محافل مردمی نیز نظرات شخصی‌شان را در این خصوص بیان کردند.

 

افخم بیان کرد: شعار صحبتی نیست که از سوی دولت به محافل مردمی دیکته شود.

 

واکنش ایران نسبت به انتخاب دولت انتقالی بدون حضور اسد در سوریه

سخنگوی وزیر امور خارجه کشورمان در بخش دیگری از نشست صبح امروز خود با خبرنگاران در مورد واکنش ایران نسبت به نتیجه نشست ژنو 1 مبنی بر انتخاب دولت انتقالی بدون حضور اسد در سوریه عنوان کرد: آنچه که مسلم است دولت سوریه با انتخاب مردم بر سر کار آمده است و طبعا با انتخاب مردم در خصوص تداوم آن یا تغییر آن اقدامات پی‌گیری می‌شود و هر راهکاری که سوری-سوری باشد می‌تواند برای این کشور مثمرثمر واقع شده و نتیجه مثبتی به همراه داشته باشد و هر راهکار سیاسی مبتنی بر مداخله خارجی و بدون در نظر گرفتن تعیین راه از پیش تعیین‌شده همان‌طور که در عمل نشان داده شده بی‌نتیجه خواهد بود.

 

گزارش متن مذاکرات ایران با 5+1 به اسراییل در دوره‌های قبل هم صورت گرفته است

سخنگوی وزیر امور خارجه کشورمان در خصوص حضور نمایندگان انگلیس در مذاکرات ایران و 5+1 در اسراییل و ارایه گزارش از روند مذاکرات به تل‌آویو خاطرنشان کرد: این کاری که انجام شده در مذاکرات قبل هم انجام می‌شده است.

 

وی ادامه داد: ما نسبت به حفظ مذاکرات از آسیب‌ها و دخالت‌های دشمنان تأکید کرده‌ایم و امیدواریم هوشیاری طرفین برای تعیین یک مسیر واحد حفظ شود و دخالت‌ها تأثیری بر روند مذاکرات نداشته باشد.

 

تصمیم‌گیری برای پروتکل الحاقی گروی تأیید مجلس است

افخم در بخش دیگری از نشست خود در خصوص احتمال حضور نماینده‌ای از مجلس در مذاکرات گفت: تعامل خوبی بین دولت و مجلس وجود دارد و رییس مجلس به طور کامل در جریان روند مذاکرات هست و مباحث هم به کمیسیون‌های ذیربط از سوی وی منتقل می‌شود و این تماس‌ها و ارتباطات فضای مثبتی ایجاد کرده است.

 

وی در مورد پذیرش پروتکل الحاقی از سوی ایران نیز تأکید کرد: تصمیم در خصوص پذیرش پروتکل الحاقی در دست مجلس است که متناسب با روند مذاکرات و پیشرفت مباحث در این خصوص تصمیم‌گیری خواهد شد.

 

سفری در برنامه روحانی به عربستان نیست

افخم در خصوص سیاست جمهوری اسلامی ایران در دولت یازدهم برای ارتباط با عربستان گفت: سیاست‌های سازنده و فراگیری برای ارتباط با تمام کشورهای جهان به‌ویژه تقویت روابط بین کشورهای همسایه بخصوص کشورهای خلیج‌فارس در دستور کار دولت یازدهم است.

 

وی تأکید کرد: در این مناسبات از مشترکات بسیار زیاد دو کشور استفاده می‌شود و وزارت خارجه هم بر همین اساس تقویت تماس‌ها افزایش مراودات با کشورهای همسایه چهارچوبی در نظر دارد.

 

وی در مورد سفر روحانی به عربستان نیز گفت: فعلا سفری در برنامه روحانی به عربستان وجود ندارد.

 

ارتباط با آمریکا تأثیری بر روابط ایران با کشورهای دیگر نخواهد داشت

مرضیه افخم در مورد احتمال تقویت روابط بین ایران و آمریکا و تأثیر آن بر رابطه ایران با کشور ونزوئلا گفت: روابط جمهوری اسلامی ایران با کشورهای مختلف جهان مبتنی بر تعامل سازنده است که با همه کشورهای جهان دنبال می‌شود به‌جز رژیم صهیونیستی.

 

وی تأکید کرد: مناسبات با یک کشور که در فضای جدیدی رخ می‌دهد وقتی به تقویت مناسبات با کشورهای دیگر ندارد و هیچ‌گاه مناسبات با یک کشور خارجی تعیین‌کننده و تأثیرگذار بر روابط ایران با کشورهای دیگر نیست.

 

وی به نقش ونزوئلا در ارتباط با ایران اشاره کرد و گفت: پس‌زمینه‌های خوبی برای ارتباط با کشورهای آمریکای لاتین وجود دارد که نباید از آن صرف‌نظر کرد.

 

امضای تفاهم‌نامه قضایی و استرداد مجرمین بین ایران و مالزی

مرضیه افخم در واکنش به حکم اعدام دو زن ایرانی‌تبار در مالزی عنوان کرد: متأسفانه تعدادی از اتباع ما در شرایطی قرار گرفته‌اند که برای آنها برخی احکام قضایی صادر شده که سفارت جمهوری اسلامی ایران پی‌گیر موضوع است و ملاقات‌های کنسولی را در این مورد انجام می‌دهد.

 

وی تصریح کرد: منتهی یک بحث قضایی و تعیین تفاهم‌نامه استرداد مجرمین بین دو کشور ایجاد کرده‌ایم که امیدواریم روند تشکیل آن و امضای آن سریع‌تر انجام شود تا اتباع بتوانند دوره تداوم و اجرای حکم‌شان را در کشور انجام دهند.

 

وی همچنین تأکید کرد: در بحث دیگر باید نسبت به قوانین کشورهای مقصد اطلاع‌رسانی کافی انجام بگیرد تا اتباع ایرانی دچار چنین مشکلی نشوند.

 

پرونده دیپلمات عربستانی در ایران بسته شد

سخنگوی وزارت خارجه در مورد تصادف صورت‌گرفته از سوی دیپلمات عربستانی در تهران که منجر به قتل شهروند تهرانی شد، عنوان کرد: طبق آخرین اطلاعی که داریم بر اساس حکمی که قوه قضاییه صادر کرده دیه‌ای برای هر دو مورد شاکی تعیین شده و شاکیان از شکایت خودشان صرف‌نظر کرده‌اند و پذیرفته‌اند مبلغ دیه را دریافت کنند که پرونده بسته شده است.

 

محتوای مذاکرات ایران و 5+1 در زمان مناسب اطلاع‌رسانی خواهد شد

افخم در خصوص بخش محرمانه مذاکرات و 5+1 گفت: جنس تحرکات وزارت خارجه و مذاکرات با عدم انتشار آن هم‌سویی دارد و مذاکرات در این سطح جنسی دارد که باید با تدابیر ویژه‌ای نسبت به عدم انتشار آن اقدام کرد و در زمان مناسب خودش قطعا اطلاع‌رسانی نسبت به روند محورهای مذاکرات برای افکار عمومی انجام خواهد شد.

 

وی افزود: افکار عمومی نگران نباشند و بدانند که جزییات مذاکرات با مقامات کشورمان در میان گذاشته شده و همه مقامات از آن اطلاع دارند و ایران هیچ‌گاه از حق غنی‌سازی و لغو تحریم‌ها کوتاه نخواهد آمد.

 

منتقدان داخلی با رژیم صهیونیستی تفاوت دارند

سخنگوی وزیر امور خارجه کشورمان در واکنش به سوال خبرنگاری از رسانه‌ای خارجی مبنی بر اینکه آیا منتقدان داخلی نیز جزء بدخواهان مذاکرات حساب می‌شوند، گفت: منتقدان داخلی ایران همه دلسوزان نظام هستند و شما نمی‌خواهید که نقادان داخلی را در کنار رژیم صهیونیستی قرار دهید.

 

اختلافات ایران و 1+5

سخنگوی وزیر خارجه کشورمان در خصوص اخبار منتشرشده مبنی بر وجود اختلافات بین ایران و گروه 5+1 در مذاکرات عنوان کرد: اختلافات زیاد است و برخی از موضوعات عمیق است ولی نفس اینکه مذاکرات در یک مسیر مشخص صورت بگیرد، مثبت ارزیابی می‌شود.

 

سفر خالد مشعل به تهران گمانه‌زنی رسانه‌ای است

وزیر امور خارجه کشورمان در پایان نشست خبری خود در واکنش به رابطه ایران و حماس گفت: طبعا مناسبات جمهوری اسلامی ایران با گروه‌های مقاومت بر اساس اصول دفاع از حق مردم فلسطین و کشورهای ظلم‌پرور دیگر است.

 

وی در مورد خبر منتشر‌شده از سفر خالد مشعل به ایران نیز گفت: هنوز خبر جدی و رسمی در این خصوص منتشر نشده و این فقط گمانه‌زنی رسانه‌ای است.

پایان پیام/

 

 


 

 

 


 

کد خبر 305171

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha