دکتر نادر نیک پرست، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی خراسان شمالی به خبرنگار شبستان گفت: طرح پزشک خانواده ابتدا در شهرستان اسفراین به صورت پایلوت اجرا می شود.
وی با بیان اینکه طرح ملی پزشک عمومی خانواده از سال 84 تاکنون درمناطق روستایی این استان به اجرا درآمده است، افزود: براین اساس به تناوب بازده زمانی 120 تا 150 پزشک و به ازای هر چهار هزار نفر یک ماما و در صورت جمعیت بیشتر یک پرستار در این طرح همراه پزشک حضور داشته و به خانواده ها رسیدگی کرده اند.
نیک پرست، از استقرار و فعالیت واحد آزمایشگاهی در مناطق پرجمعیت خبر داد و اظهار داشت: چهار واحد رادیولوژی نیز در روستاها و شهرهای زیر 20 هزار نفر جمعیت در استان در راستای این طرح فعالیت می کند.
وی کاهش هزینه های درمان را از مزیت های این طرح عنوان کرد و افزود: در این طرح به دلیل اینکه پزشک از سوابق بیماری های یک فرد مطلع است، به راحتی می تواند از موارد احتمالی پیشگیری کند و در صورت نیاز درمان تخصصی تر، بیمار را به سطوح بالاتر و پزشکان متخصص و فوق تخصص معرفی کند.
نیک پرست، با اعلام اینکه میانگین قیمت نسخ تجویز شده از سوی پزشکان این طرح در سال گذشته یک هزار و 900 تومان بوده در حالی که همین میانگین در خارج از این طرح رقم سه هزار و 470 تومان را در بردارد، تجویز داروهای کمتر و ارزانتر را در طرح پزشکان خانواده از دیگر مزیت های این طرح نام برد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی خراسان شمالی، با بیان اینکه در طرح پزشک خانواده ارتباط مالی بیمار با پزشک قطع می شود، افزود: پزشکان حاضر دراین طرح براساس تعداد جمعیت تحت پوشش و نیز کیفیت کار دستمزد دریافت می کنند.
پایان پیام/
نظر شما